-
Chustofanka
Wojtusiowe siusianie
Mój 18-miesięczniak ma ostatnio sprint w kierunku samodzielności, co oprócz np. puszczania baniek
objawiło się jako sygnalizowanie chęci zrobienia siusiu. Wcześniej, tj odkąd zaczął przemieszczać się w pionie, za nic nie chciał usiąść na nocnik, więc co jakiś czas proponowałam mu robienie siusiu do miseczki, albo latem pod drzewko. Bez szczególnej regularności. Były okresy niechęci, więc odpuszczałam. Czasem w dzień sypia bez pieluszki na podkładzie jednorazowym i biega w majtach z wkładką. I oto niedawno, od ok. tygodnia Wojtuś zaczął mówić, że chce siku i chętnie korzystać z nocnika oraz deski w wc. Przykładowo, podczas ok. 2-godzinnej wizyty u mojego brata 4 x wołał siusiu i nie ściemniał ani razu. Wczoraj chciał siusiu w nocy i udało się... na moja piżamę, ale co tam. Tżz przed świętami udało mu się wytrzymać od sygnałka danego w przedszkolu przez ok. 20minut - aż doszliśmy do domu. Nie porzuciliśmy jeszcze pieluch, wiem jednak, że Wojtuś zrobił ważny krok w tym kierunku. Mój mały spryciarz
Uprawnienia umieszczania postów