Z pieluszkami przygodę rozpoczęliśmy w tym miesiącu. M twierdzi, że zna temat (bo raz przeczytał o BG).
Dzisiaj mówię mu o promocji otulaczy wełnianych, na to on : "Kochanie, ale w przyszłym tygodniu mają się skończyć mrozy".
Odpadłam.
Z pieluszkami przygodę rozpoczęliśmy w tym miesiącu. M twierdzi, że zna temat (bo raz przeczytał o BG).
Dzisiaj mówię mu o promocji otulaczy wełnianych, na to on : "Kochanie, ale w przyszłym tygodniu mają się skończyć mrozy".
Odpadłam.
AAAA BOSKIE!!!!
Rewelacjawcale bym się nie zdziwiła jakby mój takie coś wymyślił
![]()
Mama Anieli- 8 lipca 2007 i Antosi - 15 sierpnia 2009
Super. Strasznie się uśmiałam...........
Jak zaczynaliśmy przygodę z pieluszkami wielorazowymi to mojego M pierwsze pytanie było:
"A co z kupą"?
Teraz sobie świetnie radzi. Jedyne pieluszki, które mu się mylą to formowanki szyte przez mamy z forum. Bo one wyglądają jak kieszonki i nie pamięta, że potrzebny jest otulacz![]()
Mama Adasia, 2007, Natalii 2009 i Lilianki 2014
www.ekomaluch.pl
www.wielorazowepieluszki.pl
www.kidstyle.pl
Rewelacjaale wstyd powiedzieć, ja bym też pewnie coś takiego powiedziała przed moją przygodą pieluszkową
![]()
Jacek ur. 23.02.2007
Jaśmina ur. 02.04.2009
www.kudobremu.pl - Centrum Pomocy Psychologicznej i Terapii Uzależnień (pomoc internetowa i osobista)
www.kluczdoumyslu.pl - kursy szybkiego czytania i uczenia się
A mój M. bardzo lubi zakładać Tusi formowankę micro dizzy z polarkiem w łapki i permanentnie nazywa ją "krówką", a ostatnio założył mikrofibrą przy pupie, a polarkiem z "krówką" na zewnątrz, bo "tak ładniej" i oczywiście bez otulacza![]()
Mój M , gdy zobaczył Bąka w wielorazówkach stwierdził,że ma strasznie dużą pupę jak murzynki![]()
A jeszcze jedno zabawne określenie mojego M mi się przypomniało. Na JBD mówi Jedna Mała Biała Doskonała (chyba mu się kojarzy z "małą czarną").
I to zawsze tak mówi, a ja zawsze mam polewkę, nawet teraz![]()
Moja Gabi jeszcze kilkanaście tygodni temu nazywała pieluszki "pupkami".
Na pytanie co to (pokazując pieluszkę wielorazową)? odpowiadała "pupka", a gdzie się zakłada pieluszkę? na pupkę. Teraz mówi już prawie wyraźnie... pieluszka.
Miałyśmy małe problemy z wpadkami - bo już była prawie odpieluchowana, ale rzadko wołała, raczej ja pamiętałam. Dopiero jak założyłam jej jednorazówkę na podróż ( pierwszy raz od wielu miesięcy), mówiąc że to takie specjalne majteczki ( nie chciałam zakładać pieluszki wielorazowej, żeby jej w głowie nie mieszać) zaczęła wołać. Wytrwała 7 godzin w podróży z różnymi atrakcjami. I tak na ironię jednorazowe przyczyniły się do odpieluchowania.
Kupiłam ostatnio na bazarku formowankę bambusową Yetty. Jest śliczna i bardzo się nią cieszyłam, więc pokazuję mężowi, że patrz, jaka fajna, a on położył ją sobie na ramieniu, pogłaskał, przytulił twarz, a potem wziął i powiedział tonem eksperta: bardzo porządnie, starannie wykonana, estetyczna, fajny mięsisty polar; no śliczna ta pieluszka
Stwierdziłam, że mógłby pisać recenzje w naszym dziale z recenzjami pieluszek![]()
My na wielo od 24h.
M. miał wczoraj krótki instruktaż, pierwsze pytanie oczywiscie: "a z kupą?".
Popatrzył, pomacał i stwierdził, że te pieluchy są takie ładnei w zw. czym mam jej "spodenek nie zakładać tylko może takie getry czy coś??"
Mądrala, że ja na to nie wpadłam
![]()
M.06.2009 B.01.2015 M.06.2016
Córka czasem przynosi mi pieluchy dla Młodego. Ostatnio poprosiłam ją o przyniesienie pieluszki materiałowej. Przychodzi z jednorazówka i mówi "przyniosłam taką normalną"![]()
Szykujemy się do wyjazdu w góry, gdzie pralki nie będzie.
Pytam męża:
Ja - Bierzemy wielo?
Mąż tonem pełnym oczywistości - Tylko.
Ja
Mąż chwila refleksji - Aaaa, tam pralki nie będzie. Biedna Tusia! będzie musiała jednorazówki nosić![]()
No uśmiałam się, a mąż dalej: No ale może uda się ze dwa razy coś w ręku, no żeby chociaż trochę miała normalności.
No uwielbiam tego faceta![]()
mój M. nakłada Zosi różową IB i gada:
"tę pieluszkę to lubię, taka seksi jest"
![]()
Uśmiałam się tak jak już dawno się nie śmiałamMąż ewinki tez jest nieprzeciętny.
Mój otulacze i AIO lub kieszonki myli ze sobą. Raz gdy przewijał Stasia ja patrzę i dziwie się czemu on ma tą pupkę taką ooooggggrrrooooommmmmnnnnnąąąą. Okazało się, że M wpakował w AIO jeszcze tetrę w prostokąt![]()
Mama Stasia (28 II 2009) i Franka (7 III 2011) i Łusi (22 VI 2013) i Józia (15 VIII 2015)
Mój blog: "Ania tworzy" - zapraszam!!!
A mój mąż na IB założył otulacz. To naprawdę nie przemoknie? Z micro dizzy też mieliśmy takie same jak wy perypetie... Ale najlepsze było jak na jednorazówkę próbował włożyć z rozpędu otulacz.
hihi, ale sie mi pyszczydlo usmialo na Wasze opowiesci
u nas P jest fanem pieluch - jak ja...pieluchujemy gdzies od miesiaca...
choc P sie wkurza czasem, jak ja mowie: patrz, jaki piekny wzorek/fason...!!!
i uznal ostatnio, ze moze poprosi jedna z dziewczyn szyjacych o pieluche dla niego - bo tyle o nich mowie i tak mnie kreca, ze moze to urozmaici nasze zycie malzenskie...hahahhaa!!!