Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Wątek: chusta dla 4miesięcznego dziecka

Chustonówka

Domyślnie chusta dla 4miesięcznego dziecka

Chcę kupić chustę dla mojego 4miesięcznego synka, już waży 7kg i pewnie jeszcze niedługo mu trochę przybędzie, wiec nie chciałabym kupować czegoś na chwile.
    Podobno te tkane wrzynają się w nóżki dziecka gdy ma jakieś 12kg.
    Na 100% wiem tylko tyle,że musi mieć ona ponad 5 metrów długości i mieć możliwość różnego typu wiązań i żeby była dobra na ciepłe dni, ale też bym mogła ją nosić zimą.
    Nie mogę tez przeznaczyć więcej jak 200zł. może byc używana.

Chustoholiczka Awatar nemhain
    Miejscowość
    Warszawa, Mokotów

Domyślnie

Tkana jak najbardziej, jak chusta jest dobrze zawiązana nic sie nie wrzyna zreszta o wrzynaniu w nóżki dziecka to pierwszy raz słysze.

Szukaj chusty tkanej skośnokrzyżowej, 4,6m w sumie idealna dla wszystkich, no chyba ze jestes szczuplutka i drobniutka i tylko Ty nosić będziesz to 4,2 wystarczy. Możesz szukać na Allegro lub na bazarku uzywanej a do 200 zł kupisz nową Nati, LennyLamb- polskie i świetne.

super, że chcesz nosić- to wciąga

Chustonówka

Domyślnie

Niestety nie jestem malutka, więc wolałabym tą dłuższą, no i mam zamiar nosić tez na kurtce zima więc potrzebna mi chyba będzie ta powyżej 5 metrów. Więc w takiej chuście będę mogła nosić długo? a co z latem, gdy będzie już ciepło, nie ugotuje się w niej? więc tak dla ścisłości mam szukać tkanej długiej 5m.a czy bywają takie tez tutaj, nawet używane? przepraszam że o to pytam, ale dopiero powoli uczę sie co gdzie jest na tym forum

Chustoguru Awatar sylvetta
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

bywają, bywają...nie martw się , wszystko sobie pomaniuniu obczaisz. Z tym wrzynaniem to ktos Cie nastraszył.
    5,6 m to najwięszy rozmiar w Babylonii jest np.te chusty sa tak średnie cenowo (no, na pewno tansze niz Didymos), poogladaj sobie, moze juz będziesz wiedziala czego szukać. O ubieraniu dzieci w chustach też są wątki - uzyj wyszukiwarki - bo to temat juz wielokrotnie przerabiany. Więc na pewno znajdziesz wiele informacji cennych.
    Odwiedz tez sklepy internetowe z chustami - adresy są podane w dziale Różne chusty i nosidła - chyba. Jest teraz duzo promocji świątecznych.
    edit: adresu sklepów internetowych sa w dziale :REKLAMA

A! no i jak kupisz porządna , tkana chustę to jak najbardziej ponosisz długo! Powodzenia!
    Ostatnio edytowane przez sylvetta ; 12-12-2009 o 01:18

Miejscowość
    Warszawa, Mokotów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mims Zobacz posta
    Niestety nie jestem malutka, więc wolałabym tą dłuższą, no i mam zamiar nosić tez na kurtce zima więc potrzebna mi chyba będzie ta powyżej 5 metrów. Więc w takiej chuście będę mogła nosić długo? a co z latem, gdy będzie już ciepło, nie ugotuje się w niej? więc tak dla ścisłości mam szukać tkanej długiej 5m.a czy bywają takie tez tutaj, nawet używane? przepraszam że o to pytam, ale dopiero powoli uczę sie co gdzie jest na tym forum

Takiego malucha to noś pod kurtka w zimie. Mój mąż jest wysoki i dośc duży i z 4,6 zawiąze każde wiązanie ale jeżeli boisz sie, że taka bedzie krótka to 5,2 wystarczy. W chuscie nosi sie dopoki mama ma siły i ochote

A latem jak jest 30 stopni w cieniu to w każdej chuście będzie gorąco.

Chustonówka

Domyślnie

a teraz tek się zastanawiam, może elastyczną? też jest tak samo dobra?ponoć łatwiej się dociąga, a z tym mam trochę kłopot. tylko czy jest odpowiednia na lato iczy wystarczy na długo....

Miejscowość
    Warszawa, Mokotów

Domyślnie

Nad elastyczna sie nie zastanawiaj, posłuży Ci może z miesiąc- dwa, pózniej dziecko będzie za ciężkie.

Chustonówka

Domyślnie

jeszcze jedno i chyba ostatnie pytanko, jakiej firmy będzie najbardziej odpowiednia tez na lato, no bo niby tkane ale grubości wszędzie inne

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Kochana coś za coś - albo chcesz grubszą lepiej noszącą albo cieńszą przewiewniejszą ale przy cięższym dziecku może się już zacząć wrzynać.

Dopóki nie będziesz miała przynajmniej dwóch przymierzonych - i tak nie zauważysz różnicy - a do lata to możesz sobie jeszcze z pięć chust kupić albo się wymienić
    Jak chcesz coś już teraz od razu do noszenia to polecam pasiaki Nati 100%bawełny albo np z dodatkiem wełny Grecję.

Wybierz kolor i wzór pasujący, reszta to naprawdę mniej istotne szczegóły
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustomanka Awatar lillyofthevally
    Miejscowość
    Świętochłowice

Domyślnie

a ja tam dalej będę każdemu polecać storcze leosie

dla maluszka dobre, dla średnika i starszaczka 12-14 kg też
    POWRÓT DO NASZEGO ŚWIATA DLA MOJEGO ANTKA:

http://www.chusty.info/forum/showthr...958#post551958

Chustonówka