Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 22

Wątek: M o pieluszkach wielorazowych - na wesoło;)

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie M o pieluszkach wielorazowych - na wesoło;)

Z pieluszkami przygodę rozpoczęliśmy w tym miesiącu. M twierdzi, że zna temat (bo raz przeczytał o BG).
    Dzisiaj mówię mu o promocji otulaczy wełnianych, na to on : "Kochanie, ale w przyszłym tygodniu mają się skończyć mrozy".
    Odpadłam .

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wolomin-city

Domyślnie

AAAA BOSKIE!!!!

Chustofanka
    Miejscowość
    okolice Wadowic

Domyślnie

Rewelacja wcale bym się nie zdziwiła jakby mój takie coś wymyślił
    Mama Anieli- 8 lipca 2007 i Antosi - 15 sierpnia 2009

Chustofanka Awatar ekomummy
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Super . Strasznie się uśmiałam...........

Jak zaczynaliśmy przygodę z pieluszkami wielorazowymi to mojego M pierwsze pytanie było:

"A co z kupą"?

Teraz sobie świetnie radzi. Jedyne pieluszki, które mu się mylą to formowanki szyte przez mamy z forum. Bo one wyglądają jak kieszonki i nie pamięta, że potrzebny jest otulacz
    Mama Adasia, 2007, Natalii 2009 i Lilianki 2014

www.ekomaluch.pl
    www.wielorazowepieluszki.pl
    www.kidstyle.pl

Chustofanka Awatar mama-japonka
    Miejscowość
    Kudowa-Zdrój

Domyślnie

Rewelacja ale wstyd powiedzieć, ja bym też pewnie coś takiego powiedziała przed moją przygodą pieluszkową

Chustomanka Awatar ewinka

Domyślnie

A mój M. bardzo lubi zakładać Tusi formowankę micro dizzy z polarkiem w łapki i permanentnie nazywa ją "krówką", a ostatnio założył mikrofibrą przy pupie, a polarkiem z "krówką" na zewnątrz, bo "tak ładniej" i oczywiście bez otulacza

Chustofanka Awatar AJ
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewinka Zobacz posta
    a ostatnio założył mikrofibrą przy pupie, a polarkiem z "krówką" na zewnątrz, bo "tak ładniej" i oczywiście bez otulacza
    Ja też tak zakładam I dziwiłam się, że tak dziwnie napy nabite A że nie tak powinno być to się dopiero ostatnio zorientowałam, ale jakoś już się do tych łapek na wierzchu przyzwyczaiłam
    A. mama J. (13.12.2008) i T. (15.11.2010)

Chustofanka
    Miejscowość
    Szczecin/Żary

Domyślnie

Mój M , gdy zobaczył Bąka w wielorazówkach stwierdził,że ma strasznie dużą pupę jak murzynki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AJ Zobacz posta
    I dziwiłam się, że tak dziwnie napy nabite

Hahaha A mój M się pieklił, że nie może założyć, bo jakieś dziwne te napki. Nie wiedziałam, o co mu chodzi - dopiero teraz zrozumiałam, że mu nie pasowało, bo właśnie zakładał na złą stronę.

No ale teraz oboje nazywamy tę pieluszkę "krówką".

Domyślnie

A jeszcze jedno zabawne określenie mojego M mi się przypomniało. Na JBD mówi Jedna Mała Biała Doskonała (chyba mu się kojarzy z "małą czarną").
    I to zawsze tak mówi, a ja zawsze mam polewkę, nawet teraz

Chustonówka Awatar mamaG
    Miejscowość
    Siedlce

Domyślnie

Moja Gabi jeszcze kilkanaście tygodni temu nazywała pieluszki "pupkami".
    Na pytanie co to (pokazując pieluszkę wielorazową)? odpowiadała "pupka", a gdzie się zakłada pieluszkę? na pupkę . Teraz mówi już prawie wyraźnie... pieluszka.
    Miałyśmy małe problemy z wpadkami - bo już była prawie odpieluchowana, ale rzadko wołała, raczej ja pamiętałam. Dopiero jak założyłam jej jednorazówkę na podróż ( pierwszy raz od wielu miesięcy), mówiąc że to takie specjalne majteczki ( nie chciałam zakładać pieluszki wielorazowej, żeby jej w głowie nie mieszać) zaczęła wołać. Wytrwała 7 godzin w podróży z różnymi atrakcjami . I tak na ironię jednorazowe przyczyniły się do odpieluchowania.

Domyślnie

Kupiłam ostatnio na bazarku formowankę bambusową Yetty. Jest śliczna i bardzo się nią cieszyłam, więc pokazuję mężowi, że patrz, jaka fajna, a on położył ją sobie na ramieniu, pogłaskał, przytulił twarz, a potem wziął i powiedział tonem eksperta: bardzo porządnie, starannie wykonana, estetyczna, fajny mięsisty polar; no śliczna ta pieluszka
    Stwierdziłam, że mógłby pisać recenzje w naszym dziale z recenzjami pieluszek

Chustoholiczka Awatar pomidore

Domyślnie

My na wielo od 24h.

M. miał wczoraj krótki instruktaż, pierwsze pytanie oczywiscie: "a z kupą?".

Popatrzył, pomacał i stwierdził, że te pieluchy są takie ładne i w zw. czym mam jej "spodenek nie zakładać tylko może takie getry czy coś??"

Mądrala , że ja na to nie wpadłam
    M.06.2009 B.01.2015 M.06.2016

Chustoguru Awatar Em

Domyślnie

Córka czasem przynosi mi pieluchy dla Młodego. Ostatnio poprosiłam ją o przyniesienie pieluszki materiałowej. Przychodzi z jednorazówka i mówi "przyniosłam taką normalną"

Domyślnie

Szykujemy się do wyjazdu w góry, gdzie pralki nie będzie.
    Pytam męża:
    Ja - Bierzemy wielo?
    Mąż tonem pełnym oczywistości - Tylko.
    Ja
    Mąż chwila refleksji - Aaaa, tam pralki nie będzie. Biedna Tusia! będzie musiała jednorazówki nosić
    No uśmiałam się, a mąż dalej: No ale może uda się ze dwa razy coś w ręku, no żeby chociaż trochę miała normalności.

No uwielbiam tego faceta

Chustonoszka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez annya Zobacz posta
    Z pieluszkami przygodę rozpoczęliśmy w tym miesiącu. M twierdzi, że zna temat (bo raz przeczytał o BG).
    Dzisiaj mówię mu o promocji otulaczy wełnianych, na to on : "Kochanie, ale w przyszłym tygodniu mają się skończyć mrozy".
    Buhahaha Tego mi było trzeba na poprawę humoru dziś

Chustonówka

Domyślnie

mój M. nakłada Zosi różową IB i gada:
    "tę pieluszkę to lubię, taka seksi jest"

Chustofanka Awatar maminkastasinka
    Miejscowość
    Bielsko-Biała, sercem - krakowianka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez annya Zobacz posta
    Odpadłam .
    Uśmiałam się tak jak już dawno się nie śmiałam Mąż ewinki tez jest nieprzeciętny.
    Mój otulacze i AIO lub kieszonki myli ze sobą. Raz gdy przewijał Stasia ja patrzę i dziwie się czemu on ma tą pupkę taką ooooggggrrrooooommmmmnnnnnąąąą. Okazało się, że M wpakował w AIO jeszcze tetrę w prostokąt
    Mama Stasia (28 II 2009) i Franka (7 III 2011) i Łusi (22 VI 2013) i Józia (15 VIII 2015)
    Mój blog: "Ania tworzy" - zapraszam!!!

Chustomanka Awatar Wlaszczka
    Miejscowość
    Trójmiasto

Domyślnie

A mój mąż na IB założył otulacz. To naprawdę nie przemoknie? Z micro dizzy też mieliśmy takie same jak wy perypetie... Ale najlepsze było jak na jednorazówkę próbował włożyć z rozpędu otulacz.

Chusteryczka Awatar martita
    Miejscowość
    warszawa grochów

Domyślnie

hihi, ale sie mi pyszczydlo usmialo na Wasze opowiesci

u nas P jest fanem pieluch - jak ja...pieluchujemy gdzies od miesiaca...
    choc P sie wkurza czasem, jak ja mowie: patrz, jaki piekny wzorek/fason...!!!

i uznal ostatnio, ze moze poprosi jedna z dziewczyn szyjacych o pieluche dla niego - bo tyle o nich mowie i tak mnie kreca, ze moze to urozmaici nasze zycie malzenskie...hahahhaa!!!
    caluski :*

Doula
    Mamong Dziabonga i Dzidzionga

Uprawnienia umieszczania postów