Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Do posiadaczek MaM Coat Upgrade!

Chustomanka Awatar jamamajka
    Miejscowość
    W-wa, Centrum

Question Do posiadaczek MaM Coat Upgrade!

No i przyszła prawdziwa zima! Śnieżek prószy, na dworze -10 stopni.

Jak ubrałyście maluchy???

Wiem, że wątków na ten temat było sporo, ale sęk w tym że każdy w czym innym nosi i każda kurtka inaczej grzeje.
    Ja dziś trochę zgłupiałam i założyłam Małej bodziaka z długim rękawem, grubsze rajtki, polarowe spodenki, skarpety i polarową bluzę z kapturem (do tego kieszonka z Natkowego wełnianego pasiaka, ale z pojedynczą warstwą).

Jakoś nie przekonuje mnie ubieranie "jak po domu", bo ja tak ubrana nie byłam - miałam bluzę i sweter i zmarzłam. No ale ja zawsze marznę, więc mam zaburzony obraz rzeczywistości termicznej.

Karczku dotknąć nie mogę, bo non stop mam łapska jak z lodówy, więc dla mnie nawet jak jest zimny to jest ciepły.

Może coś jej jeszcze założyć? Czy OK? Kurcze, sama już nie wiem, ta kurtka taka cienka jest...
    Kasia, mama Majki (30.04.2009), doradca po kursie podstawowym Die Trageschule®
    w w w . p r z y t u l m n i e m a m o . p l

Chustofanka
    Miejscowość
    okolice Wadowic

Domyślnie

u nas było -8 jak wychodziłam z małymi i ubrałam Antośkę podobnie jak Ty swoją Pociechę - bodziak z długim rękawem, rajstopy + skarpety, a na to pajacyk polarkowy - taki niezbyt gruby, no i chusta cienka bo Ellaroo
    i było OK jak wróciłam do domu sprawdzałam czy pupa i kark ciepły, i były ciepłe.
    Myślę, ze ubieranie tak jak po domu to przy temperaturze około 0 stopni i bez wiatru.
    Mama Anieli- 8 lipca 2007 i Antosi - 15 sierpnia 2009

sylwik
    Guest

Domyślnie

Maly mial bodziak spodenki, skarpetki i starschildy na to chusta - gruby hopp na to moj sweter z welny ale cienki obszerny akurat na nasza dwojke i kurtka. Maly pod firmowym kapturkiem mial cienka czapke bawelniana.
    Bylo -9 i bylo nam cieplo.

Chusteryczka

Domyślnie

ja na domowy ciuch zakładam polarowego pajaca, jak jest poniżej zera. jak jest około zera to jak w domu i docieplam nogi (takie buty futrzane mamy, wiesz, a'la stopa niedzwiedzia). no i ciepła czapa na polarze. nosimy się w 2x w babylonii.

Chustomanka Awatar jamamajka
    Miejscowość
    W-wa, Centrum

Domyślnie

OT
    Kasiu, masz Babylonię?
    Kasia, mama Majki (30.04.2009), doradca po kursie podstawowym Die Trageschule®
    w w w . p r z y t u l m n i e m a m o . p l

Uprawnienia umieszczania postów