Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Co sądzicie?

Chustonówka

Domyślnie Co sądzicie?

Witam!
    Czytam i czytam i zupełnie nie wiem od czego zacząć? Dzidziuś jeszcze w brzuszku, ja nigdy nie uzywałam chusty. Jaka najlepsza dla początkującej i noworodka?
    Co sądzicie o czymś takim?
    http://www.pieluszkoland.com/Beep_Be...melon-306.html,
    Czy lepiej wiązaną? Dam radę się omotać?

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Canada`s armpit :P

Domyślnie

to jest pouch bez przymierzania trudno dopasowac . zainwestuj w tkana albo w elastyk a potem hop do tkanej na pouch przyjdzie czas lepiej sobie przymierzyc najpierw ania

Chusteryczka Awatar visenna2
    Miejscowość
    Warszawa Białołęka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylkao Zobacz posta
    Witam!
    Czytam i czytam i zupełnie nie wiem od czego zacząć? Dzidziuś jeszcze w brzuszku, ja nigdy nie uzywałam chusty. Jaka najlepsza dla początkującej i noworodka?
    Co sądzicie o czymś takim?
    http://www.pieluszkoland.com/Beep_Be...melon-306.html,
    Czy lepiej wiązaną? Dam radę się omotać?
    Pouch dobra rzecz, ale trzeba dobrze wybrac rozmiar, no i dzidziuś do noszenia kołyskowego musi mieć zdrowe bioderka. A to się okaże juz po porodzie
    ChustoHolizm
    Zuzia 21.12.2005
    Ania 26.06.2008
    Mateusz 04.08.2011

Doradca - Partner Akademii Noszenia Dzieci

Chustoholiczka Awatar aliona
    Miejscowość
    mieszkam w Łodzi, gdzie nawet bieganie psom szkodzi

Domyślnie

ja zaczynałam od poucha szytego na miarę, sprawdził się.
    tylko ja wtedy jeszcze nie znałam długich chust.
    ale jak poznałam, szybko wskoczyliśmy w elastyka, a później w tkaną.
    pomyśl o takim scenariuszu
    złotowłosa i trzy misie
    <3 <3 <3

Chustoholiczka Awatar nemhain
    Miejscowość
    Warszawa, Mokotów

Domyślnie

Tkaną kup

Domyślnie

Też się zastanawiałam nad chustą dla noworodka i zdecydwałam się na tkaną i nie żałuję tydzień po porodzie Stasiu wylądował w chuście i bardzo dobrze się w niej czuł i czuje po dziś dzień Bałam się jak go umieści w tej plątaninie, ale się udało

Polecam tkaną

Chusteryczka Awatar m.m.

Domyślnie

zobacz kiedy i gdzie w twojej okolicy spotykają się chustomamy. wybierz się na spotkanie i zobacz sama na żywo jak się nosi w pouchu , elastyku, tkanej. najłatwiej Ci będzie po takim spotkaniu podjąc decyzję.
    Duży 12.06.2000 i Malutka 09.09.2008.

Domyślnie

Ja miałam poucha i byłam bardzo zadowolona, mały od razu zasypiał. Był szyty niby na miarę, ale okazał się za długi, więc musiałam go skrócić. Niestety długo nie ponosiłam, bo później mnie już ramię bolało. Elastyka nie miałam, ale przy drugim na pewno kupię, jest też możliwość wiązania na kołyskę i będzie na dłużej.

Chustonówka

Domyślnie

Hej dziewczyny, dziękuję za podpowiedzi.
    Pouch odpadł, teraz zastanawiam się nad elastyczną, bo boję się, że na początku nie poradzę sobie z tkaną...
    Powiedzcie jaka elastyczna? Babylonia, Nati, Moby Wrap, MaM Wrap czy może coś innego?
    Malutka urodzi się pod koniec lutego, więc chusta potrzebna nam będzie też na ciepłe dni...
    Nie wiem na ALLEGRO jest nati swing za 100 zł(ktos ma i wyglada to OK?), nie jestem do niej przekonana.
    Podoba mi się też kółkowa Babylonia, ale z tego co piszecie lepsza jest dla starszych dzieciaków. Pomóżcie bo już się całkowicie zaplątałam...

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Każdy elastyk będzie za ciepły na gorące dni. Ale skoro mała się urodzi w lutym to spokojnie do lata ponosisz, oswoisz się i na lato zakupisz tkaną. Chyba, że od razu zainwestuj w tkaną, bedzie na dłużej Choć jak wsiąkniesz w to forum to do lata ze trzy chusty już będziesz miała.
    A z elastyków polecam jakąkolwiek firmową (Nati, Lenny Lamb, Polekont). Wszystkie z dobrymi instrukcjami, dasz radę sama się zamotać.

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Uprawnienia umieszczania postów