Pokaż wyniki od 1 do 15 z 15

Wątek: swaddlebees

Mieszany widok

Chustofanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Ja mam jedną kieszonkę i jestem z niej zadowolona.
    Niestety nie mam oryginalnych wkładów.

Dużym plusem jest jest osobna regulacja na nóżki (ważne zwłaszcza przy grubych udkach).
    Minus rozmiar M na prawie 8 kg dziecko jest już mały - może tak ma być, bo nie znam ich numeracji.

Co do ich otulacza - to bardzo mi się podoba, ma fajny pul i pasuje na dość duże formowanki bambusowe TB.

Chustonoszka
    Miejscowość
    60N 1W

Domyślnie

Mam formowane. Jestem zadowolona. Dokładam jeszcze małą wkładkę dla lepszej chłonności. Są bardzo zgrabne i nie powiększają pupy.
    Mam też otulacz polarowu - też OK.

Chustonoszka Awatar Eko_mamusia
    Miejscowość
    Warszawa / Gocław

Domyślnie

podnoszę

planuje zakup kieszonki econappi one size.
    Czy ktoś jeszcze ją posiada??
    Agusia mamusia Kubusia

Chustoholiczka Awatar barbamama
    Miejscowość
    Sumatra

Domyślnie

ja mam jakąś kieszonkę sweddlebees z bambusem i jest świetna na noc. Do środka 3 wkłady na noc i jest super.
    (*) 08, barbidou VIII '09 barbabelle II '11 barbotine & barbalala II '13

Chustonówka

Domyślnie

mam econappi one size i jestem bardzo zadowolona
    po pierwsze - kieszonka wyścielana welurkiem, a nie polarkiem - mój synek ma 7 miesięcy, jak nasika w bum geniusa to może nie ma mokro, ale kieszonka śmierdzi, a tu w ogóle nie czuć zapachu moczu, jemu akurat wilgoć nie przeszkadza, a dla EC jest dużo lepiej ją czuć. Mały od prawie 3 miesięcy nie robi kup w pieluchę, więc nie wiem, jak one się spierają wydaje mi się rownież, że pupa w econappi nie poci się tak jak w kieszonkach polarkowych
    po drugie - wkład, długi, bambusowy, składany - mi odpowiada, choć ma swoje minusy - schnie dość długo i jak dobrze nasiaknie to jest twardawy, ale zawsze do kieszonki można coś innego włożyć
    niestety jest droga i choć marzy mi się jeszcze jedna to nie wiem czy kupię

nie wiem jak wypada w porównaniu z bluberry bambusową - może któraś mama wie? Ponoć róznią się tylko wkładami...

Chustonoszka Awatar lubawa
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Również posiadam kieszonkę econappi na snapy z welurkiem od pupy. Zapłaciłam jak za zboże , ale na szczęście jestem zadowolona, bo bez wszelakich polarków jest dużo chłodniej latem. Mojej małej nie przeszkadza mokro, zresztą i tak często zmieniamy, więc problemu z tym nie ma. PUL dość miękki, wzorki prześliczne, bardzo ładnie się dopasowuje. Wkład długi jest b. chłonny w stosunku do grubości.
    Porównując do blueberry (mam minky), to sama kieszonka jest mniej sztywna -- nie wiem, czy to nie kwestia pula na futerku -- i lepiej dopasowuje się i układa na szczuplejszym dziecku. Wkład też jest lepszej jakości. Mam obydwie z długaśnymi wkładami bambusowymi, blueberry jest odrobinkę węższy i ma jeden dodatkowy rząd napek.

Chustoholiczka Awatar barbamama
    Miejscowość
    Sumatra

Domyślnie

czyli jak się ma swed. w stosunku do blueberry porównując jakość i cenę ? Co polecasz. Bo ja mam tylko swed. i się zastanawiam nad kolejnymi ale nie wiem czy warto dokładać aż tyle skoro to ta sama firma..
    (*) 08, barbidou VIII '09 barbabelle II '11 barbotine & barbalala II '13

Uprawnienia umieszczania postów