annya a olej lniany jest taki ciemny?
bo ja chyba miałam niedawno to go zjedlismy![]()
annya a olej lniany jest taki ciemny?
bo ja chyba miałam niedawno to go zjedlismy![]()
SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
Zuzanna i Franciszek
W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.
opis zmian wygląda jak opis ŁZS mojego starszego. Może mieć podłoże alergiczne (tak mieliśmy w wakacje - w miejscach czerwonych placków się nie opalał i miałam Dziecko-Krówkę) albo z przegrzania (w zeszłym roku w zimie, a młody ma to na plecach jak go za ciepło do fotelika samochodowego ubiorę).
Teraz smaruję Atoperalem. Przez chwilę pomagała maśc cholesterolowa z dużą ilością tlenku cynku. Małemu ograniczam jazdy samochodem i traktuję go oliwką bez parafiny.
A drapie się ciągle czy tylko jak się rozgrzeje? np po kapieli?
R. 2007; J. 2009
Drapał się jak mu to wychodziło, zauważyłam, bo strupki miał. Już się nie drapie, bo mu się goi. I te suche małe placuszki nikną.
Zastanawia mnie moze coś zjadł? Tylko naprawdę w ubiegłym roku o tej porze było to samo.Poobserwujemy i zobaczymy.
Zuzanna i Franciszek
Jak się nie drapie, to raczej nie alergia. Pewnie zniknie jak wyłączą kaloryfery.
możesz jeszcze spróbować rzadziej kąpać dziecię, niezależnie od potencjalnego uczulenia na chlor, to częste mycie skraca życiea tak na serio, to narusza warstwę ochronną skóry, do tego suche powietrze w sezonie grzewczym, za ciepłe ubranka i syfki gotowe
R. 2007; J. 2009
Już znika, na razie smaruję bepanthenem, bo karite jeszcze nie dotarło ,a maść cholesterolową odbieram jutro.
W ubiegłym roku jesienią-zimą kąpałam codziennnie i całe ciało było obsypane. Teraz jak zauważyłam co sie dzieje ograniczyłam kąpiele i od razu na zmienione miejsca nawilżanie. I jest lepiej, a na pozostałych miejscach czyli plecki, rączki nic sie nie pojawiło i oby tak zostało.![]()
Zuzanna i Franciszek