Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 29

Wątek: Wstydzę się!!!!

Chustofanka Awatar kaka-llina
    Miejscowość
    Rochester/Kent/UK

Domyślnie Wstydzę się!!!!

No to ja powinnam sie za wstydu spalić - dzisiaj na spacerze byłyśmy..WOZKIEM!!
    zaraz się tłumaczę...
    w tym dziwnym kraju w którym mieszkam dwa dni temu radośnie spadł snieg co tubylców szokuje i niepozwala wyjść z domu... a służby lokalne nie maja zwyczaju śniegu sprzątać ani wysypywać piasku, soli, czy czegokolwiek!! Poza tym na przemian podał deszcz i był mróz ok -1,2 (wiem,że to nic!!!) w kazdym razie wszystkie chodniki były jak szklanka i wózkiem wydawało mi się bezpieczniej...
    dziecko o dziwo było zadowolone ( odkąd skończyła 3 tyg wózek widziała tylko raz) bo to nowość jakaś! Ja zrobiłam przy okazji duże zakupy - bo nie musiałam ich targać!
    no może trochę się z wózkiem przeprosiłam.. ale tylko trochę...
    Alicja ( 18 08 09) Stasiu (13 09 12)

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Trza było sanki wyciągnąć a nie wózek - a fe!
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chusteryczka Awatar anqa
    Miejscowość
    Gdańsk / Sopot / Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kaka-llina Zobacz posta
    zaraz się tłumaczę...
    w tym dziwnym kraju w którym mieszkam dwa dni temu radośnie spadł snieg co tubylców szokuje i niepozwala wyjść z domu... a służby lokalne nie maja zwyczaju śniegu sprzątać ani wysypywać piasku, soli, czy czegokolwiek!! Poza tym na przemian podał deszcz i był mróz ok -1,2 (wiem,że to nic!!!) w kazdym razie wszystkie chodniki były jak szklanka i wózkiem wydawało mi się bezpieczniej...
    dziecko o dziwo było zadowolone ( odkąd skończyła 3 tyg wózek widziała tylko raz) bo to nowość jakaś! Ja zrobiłam przy okazji duże zakupy - bo nie musiałam ich targać!
    Mi tez sie ostatnio raz zdazylo i strasznie dziwnie sie czulam (odzwyczailam sie ), a po krotkiej wizycie w sklepie tylko udowodnilam sobie ze z wozkiem sie juz nie przeprosze.....Nie bylo jak przejsc miedzy polkami , wkoncu wozek zostal przed sklepem a mi z mala na rekach wygodnie nie bylo
    Teraz jade na 2 tygodnie z dziecmi w bory tucholskie (malz zostaje domu i kota pilnowac ) i wcale nie zamierzam tachac ze soba wozka.

Miejscowość
    Rochester/Kent/UK

Domyślnie

nie mam sanek i na sanki śniegu za mało i dziecko za małe też!

Miejscowość
    Rochester/Kent/UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anqa Zobacz posta
    Mi tez sie ostatnio raz zdazylo i strasznie dziwnie sie czulam (odzwyczailam sie ), a po krotkiej wizycie w sklepie tylko udowodnilam sobie ze z wozkiem sie juz nie przeprosze.....Nie bylo jak przejsc miedzy polkami , wkoncu wozek zostal przed sklepem a mi z mala na rekach wygodnie nie bylo
    Teraz jade na 2 tygodnie z dziecmi w bory tucholskie (malz zostaje domu i kota pilnowac ) i wcale nie zamierzam tachac ze soba wozka.
    Tutaj w sklepach luz... ale ja tez sie bardzo dziwnie czułam po raz pierwszy z tłumem się zlałam (wózków pełno wszedzie) i ludzie mi miejsce robili! Tylko cały czas na Alę patrzyłam kidy zacznie ryczeć (bo w wózku zawsze ryczła) a ona cała szczęśliwa-pewnie dlatego, że to nowość dla niej!

gosia1974
    Guest

Domyślnie

zaraz się tłumaczę...
    Kompleksy masz jakieś, czy coś? Czy Ci mucha namieszał w głowie z chustostanem?
    Wyobraź sobie, ze wózki są dla dzieci/ludzi - jak porządnie zwizualizujesz - to Ci się poprawi

Chusteryczka Awatar lalika
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Ja ostatnio z wózkiem się męczyłam gdzieś w sierpniu, jak jechalismy na pocztę odebrać 2 chusty
    Masakra, ręce mnie bolały i o mało nas samochód nie rozjechał jeden taki

Miejscowość
    Rochester/Kent/UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gosia1974 Zobacz posta
    Kompleksy masz jakieś, czy coś? Czy Ci mucha namieszał w głowie z chustostanem?
    Wyobraź sobie, ze wózki są dla dzieci/ludzi - jak porządnie zwizualizujesz - to Ci się poprawi
    Nic mi mucha nie namieszał- ja sama trochę chusto-talibowa jestem! ale dzisiaj nie miałam wyjścia i tylko dziwi mnie, że w miare dobrze poszło!

Chustomanka Awatar dominika79
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

a ja lubie wózek nawet bardzo a jak mam isc mierzyc jakis ciuch to przydaje się bardziej niz chusta ;P
    H- 28.06.2008 r., M -05.06.2001 r.

mojdom13.blogspot.com

http://http://www.chusty.info/forum/...ad.php?t=46784pieluszki wielorazowe

---> w razie zapchania skrzynki pw---> dosr@poczta.wp.pl

Chusteryczka Awatar anqa
    Miejscowość
    Gdańsk / Sopot / Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dominika79 Zobacz posta
    a ja lubie wózek nawet bardzo a jak mam isc mierzyc jakis ciuch to przydaje się bardziej niz chusta ;P
    No tak - bardzo sluszna uwaga.
    Dawno na zakupach 'ciuchowych' nie bylam .....wiec o tym nie pomyslalam Zwykle chodze bardzo rzadko (bo generalnie tego nie lubie), a wtedy meza ciagne (bo duzo toreb do dzwigania) - wiec on dziecko przechwytuje jak trzeba

Chustomanka Awatar dominika79
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anqa Zobacz posta
    No tak - bardzo sluszna uwaga.
    Dawno na zakupach 'ciuchowych' nie bylam .....wiec o tym nie pomyslalam Zwykle chodze bardzo rzadko (bo generalnie tego nie lubie), a wtedy meza ciagne (bo duzo toreb do dzwigania) - wiec on dziecko przechwytuje jak trzeba
    ja tez nie lubie mierzyc.. ale czasem trzeba .. Hania juz mobilna wiec opcja z tatusiem na rekach w grę nie wchodzi bo ucieka

aa i jeszcze jak gdzies na lody/kawę/ciachoidziemy to wózek bardzo przydatny
    ( i jak tłok w autobusie - ZAWSZE mamy miejsce wtedy ) - dobrze umiejscowiony podnózek na wysokosci bolesnego miesca tuz nad pięta )
    H- 28.06.2008 r., M -05.06.2001 r.

mojdom13.blogspot.com

http://http://www.chusty.info/forum/...ad.php?t=46784pieluszki wielorazowe

---> w razie zapchania skrzynki pw---> dosr@poczta.wp.pl

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Ja normalnie na zmianę wózek i nosidło, ostatnio wpakowałam się do osiedlowego sklepiku z wózkiem i ze zdziwieniem zauważyłam, że nie jestem w stanie przejść, bo za ciasno - dopiero zdałam sobie sprawę, że do tej pory nigdy z wózkiem nas tam jeszcze nie było!

A wózek czasem niezastąpiony - jak chce się obiad w knajpie zjeść a nie ma krzesełka dzieciowego - w ogóle w czasie wyprawy gdzieś, gdzie nie będzie gdzie dziecka odłożyć, na zakupach z przymierzaniem, przy wycieczce po cięższe zakupy (wtedy zazwyczaj kończy się tak, że Zo przywiązana do mnie, a zakupy na wózku), w porze drzemki... No i teraz, kiedy zaczynam czekać na następne, przynajmniej na razie na wszelki wypadek nie noszę za bardzo, i pozostaje wózek (jeśli śnieg nie stopnieje zanim w końcu zakupimy, to jeszcze sanki ).
    Ostatnio edytowane przez jul ; 22-12-2009 o 13:37
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chusteryczka Awatar kulka37
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Czasem wózek też jest ok.Wszystko dla ludzi!Zero wstydu kochana!Dałaś radę

ChustoTata Awatar mucha
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

zaraz się tłumaczę...
    no jest to pewien powód do wstydu ale publiczne wyznanie win cię całkowicie rozgrzesza
    W opisanej sytuacji to chyba najbardziej by ci się przydały raki (takie dla taterników)
    http://www.leniwiec.eu strona mojego zespołu
    http://www.kamilamuczynska.blogspot.com blog z fotkami moich córek

Doradca po kursie zaawansowanym Die Kinderwagenvernichtungsschule Dresden® (Drezdeńska Szkoła Unicestwiania Wózków®)

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

Mierzenie ciuchów i przewijanie, to powody dla których nie skreślałabym wózka.
    Natomiast w taką ciapciatą aurę nikt mnie do wyprowadzania naszych 6 kółek nie zmusi

Chustofanka Awatar claribell
    Miejscowość
    Kraków / Czaniec

Domyślnie

Ja się możliwości poślizgnięcia boję, ale i to mnie do wózka nie przekona, bo nie wiem jak się przez zaspy przeciskać. Zresztą - nie posiadam takowego, więc problem wyboru rozwiązuje się sam
    Wiem, że już był taki wątek, ale jak jest z tym ślizganiem - zdarzyło się Wam albo słyszałyście, żeby ktoś się z chustą poślizgnął nieszczęśliwie

A tak szyje moja Mama :* - www.efartuchy.pl

Chustofanka Awatar jonaelle
    Miejscowość
    Pruszcz Gdański

Domyślnie

Ludzie kompletnie wam ....!
    Chusta jest alternatywą dla nosideł nie dla wózków. Czego tu się wstydzić??!!

W życiu na zakupy nie samochodem nie wybrałabym się z samą chustą... Dźwiganie zbyt wielu ciężarów mogłoby się niekorzystnie odbić na zdrowiu a wtedy wogóle nie mogłabym nosić. Inna sprawa, że nie pamiętam kiedy ostatni raz użyłam wózka, ale mam dwoje dzieci i jak niby miałabym je odbydwoje nosić? Teraz starszy raczej pieszy, ale czasem to on się chce poprzytulać - młodsza jeszcze nie chodzi, to raczej ich nie zmienię inaczej.

ROZSĄDEK i PRZEMYŚLANE ROZWIĄZANIA czynią nasze życie LEPSZYM I ŁATWIEJSZYM.

MIŁOŚĆ STOSOWANA jest najlepszym co można dać dzieciom, nie chusty, wózki czy inne materialne rzekome JEJ dowody.

PS. Najbardziej na świecie boję się nieoczekiwanego spotkania z innymi chustomamami i chustotatami.
    Siaś 07.2007 Ninia 04.2009 i Lolek 12.2010

Kozdy cłek fce mieć swój rozum. Kóniec kóńcym telo rozumów, kielo ludzi. A godajóm, ze rozum jest jedyn! Jakoz jedyn, kie kozdy hebluje po swojemu.

Miejscowość
    Rochester/Kent/UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jonaelle Zobacz posta
    Chusta jest alternatywą dla nosideł nie dla wózków. Czego tu się wstydzić??!!

W życiu na zakupy nie samochodem nie wybrałabym się z samą chustą... Dźwiganie zbyt wielu ciężarów mogłoby się niekorzystnie odbić na zdrowiu a wtedy wogóle nie mogłabym nosić. Inna sprawa, że nie pamiętam kiedy ostatni raz użyłam wózka, ale mam dwoje dzieci i jak niby miałabym je odbydwoje nosić? Teraz starszy raczej pieszy, ale czasem to on się chce poprzytulać - młodsza jeszcze nie chodzi, to raczej ich nie zmienię inaczej.

ROZSĄDEK i PRZEMYŚLANE ROZWIĄZANIA czynią nasze życie LEPSZYM I ŁATWIEJSZYM.

MIŁOŚĆ STOSOWANA jest najlepszym co można dać dzieciom, nie chusty, wózki czy inne materialne rzekome JEJ dowody.

PS. Najbardziej na świecie boję się nieoczekiwanego spotkania z innymi chustomamami i chustotatami.
    oj żartujemy przecież!!!!
    chociaż pewnie wiekszośc używa wózka tylko wtedy kiedy na prawde musi.... Mi sie zdarzyło po raz pierwszy od zakupu chusty!

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez claribell Zobacz posta
    Ja się możliwości poślizgnięcia boję, ale i to mnie do wózka nie przekona, bo nie wiem jak się przez zaspy przeciskać. Zresztą - nie posiadam takowego, więc problem wyboru rozwiązuje się sam
    Wiem, że już był taki wątek, ale jak jest z tym ślizganiem - zdarzyło się Wam albo słyszałyście, żeby ktoś się z chustą poślizgnął nieszczęśliwie
    Ja ostatnio zaliczyłam glebę przy stoku,bo nie zauważyłam malutkiego stopnia i wylądowałam na kolanach. Dziecku nic ale doceniłam porządne wiązanie. Przy byle jak zamotanej szmacie mogłoby być nieciekawie

ChustoTata Awatar mucha
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Chusta jest alternatywą dla nosideł nie dla wózków. Czego tu się wstydzić??!! ...
    a dla mnie chusta i nosidła są alternatywą dla noszenia na rękach a nie dla wózka. Bez problemu robię zakupy duże i małe z samochodem i bez.

rozumiem twój strach - nie dosyć, że gryzą to jeszcze mogą związać człowieka chustą i wrzucić do Tybru. Tak, chustonoszący to groźna sekta pod przywództwem gotowej na wszystko jazzoo. Podobno bezpieczniej jest teraz chodzić nocami po ulicach bo chustonoszących dzieci śpią i nie ma kogo nosić.
    http://www.leniwiec.eu strona mojego zespołu
    http://www.kamilamuczynska.blogspot.com blog z fotkami moich córek

Doradca po kursie zaawansowanym Die Kinderwagenvernichtungsschule Dresden® (Drezdeńska Szkoła Unicestwiania Wózków®)

Uprawnienia umieszczania postów