Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 77

Wątek: sanki a chusta. gdzie są dzieci z sankami?

ChustoTata Awatar mucha
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie sanki a chusta. gdzie są dzieci z sankami?

Wczoraj miałem do rozstrzygnięcia problem (prawie teologiczny). Religie powstały tysiące lat temu gdy nie było lodówek, światła czy gumowych prezesów więc te rzeczy nie były wtedy zabronione. Teraz najtęższe głowy radzą co stare księgi mają na myśli i decydują np, że żydzi nie mogą włączać światła w sabat, otwierać lodówek a katolicy zakładać prezesów. No i wczoraj miałem właśnie takie pytanie sumienia - czy sanki nie są zimowym substytutem wózka, czy chustowemu talibowi wypada wozić dziecko w sankach? Ponieważ jestem jedynym znanym sobie chustotalibem więc sam sobie odpowiedziałem, że sanki są ok
    a teraz na poważnie
    W jeleniej Górze jest 15cm świeżego śniegu. Oczywiście tuż po pracy wyszliśmy na spacer na sanki na wały przeciwpowodziowe. Za dziecka jak był pierwszy śnieg w sezonie (lub weekend) to na wałach była chmara dzieci (myślę, że spokojnie 100). Co 50 metrów kolejne stanowiska do zjeżdżania, skocznie, czasem bazy wojenne do rzucania się śniegiem. Wczoraj na całych wałach oprócz nas były 2 osoby (a było jeszcze jasno)!!! Gdzie są dzieci na sankach? Czy one zjeżdżają w tym czasie na wirtualnych sankach na kompie?
    http://www.leniwiec.eu strona mojego zespołu
    http://www.kamilamuczynska.blogspot.com blog z fotkami moich córek

Doradca po kursie zaawansowanym Die Kinderwagenvernichtungsschule Dresden® (Drezdeńska Szkoła Unicestwiania Wózków®)

Chustofanka Awatar ursus_arctos
    Miejscowość
    Vantaa, Finlandia

Domyślnie

sanki imho sa zdecydowanie okej, jesli chuste masz na podoredziu
    aczkolwiek- musisz mucho wiedziec, ze tu u mnie na polnocy sanki robia za substytut wozka (wsrod niewiernych ma sie rozumiec, czyli chust niemotajacych). nie dziwie sie- pchac woz przez te zaspy to niezle wyzwanie jest. aczkolwiek widze (i podziwiam, szczerze podziwiam) zdeterminowanych wozkowiczow. mnie by sie nie chcialo.

a dzieci na sanki nie chodza, bo wspolczesnie wszystko co sie dzieje poza domem jest niebezpieczne. np. dziecko sie wozi do szkoly i przywozi, nawet na takiej wsi jak ta skad pochodze. na sanki dziecka samego sie nie pusci, a rodzic nie pojdzie, bo za leniwy. albo za zmeczony. albo zbyt cieplolubny. tez mnie to dziwi.

Doula
    Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®

Chustomanka Awatar tamyk
    Miejscowość
    Mikołów

Domyślnie

My też wczoraj odbyłysmy pierwszy spacer w sankach i byłysmy jedyne. Nie ma dzieci na sankach bo snieg do zjeżdżania się nie nadaje, przynajmniej na Śląsku- puch.
    Idusia grudzień 2008, Jasinek luty 2011, Lelo kwiecień 2014

Chustoholiczka Awatar aniakom
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Jak Wy to robicie, żeby za dnia(jasności) być w stanie wyjść z dziećMI???
    To nie wszyscy ojcowie pracują do co najmniej 20tej? I w weekendy?
    EOT
    Julka 2001, Zosia 2007

Chustofanka
    Miejscowość
    Szczecin/Żary

Domyślnie

My też zaliczyliśmy sanki, tez byliśmy jedyni ale mały frajde miał, i było mu wygodnie bo usnął
    Pozniej zdjecie dodam, bo coś mi teraz nie idzie

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

Moi byli wczoraj na sankach, niestety tatuś posadził swoje przysadziste 4 litery i trzeba zakupić nowe

Chustomanka Awatar i_n_a
    Miejscowość
    Poznań / Suchy Las

Domyślnie

my jeszcze nie mamy sanek... mają być pod choinką od prababci... ale wtedy już pewnie śniegu nie będzie...
    Ale za to byłyśmy wczoraj na wieczornym spacerze po skrzypiącym śniegu i było super fajnie. Zdziwiłam się, że na naszej górce nie było ani jednego sankowicza... Może według rodziców -10 nie nadaje się na zabawy na śniegu...
    Karolina: (*), Milena - 8 września 2008, Ania - 17 czerwca 2011, mąż i 2 koty
    Doradca Noszenia ClauWi
    ® - www.matami.pl
    http://kulinarneperwersje.blogspot.com
    W Poznaniu też nosimy

ulala.v
    Guest

Domyślnie

my nie mamy sanek
    znaczy niby mamy - moje z dzieciństwa, które ojciec mój rodzony sam osobiście mi je wykonał tylko to są prawie sanie a nie małe miejskie saneczki i na taką ilość śniegu jaka u nas bywa (jeśli bywa w ogóle) są za ciężkie

a co do kwestii zabaw na dworze to nieraz się nad tym zastanawiałam nie tylko a propos zimy i sanek.... ja wieki nie widziałam dzieci skaczących w kabel, w gume, grających w kozła, w dwa ognie, bawiących się w chowanego, strzelanego czy podchody.
    Ja ze swojego dzieciństwa pamiętam zupełnie inne podwórka....teraz podwórka sa puste, na moim osiedlu z większości piaskownic zrobiono klomby.... "za moich czasów" (o matulu jak to brzmi ) podwórka były pełne dzieci, na każdym rogu grupa dzieci ganiała, skakał, smiała się, grzebała w ziemi....

Chustodinozaur Awatar qqrq5
    Miejscowość
    zachodniopomorskie

Domyślnie

dzisiaj w planach mam zakup sanek w Tesco, z allegro ze spiworkiem dojda zapewne kiedy snieg sie skonczy
    nie wiem jak moje dziecko zareaguje bo boi sie sniegu i nie chce chodzic na nogach
    [*] i
    Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013

Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter

Chustofanka Awatar funkia
    Miejscowość
    Śląsk Cieszyński

Domyślnie

dziś sanki wyciągnę i zrobię młodemu frajdę co z tego , że do przedszkola mam 250 metrów
    "Przyszłość zaczyna się dzisiaj, nie jutro" (J.P.II)

Kangurek (marzec 2009) i Tygrysiątko ( maj 2006)

mój blog o zdrowej diecie www.dieta-surowa.blogspot.com

Chusteryczka Awatar anifloda
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Jeżdżę na sankach z dzieckiem w chuście. Tym najmłodszym ma się rozumieć. Wczoraj była inauguracja.
    Pozdrawiam anifloda mama H. (10.08.2003), K. (25.11.2006), M. (31.07.2009) i L.(10.06.2012)

W Poznaniu też nosimy!
    anifloda kontra nitki

Chustomanka Awatar jamamajka
    Miejscowość
    W-wa, Centrum

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ulala.v Zobacz posta
    a co do kwestii zabaw na dworze to nieraz się nad tym zastanawiałam nie tylko a propos zimy i sanek.... ja wieki nie widziałam dzieci skaczących w kabel, w gume, grających w kozła, w dwa ognie, bawiących się w chowanego, strzelanego czy podchody.
    Ja ze swojego dzieciństwa pamiętam zupełnie inne podwórka....teraz podwórka sa puste, na moim osiedlu z większości piaskownic zrobiono klomby.... "za moich czasów" (o matulu jak to brzmi ) podwórka były pełne dzieci, na każdym rogu grupa dzieci ganiała, skakał, smiała się, grzebała w ziemi....
    Też mnie to nieodmiennie zastanawia... Cóż, pewnie za parę lat się dowiem "jak się teraz bawią dzieci"... Bo na przestrzeni lat chyba zmieniła się definicja słowa "zabawa"

W parku ani jednego dziecka na sankach. A Majonez na sanki za mały.

Jejciu jak mi się smutno zrobiło, Muchu! po coś taki wątek założył!
    Kasia, mama Majki (30.04.2009), doradca po kursie podstawowym Die Trageschule®
    w w w . p r z y t u l m n i e m a m o . p l

Chustoguru Awatar Dagmara
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

My wczoraj na spacerze bez sanek byliśmy i też na sankach nikogo, a dziś idziemy z sankami, chociaż patrząc przez okno nie widzę żadnych dzieci - ani w wózkach ani w sankach, ani na nogach, ani w chustach.
    Konstanty 16.04.2014
    Lilianna 7.04.2010
    Kacper 29.07.2007

ChustoTata Awatar mucha
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aniakom Zobacz posta
    Jak Wy to robicie, żeby za dnia(jasności) być w stanie wyjść z dziećMI???
    To nie wszyscy ojcowie pracują do co najmniej 20tej? I w weekendy?
    EOT
    siedzę w biurze od 7 do 15 i o 15.10 jestem w domu. Obiad jem w pracy więc jak żona przygotuje wszystko to teoretycznie o 15.15 zaczyna się spacer.

Doradca po kursie zaawansowanym Die Kinderwagenvernichtungsschule Dresden® (Drezdeńska Szkoła Unicestwiania Wózków®)

ChustoTata Awatar mucha
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dagmara Zobacz posta
    My wczoraj na spacerze bez sanek byliśmy i też na sankach nikogo, a dziś idziemy z sankami, chociaż patrząc przez okno nie widzę żadnych dzieci - ani w wózkach ani w sankach, ani na nogach, ani w chustach.
    może jeszcze przed świętami nie umyłaś tego okna?

Chustoguru Awatar Dagmara
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mucha Zobacz posta
    może jeszcze przed świętami nie umyłaś tego okna?

Heh masz racje może to to
    Mój mąż też do 15 pracuje, a poza tym zawsze można wyjść jak ciemno jest także
    Konstanty 16.04.2014
    Lilianna 7.04.2010
    Kacper 29.07.2007

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wolomin-city

Domyślnie

My dzis bez sanek (choć sa w komórce) ale za to dziecko starsze w mega-kombinezonie wytarzało się szczęśliwe w śniegu z okrzykami "UL-WIELBIAM ŚNIEG!!!"
    chyba potem popełnię wątek fotograficzny bo nawet aparat wzięliśmy na dwór

Chusteryczka Awatar Zelda
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

a moj maz pracuje do 16, jak dojedziemy do domu to jest 17
    ale na sanki wychodze sama z dziecmi - jak mam sile
    Kubuś (7.7.2005) i Ninusia (13.7.2007)
    Nubik - nosidła ergonomiczne, MT
    moj blog

POŁOŻNA))))) i DOULA - wsparcie dla przyszłych rodziców
    MASAŻ SHANTALA oraz Doradca Laktacyjny CNoL - Lublin i okolice, zapraszam
    DORADZTWO CHUSTOWE - Doradca po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule®
    gosia_nubik

ulala.v
    Guest

Domyślnie

OT
    zazdraszczam wszystkim kobietom, których mężówie/niemężowie pracują do 15, przed świętami mój wraca z pracy jak dzieci już śpią

Chusteryczka Awatar lalika
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Jedno dziecko wczoraj było pierwszy raz w życiu na sankach

Ostatnio edytowane przez lalika ; 18-12-2009 o 12:59

Uprawnienia umieszczania postów