Pokaż wyniki od 1 do 20 z 740

Wątek: girasolomanki:)))

Mieszany widok

Chustomanka Awatar MamUsza
    Miejscowość
    Bolesławiec

Domyślnie

A ja z radością zacytuję Olę z watku o limicie
    Zainteresowanych utkaniem Zachodu Słońca - drugiego w kolejności na podium konkursowym - proszę o decyzję do 7 września
    Jeśli zbierzemy 10 chętnych na chustę 4,6m gotowych do zakupu w przedsprzedaży -> wpłata do 17 września
    Chusta dotrze do nas na listopad

sa chętni?
    Cafe Draże Lubań- Zajęcia dla dzieci i rodziców | Nasza kreatywna codzienność - Tuqtu | moja fotografia

Chustomanka Awatar martuszka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja chcę!!!

Chustomanka Awatar MamUsza
    Miejscowość
    Bolesławiec
    Cafe Draże Lubań- Zajęcia dla dzieci i rodziców | Nasza kreatywna codzienność - Tuqtu | moja fotografia

Domyślnie

do mnie dzisiaj dotarl girasolek polne maki
    nie mam zadnego doswiadczenia, chust w zyciu macalam trzy ale ta... eh, chyba sie zakochalam

Chusteryczka

Domyślnie

ja mam pytanie z innej beczki: czy ten tęczowy girasol jest jedno czy dwustronny:

K. 2009M. 2012

Chustomanka Awatar Ola
    Miejscowość
    Gdańsk Oliwa

Domyślnie

Bukiet tulipanów, na fotce jest tkany skośnokrzyżowo
    nazewnictwo dwu-jedno-stronne padło z moich "ust" aby zwizualizować różnice między diagonalną a skośnokrzyżową chustą Girasol
    ale przyznam, że pierwotne powiązanie diagonalnej z jednostronnością a skośnokrzyżowej z dwustronnością nie przyjęło się, ze względu na modele diagonalnie tkane, które mają dwie różne strony, obie "atrakcyjne", nie ma więc w tych modelach mowy o rozróżnieniu na prawą i lewą stronę, gdyż obie są "pełnopraw(n)e"
    te chusty ( np.Dream, Pacifica) są zwane bicolor

i w świetle tej nomenklatury nazywanie skośnokrzyżowo tkanych Girasoli dwustronnymi jest mało adekwatne

3 lata temu większość Girasoli było tkane diagonalnie a że większość modeli z oferty standardowej to pasiaki więc i "lewa" strona w nich mało atrakcyjnie się prezentowała
    stąd nazwanie ich jednostronnymi w "tamtych czasach" miało sens
    miały jedną "ładną" stronę
    Obecnie wszystkie chusty pasiaste są tkane przez firmę Girasol w splocie skośnokrzyżowym
    Splot diagonalny dzięki któremu chusta ma dwie różne strony pojawia się na życzenie w chustach Exclusive
    I właśnie te limitowane bicolor jest obecnie sensownie nazwać dwustronnymi, gdyż można je nosić na dwie różne strony
    Howgh
    Cytat Zamieszczone przez peluche Zobacz posta
    ja mam pytanie z innej beczki: czy ten tęczowy girasol jest jedno czy dwustronny:

Ola mama Nawojki'06 Mieszka'00 Matiego'97 Jaśminy'93 Emanuela'91
    "Małe kocha bo potrzebuje Duże potrzebuje bo kocha"
    Doradca - Partner Akademii Noszenia Dzieci
    Reprezentant firmy Girasol® w Polsce
    Exclusive Girasol chusty
    handmade by Ola torby etc.
    ED

Chusteryczka

Domyślnie

dzięki Olu, własnie dziś na spotkaniu chustowym zobaczyłam sobie tego girasolka, piękny!
    K. 2009M. 2012

Uprawnienia umieszczania postów