Pokaż wyniki od 1 do 18 z 18

Wątek: Nareszcie jestem i ja ;)

Chustomanka Awatar araszara
    Miejscowość
    południowe okolice Warszawy (dawniej okolice Paryża)

Domyślnie Nareszcie jestem i ja ;)

Witajcie,
    już sama dokładnie nie wiem jak Was znalazłam, ale raczej z gazetowego forum o pieluszkach wielorazowych, choć tematy chustowe też są mi bliskie (o tym będzie trochę dalej). Wiedziałam o Waszym forum od ponad roku, po trochu czytałam, ale brakowało czasu na zarejestrowanie się. Zresztą jak się pierwsze dziecię urodziło (08'2008), sporo drobnych macierzyńskich problemów mnie przytłoczyło i nie dawałam rady na zanurzenie się w te wszystkie bardzo cenne informacje jakie tutaj są. Ostatnio na nowo zaczęłam poszukiwać różnych informacji i zaczęłam Was czytać tak na poważnie, więc już przepadłam, zachorowałam, bez forum chyba już nie będę umiała żyć.

Wszystko zaczęło się od pieluch wielorazowych. Od początku chciałam tak pieluchować mojego synka, ale tak oko w oko z nowymi rozwiązaniami wielorazowego pieluchowania stanęłam w 9 miesiącu życia malucha (jakoś zabrakło mi odwagi, by tak na serio pieluchować samą tetrą, robiłam to tylko od czasu do czasu). No i przepadłam - stałam się nałogową pieluchomanką... Przez pieluchy spać nie mogłam, pieluchy mi się śniły, pieluchy to moja pasja Wypróbowałam już dużo ciekawych rozwiązań ale jeszcze mi nie dosyć, tym bardziej, że w drodze drugi maluch i tym razem zamierzam zacząć wielorazowo pieluchować od początku (inni dają radę to mam nadzięję, że ja też). Poza tym zarażam tymi kwestiami wszystkie znajome mamy z maluchami (na razie jeszcze mało skutecznie, ale planuje robić pieluchowe upominki).

Sprawę skomplikowała strona bezpieluch.pl i bezpłatny e-book Kingi Chyrek o odpieluchowaniu bez przemocy. Po tej lekturze też przepadłam i zachorowałam na bezpieluchowe wychowanie... Więc i z tego powodu cieszę się że jestem w tym miejscu

No a jak bezpieluchowe wychowanie, to wskazane i chustonoszenie więc kolejny powód na zanurzanie się w gąszczu tutejszych informacji (już jestem po kilku zarwanych nockach Już dużo dzięki Wam wiem i zamierzam kupić chustę tkaną lub elastyczną (do tej pory używaliśmy chusty kółkowej, ale że maluch nam strasznie ulewał przez pierwsze miesiące, chusta była non stop mokra, a poza tym pojawiły się problemy neurologiczne, przez które prawie rok się rehabilitowaliśmy, to bardzo rzadko i nieudolnie używaliśmy tego fajnego "wynalazku"). Teraz nabieram odwagi by na nowo i na poważnie zacząć przygodę z chustami i boje się, że będzie jak z pieluszkami - zginę, przepadnę...
    W każdym bądź razie na chustonoszenie zaczynam chorować, a żeby chorować dobrze, to nawet taki mini warsztat u doradcy chustowego mam zaklepany podczas mojego krótkiego (jedynego przed porodem) pobytu w Polsce.

Ojej, dużo tego, ale jak inaczej to opisać nie wiedziałam. W każdym bądź razie WITAJCIE - FAJNIE ŻE JESTEŚCIE

Pozdrawiam,
    Kasia

Chusteryczka Awatar aurora

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez araszara Zobacz posta
    Teraz nabieram odwagi by na nowo i na poważnie zacząć przygodę z chustami i boje się, że będzie jak z pieluszkami - zginę, przepadnę...
    Oby Twój budżet to wytrzymał, bo mój nie daje rady

Witaj
    Kiedy dzieci są małe, daj im korzenie, a kiedy są duże, daj im skrzydła.

Chustoguru Awatar sylvetta
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

no i wszystko jasne, miło sie czytało, witaj

Chustomanka Awatar saaudade
    Miejscowość
    far far away

Domyślnie

witaj zapewne chustowo przepadniesz jak większość tutaj
    Hania- 2009, Marynia-2011, Zuzia-2014
    Moje miejsce na ziemi .... http://mojewichrowewzgorze.blogspot.com/

Chusteryczka Awatar kulka37
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Witaj!Spokojnej ciąży!A z chustami to już przepadłaś

Chustofanka Awatar nadia.r
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Witaj

Miejscowość

Domyślnie

Dzięki dziewczyny Już się boję co będzie dalej i jak mój mąż to zniesie, bo po moim przepadnięciu w pieluszkach on już ledwie piszczy

Chustoholiczka Awatar pomidore

Domyślnie

P.S. Możesz swojemu M. wytłumaczyć ze to lokata kapitału
    M.06.2009 B.01.2015 M.06.2016

Chustoguru Awatar paskowka
    Miejscowość
    Warszawa-Bielany/Puławy

Domyślnie

Cześć, witaj

www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
    Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.

Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci

Chustomanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Ja też trafiłam tutaj przez linka na gazetowych pieluszkach
    Hejka!
    P.S.: Mów mi Małgorzato

Chusteryczka Awatar macierzanka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cześć. Zginiesz i przepadniesz. Tutaj to norma.

Chustomanka Awatar tonya

Domyślnie

Witam serdecznie
    Beata mama Grzesia (30/03/96) Ani (14/08/07) i Jasia (16/10/09)

Zosia Samosia Awatar JJ
    Miejscowość
    Nibylandia

Domyślnie

Witaj mamusiu na forum

Chustomanka Awatar roziii
    Miejscowość
    kiedyś Wa-wa Bielany teraz z pod Warszawy

Domyślnie

Hej
    Rozalia( Rozi) mama Patryka 11.2005, Szymona 10.2008, Wojtka 03.2011 i Maćka 06.2019

Chustonówka Awatar mamaG
    Miejscowość
    Siedlce

Domyślnie witaj

Zarejestrowałam się wydawało mi się że przed chwilą ... przepadłam . Mamusie są genialne. Jakbym wpadła w jakąś magiczną informacyjno życiową przestrzeń . Pieluchy też mnie wciągnęły i nie wyobrażam sobie założyć mojej 2 miesięcznej kruszynce jednorazowej pieluszki. Pozdrawiam i życzę samych miłych pieluchowych doświadczeń.

Chustofanka Awatar mama-japonka
    Miejscowość
    Kudowa-Zdrój

Domyślnie

świetnie Cię rozumiem...a mój mąż pewnie świetnie rozumie Twojego

Chusteryczka

Domyślnie

witaj))

Miejscowość

Domyślnie

Koniecznie muszę się pochwalić, że dziś nabyłam moją pierwszą chustę wiązaną Wybór padł na chustę tkaną Storchenwiege w kolorze Albert Na malutkiego chuścioszka jeszcze 4 miesiące muszę poczekać, ale przez ten czas zamierzam ćwiczyć wiązanie, którego się dziś nauczyłam. Póki co spróbujemy starszego synka ponosić w plecaczku.

Uprawnienia umieszczania postów