Pokaż wyniki od 1 do 13 z 13

Wątek: Którą wełenke kupić-poradźcie proszę!

Chustonówka Awatar zuzia81
    Miejscowość
    Warszawa(Nieporęt)

Domyślnie Którą wełenke kupić-poradźcie proszę!

Chciałabym kupic wełnianą chuste i tu ma różne typ. Chodzi mi po głowie kaszmir lub wełna Nati(japan lub sweet place) lub katja z wełną.Poradźcie co wybrac? Najbardziej podoba mi sie katja, ale boje sie, ze bedzie podgryzać, a jednak kosztuje sporo
    Która z nich jest stosunkowo gruba i mieciutka oraz łaskawa dla ciała?

Chustofanka Awatar kaka-llina
    Miejscowość
    Rochester/Kent/UK

Domyślnie

Ja mam katję. Gruba to ona raczej nie jest.. (nie mam porównania do innych wełenek to nie wiem) Jeszcze jej nie wyprałam, może potem inna bedzie. Gryźć mnie nie gryzie wcale.
    Kolory ma cudne - takie lato na kawałku materiału, bardzo energetyczna mimo, że na zdjeciach didi wygląda jak narzuta!
    Alicja ( 18 08 09) Stasiu (13 09 12)

Wałkoguru
    Miejscowość
    Reykjavik

Domyślnie

Nie wiem, jak inne wełniane Natki, ale ja mam wełnianą grecję i to najbardziej miękka, najmilsza, najmniej gryząca chusta, jaką miałam w ręku. Nie jest super gruba, jest za to puchata. Katji niestety nie miałam przyjemności podotykać

Wpisz w wyszukiwarce "weł*" i daj wyszukiwanie tylko w tytułach w dziale Różne chusty i nosidła - jest sporo wełnianych tematów, między innymi porównania różnych modeli

Chustomanka Awatar jamamajka
    Miejscowość
    W-wa, Centrum

Domyślnie

Ja mam wełnianego pasiaczka Nati i jest przecudowny, ale raczej cienki. Bardzo fajne są wełniane Grecje, puchate i przytulaśne
    Katja IMHO jest śliczna, ale gryzie.
    Kasia, mama Majki (30.04.2009), doradca po kursie podstawowym Die Trageschule®
    w w w . p r z y t u l m n i e m a m o . p l

Chustoholiczka Awatar aniakom
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Katia jest cienka, płaska i sztywnawa - a mam używaną. Mięciutka jest Grecja Nati, więc pewnie nowe merynoski Nati też będą mięciutkie i puchate.
    Ja kocham też moje grafitowe kaszmirowe indio, za miękkość, ale to bardzo cienka chusta jest.
    Julka 2001, Zosia 2007

Chusteryczka Awatar lalika
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Gruba i milusia powinna być japan wełna (nawet Natalia pisała, że jest bardziej miękka od kaszmiru) - to z tych, które wymieniłaś.
    Pasiaki z wełną są płaskie i wręcz "prześwitujące" faktycznie, właściwie trudno w ogóle zgadnąć, że w nich jest wełna (w tradycyjnym rozumieniu, tak jak jesteśmy przyzwyczajeni do rzeczy z wełny). Mnie też katja nie gryzie, ale mnie nawet indio moss nie gryzie jednak na gołe ciało przyjemniej sobie założyć wełenkę merynosową, to z pewnością (np na koszulkę bez rękawów).
    Moim zdaniem warto zainwestować w japan z wełną, póki jest w przedsprzedaży, a na katję sobie ewentualnie popolować

Chustomanka Awatar Natalia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lalika Zobacz posta
    Gruba i milusia powinna być japan wełna (nawet Natalia pisała, że jest bardziej miękka od kaszmiru) - to z tych, które wymieniłaś.
    Co do grubości Japan, to sama mam ciągle mieszane uczucia, bo jest tej chusty sporo, kiedy się patrzy na parametry techniczne. Czuje się to też podczas wiązania i chwytania w ręce. Jeśli się jednak chwyci tę chustę między palcami, to robi wrażenie płaskiej, na pewno bardziej płaskiej niż Grecja. Poza tym Grecja jest miękka od początku, Japan robi się miękka po praniu. Różni się od Grecji, chciałam tak tylko uprzedzić.
    www.natibaby.pl - produkcja chust NATI, NATI Ring i in.

Chustoholiczka Awatar Linda
    Miejscowość
    Stare Babice

Domyślnie

Welenka pasiaczek Nati jest bardzo fajna, mojej jeszcze nie wypralam, wiec nie wiem jaka bedzei po praniu. Mnie troche gryzie Indio Moss, jest to pewnie najbrusza welna jaka mialam. Moja ulubiona welenka jest kaszmir natrur, a potem nino z welna.

Chustonówka Awatar zuzia81
    Miejscowość
    Warszawa(Nieporęt)

Domyślnie

ogromne podziękowania dla Was za wszystkie rady. To zakupie nati japan z wełna albo może uda mi się gdzieś kupić jeszcze grecję choć pewnie mało prawdopodobne... A grecja bardzo mi się czekoladowa podoba... A może ktoś chce się swojej pozbyć

Chusteryczka Awatar lalika
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Na straganie były! Poszukaj trochę wstecz

Chusteryczka Awatar macierzanka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

A ja poleciłabym Ci indio z wełną. Pojawia sie czasem na chustostraganie.

Wałkoguru
    Miejscowość
    Reykjavik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zuzia81 Zobacz posta
    ogromne podziękowania dla Was za wszystkie rady. To zakupie nati japan z wełna albo może uda mi się gdzieś kupić jeszcze grecję choć pewnie mało prawdopodobne... A grecja bardzo mi się czekoladowa podoba... A może ktoś chce się swojej pozbyć
    Tu na chustostraganie masz trzy wełenki greckie brązowe
    http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=23055
    http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=22975
    http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=22554

Chustomanka Awatar Kirah
    Miejscowość
    Zielonki/Kraków

Domyślnie

a jaka rozpiętość cenowa!

Uprawnienia umieszczania postów