Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: siodełko z pętelką - proszę o opinie

Mieszany widok

Chustofanka Awatar bessi
    Miejscowość
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie siodełko z pętelką - proszę o opinie

Witam.
    Co myślicie o tym wiązaniu?? Pętelka ma być podobno pod obojczykiem, ale nie wiem jak to zrobić za każdym razem wychodzi mi tuż przy dziecku. I czy mam dociągać oba pasy chusty??
    Dociągnie tego który biegnie na plecach coś mi nie wychodzi - a może wtedy pętelka poszłaby w górę - pod obojczyk??
    Wydaje mi się, że strona przy pętelce jest dobrze dociągnięta, ale mam wątpliwości do drugiej strony. Jak myślicie??
    P.S. Przepraszam za wielkość zdjęć, ale z mniejszymi nie umiałam sobie poradzić.

Ostatnio edytowane przez mart ; 16-12-2009 o 18:24 Powód: ortografia:)

Chustomanka Awatar neverendingstory
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

ale chuścioszek słodki!!!!!

na temat wiązania się nie wypowiem, bo się nie czuję kompetentna, a poza tym trochę słabo widać ze zdjęć co i jak... ale może Ci soś podpowiem
    1. pentelkę jeszcze przed włożeniem dziecia układam wysoko na szczycie ramienia, podczas dociągania ona trochę zjedzie w dół i powinna znaleźć się ciut wyżej niż u ciebie na zdjęciu (u mnie wychodzi tak w połowie odległości pomiędzy dzieciem a barkiem, jest wygodnie więc chyba ok)
    2. też przed włożeniem dziecia ściągnij mocno ten pas na plecach i trzymaj tą połę naprężoną przy dociąganiu. ja staram się zebrać wszystkie luzy tak, żeby były pomiędzy pentelką a dzieckiem

a taką chustę wystawiłam właśnie na straganku, ale jak patrzę na te zdjęcia to mi się odniechciewa jej sprzedawać
    moje lwice: Jadzia -05.08.2000, Justynka - 15.08.2009

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie

never dobrze mowi o trzymaniu pasa ktory idzie z tylu, zeby petelka nie zjezdzala. i faktycznie pomaga ulozenie jej ciut wyzej przed dociagnieciem.
    a dociagnelas swietnie, tylko zadbaj o to, zeby nozka od klanka w dol byla rucoma - po prostu po zawiazaniu wsun bardziej pasy w dolki podkolanowe tak jak w kieszonce.
    powodzenia!
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Chustofanka Awatar bessi
    Miejscowość
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

chyba mam za słabą lewą rękę - staram się trzymać połe mocno (ale widać nie dość mocno )
    spróbuję na drugim biodrze, może prawa "da rade" utrzymać naprężenie

Domyślnie

Ale super wygladacie! Ja tez sie wlasnie ucze siodelka i zdecydowanie gorzej mi to wychodzi Dziec sie wije, wierci i chce koniecznie patrzec na podloge jak motam (tak jakby tam cos ciekawego bylo akurat podczas tego wiazania, bo przy innych sie tak nie wychyla ) i - pomijajac problemy z dociaganiem, o ktorych wspomnialas - krzywo mi to wychodzi za kazdym razem.

Chustofanka Awatar bessi
    Miejscowość
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Mnie pomogły te wskazówki - Kasi - w jednym z wątków dotyczących siodełek
    Cytuję:
    "Bardzo ladnie Ci wyszlo, kilka poprawek pomoze Ci cieszyc sie wieksza swoboda i komfortem:
    - wyzej petelka - pod obojczykiem najlepiej
    - lepsze majtki dla dziecia
    - rozloz material na ramieniu
    - dociagnij ruszajac do przodu ramieniem, na ktorym jest material i jednoczesnie ciagnac pas w drugiej rece"

Faktycznie jak się porusza ramieniem pentelka wyżej wychodzi No i trzeba bardzo mocno trzymać/ciągnać pas który biegnie na plecach.
    A jak się rozłoży materiał na ramieniu (co też jest dość trudne ) to jest super

Uprawnienia umieszczania postów