Cytat Zamieszczone przez Linus Zobacz posta
witam
szukam swojej pierwszej chusty i girasole mnie zachwyciły
zastanawa mnie tylko długość: córa ma 12 kg, pewnie da się ponosić jeszcze z rok, może pół
no i docelowo miałaby chusta posłużyć przyszłemu rodzeństwu
i teraz jaki rozmiar wybrać? ja mam 1,72, mąż 1,92 ale oboje szczupli
on Tońki raczej nie będzie nosił, bardziej w przyszłości nowego chuściocha, dla starszego mamy też ergo Tuli
czy 4,2 starczy? nie chciałabym mieć jakiś mega ogonów
coś czytałam też, że Girasole kurczą się po pierwszym praniu ech trudne to wszystko
będę wdzięczna za wszystkie rady
jescze pytanie: czy Girasole są do obejrzenia na żywo w Gdańsku?
pozdrawiam
12-kilowca chcesz zacząć nosić? To lepiej w nosidle, bo duże dziecko może nie wytrzymać nerwowo w chuście, serio Raczej może być problem, ale jak się uprzesz na chustę, to dla takiego dziecka lepiej poszukać czegoś bardzo nośnego, np. z dodatkiem lnu lub wełny... ale to już wtedy nie będzie girasol, bo one tylko bawełniane...
Natomiast dla maleństwa girasol będzie świetnym rozwiązaniem, bo girasolki są cudnie miękkie 4,2 pewnie będzie dla Ciebie dobre, jeżeli jesteś szczupła. Tylko dla męża to już może być mało, bo on wysoki. Tak, kurczą się, mi się kurczyły około 10cm, ale do rozmiaru metkowego, to znaczy przychodziły trochę dłuższe, a po pierwszym praniu robiły się dokładnie 4,6.
Widziałaś wątek trójmiejski? http://chusty.info/forum/forumdispla...r%C3%B3jmiasto popytaj dziewczyn, na pewno znajdą się chętne na spotkanie połączone z macaniem chust.