Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 299

Wątek: MT pathi by alcia_MT

Mieszany widok

Chustonówka
    Miejscowość
    Olsztyn

Domyślnie

Ja również posiadam MT od Alci i bardzo sobie chwalę Wygodny, ładnie wykończony, miękki, dziecko lubi w nim zasypiać, łatwo się wiąże. Ogólnie rzecz biorąc POLECAM

Chustomanka Awatar szokam
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

a co zrobić, żeby móc przetestować? mam 2-latka, który nie był od dawna w niczym noszony. chenie kupiłabym mu MT, ale nie wiem, czy w ogóle da sie wsadzić. a może ktoś z Lodzi ma pożyczyć?

Chustomanka Awatar alcia_MT
    Miejscowość
    Oświęcim

Domyślnie

Dzięki za kolejne opinie

szokam - tu się możesz dopisac do kolejki testowej:
    http://www.chusty.info/forum/showthr...zerwowej/page7
    Choć zanim by przyszła Twoja kolej, minęłoby przynajmniej z pół roku. Dlatego może lepiej spróbuj pożyczyć od kogoś MT. Może idź sobie na jakieś spotkanie Łódzkie - klub kangura lub coś w tym stylu?
    Mama Kai (11.2004) i Leny (06.2007)
    Nosidełka MT: www.pathi.pl , wszystkie fotki moich MT tutaj: https://picasaweb.google.com/alciaa/MeiTaiMojeWyroby Funpage: https://www.facebook.com/pages/Pathi-noside%C5%82ka-azjatyckie-Mei-Tai/143627059026080?ref=hl <--- POLUB, PROSZĘ.. .

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Dzisiaj z mega smutkiem odesłałam testowego MT.
    Ze smutkiem, bo mam wrażenie że dla nas był szyty.
    Po wyjęciu z koperty - łał!!! Cuuuuuudo!!!
    Czegoś równie pięknie odszytego nie widziałam. Dbałość w najdrobniejszym szczególe.
    Garść konkretów:
    - fantastycznie wypełnione pasy (zarówno naramienne, jak i pas biodrowy), jak i idealna ich długość
    - doskonale wypoifilowane miejsca na pupkę (Tymiś idealnie się "kompnował")
    - materiały - silne, ale jednocześnie fajnie współpracujące
    - kolorystyka - kwitesencja wyczucia barwy (doskonałe połączenie)
    - z kieszonki i kapturka nie korzystałam - wystarczająco wysoki jest panel ( zagłówek bardzo dobrze przytrzymywał główkę nawet w momencie, gdy synek zasnął).

Mogłabym pisać i pisać. Napiszę więc króciutko - MT d o s k o n a ł y !!!
    Są tylko dwie wady: za krótko był u mnie i nie jest na sprzedaż (a na losowanie nie liczę, bom pechowa).

DZIĘKUJĘ za możliwość testowania!!!

Miejscowość
    Oświęcim

Domyślnie

annya - lejesz miód na uszy
    Dzięki za szczegółowy opis. Miło mi, że MT tak się u Ciebie sprawdził
    Nosidełka MT: www.pathi.pl , wszystkie fotki moich MT tutaj: https://picasaweb.google.com/alciaa/MeiTaiMojeWyroby Funpage: https://www.facebook.com/pages/Pathi-noside%C5%82ka-azjatyckie-Mei-Tai/143627059026080?ref=hl <--- POLUB, PROSZĘ.. .

Chustoholiczka Awatar pszczoła
    Miejscowość
    Toruń

Domyślnie

Przepraszam za zwłokę, testowałam jeszcze przed Alcią...ale cos mi z komputerem nie po drodze ostatnio.

MT bardzo mi sie podobał, bardzo starannie odszyty, piękna aplikacja (ta mniej bogata); elegancki wręcz. Aż mi metka Pathi do niego nie pasowała, bo jest taka punkowa w porównaniu do klasy miętka Ale to drobiazg.

Nosiło mi się dobrze, ale nie wiem, czy mojej córze tez było wygodnie. Mam wrażenie, że panel, mimo dwurozmiarowości, nie był dobrze wyprofilowany, za szybko się zwężał i przez to nie podtrzymywał jej nózek. A może ona po prostu juz za duża (20 m-cy, 11 kg, wzrost nieznany). W każdym razie to mi nie pasowało, bałam się, że pasy ją ugniatają-zamiast iść po panelu, szły jej po nóżkach. Z drugiej zaś strony panel był wysoki, czasami musiałam go wręcz zawijać, żeby dać małej rączki swobodnie wyjąć. Może ona niewymiarowa jakaś jest, ta moja córcia, ale tak to u nas wyglądało.
    Poza tym bez zarzutów. Pasy super, nie za grube, ale i odpowiednio miękkie, komfort dla ramion
    Panel super się dociągał, pasy nie były ani za śliskie, ani zbyt tępe, w sam raz. Pas biodrowy bardzo wygodny, nie uwierał mnie, spełniał swoją rolę bez zarzutu.

Z kapturka i torebki nie korzystałam. Aczkolwiek gdybym miała go dłużej, torebka na pewno byłaby dobrym rozwiązaniem na jakieś spacery bez zakupów (wtedy bez mojej torby ani rusz ).

Jeszcze raz dziękuję za możliwość testowania!
    wspieram w rodzicielstwie

Doradczyni Noszenia ClauWi®
    Doradczyni po kursie podstawowym Die Trageschule ®

Chustoholiczka Awatar v
    Miejscowość
    jakby Warszawa

Domyślnie

dla nas tez MT byl zbyt maly, dziecie tak jak u pszczoły

nosidlo piekne, zrobione z sercem i olbrzymia starannoscia

panel nie tyle wypelniony, co z tych sztywniejszych raczej

jak dla mnie pasy zbyt waskie, ale dla drobnej astenicznej osobki na pewno bylyby super
    w ogole z pasami mialam klopot, bo obecnie wole niewypelnione i szerokie, a alciowy MT ma waskie i mocno wypelnione
    ale to kwestia gustu

torebka super

pod rozwage

Zosia Samosia Awatar JJ
    Miejscowość
    Nibylandia

Domyślnie

szybko , sprawnie i na temat - poszlo nam omowienie szczegolow
    piekna szczegolowa robota
    pasy mam dluzsze bo sobie takie zazyczylam
    pasy na ramionach wypelniona super
    pozyczylam kolezance i tym samym i ona zapragnela MT by Alcia

maz nosi , jestesmy bardzo zadowolenie

Chusteryczka Awatar Behemot
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

Przyszedł i się zakochałam. Robota piękna i misterna. Po prostu cudeńko. Zaczęliśmy się nosić. Pełna entuzjazmu .Pierwszy wypad był trochę krótki, więc wszystko było okej. dziecka nie czułam. natomiast po drugi dłuższym zaczęłam odczuwać 11 kg na plecach. Myślę, że wole jednak pasy niewiele grubsze-nie wrzynałyby mi się tak, natomiast wypełnienie oki.Jednakże MT trochę za małe czyt. za wąskie na Nikodema i pewnie odczucia tez takie (gdyby był dopasowany pewnie i nośność byłaby inna). Wysokość w porządku-mógł łapki sobie swobodnie wyciągnąć i ja też wolę wyższe. Zagłówek zawsze można odgiąć. Długość pasów też.Jestem standardowych rozmiarów, dlatego też takie pasy nam wystarczyły. Natomiast, co do sztywności MT-pierwszy raz takiego miałam i spodobało mi się. Z torebki i kapturka nie korzystałam ale to dobry dodatek.
    Szkoda,ze za mały bo nie posłałbym dalej Sztuka ... użytkowa na 5
    Nikodem-12.01.2009-Skarb mój największy
    Karmiłam piersią 3 lata 3 tygodnie i 2 dni

Miejscowość
    Oświęcim

Domyślnie

Dzięki wielkie za kolejne opinie

Chustomanka
    Miejscowość
    Glasgow, UK

Domyślnie

Jestem szczesliwa posiadaczka MT by Alcia. Generalnie cala rodzina jestesmy zachwyceni! Najmlodsza - bo uwielbia dzikie zabawy bedac na plecach, tata - bo uwielbia dzikie zabawy majac mala na plecach, ja - bo MT jest przepiekny, i megawygodny.
    Uszyty pieknie, wyglada bardzo profesjonalnie. Wypelnienie pasow naramiennych w sam raz dla mnie (superchudej dziewczyny) i dla taty (duzego chlopaka). Saszetka sie sprawdza bardzo fajnie, duuuze udogodnienie jak dla mnie Aplikacje wykonane przepieknie, mimo sredniej jakosci wzoru przez nas dostarczonego efekt jest naprawde niesamowity! Pieknie obszyte wszystkie pasy, kapturek dziala - wczoraj pierwszy raz od kilku miesiecy Alia zasnela noszona, wlasnie w MT! No i nawet najdziksze zabvawy z tata nie sa w stanie poruszyc dziecka zamotanego, nawet przy przewrocie do gory nogami mala nie wysuwala sie ani na milimetr. Oceniamy naszego MT na 5 z duzym +
    a oto krotka historia pierwszych dni MT z nami:

nawet w bezruchu Alia jest zadowolona - w chuscie niewykonalne " o, takie mam ladne MT"

zabawa z balonem zaczela sie raczej spokojnie
    ale potem byly skoki, przewroty, loty i inne przeszkody a tak wygodnie idziemy na spacerek

jeszcze raz dziekuje bardzo za wykonanie tego pieknego MT, i za bardzo przyjemny kontakt w trakcie wykonywania! nadal nie wierze, ze takie cudo powstaje w ciagu zaledwie dwoch dni....

(aha, JJ BARDZO Ci dziekuje za "zarazenie" nas miloscia do Alciowych MT!)
    Ostatnio edytowane przez buggins ; 04-06-2010 o 13:01

Aga, mama Alii

Chustomanka
    Miejscowość
    Czeladź/Sosnowiec

Domyślnie

dziś ze smutkiem posłałam testowe MT dalej, za recenzję niech służy fakt, że nie zdążyłam go odesłać, a już zamawiałam MT dla siebie
    nosiłam 9,5 kg z przodu i absolutnie nie czułam ciężaru, o wiele lżej niż w niektórych chustach. MT jest bardzo starannie obszyte, Alcia wykonuje kawał solidnej roboty.
    co do rozmiaru - my testowaliśmy MT 6-18 miesięcy, dla mojego dużego jak na swój wiek 10-miesięczniaka panel był trochę za wąski, ale na wysokość w porządku. zamówiłam panel kilka cm szerszy.
    o gustach się nie rozmawia, ale nosidełko przepiękne szczególnie urzekła mnie strona brązowa (chociaż mi bardziej przypomina jednak pomarańczową) z niebieskimi kwiatami - bomba!
    jakieś minusy? tak, że musiałam go posłać dalej
    jestem jak najbardziej na tak, do tej pory nosiłam w trzech MT i ten zdecydowanie wygrywa.

Chusteryczka Awatar buniaaa

Domyślnie

Dzisiaj skończyło się moje testowanie większego MT, jutro rano poleci dalej. Było super, bujaliśmy się na huśtawce, spacerowaliśmy a mały był przeszczęśliwy
    Nosidło jest ślicznie uszyte, aplikacje wywołały u mnie zachwyt przeszyte z największą dokładnością. Poprostu mięciutkie i śliczne i co ważne zmiana strony od nastroju
    Nietestowaliśmy na dłuższe dystanse ale na krótkie wypady super, przyznaje że się spisało pomimo iż zawsze wydawało mi się szybsze i łatwiejsze w montażu nosidło z klamrami.
    Ale jest jedno ale pas w moim pasie mnie ugniatał ale ja nie lubię czuć jak dziecko zsuwa się w dół tylko lubię czuć nosidło a że mam boczki to troszkę ugniatało mnie w nie
    Może źle wiązałam a może jakby był wypełniony lekko pas byłoby wygodniej

edit: już chyba wiem, gdybym też krzyżak dała pod dupcię Olkowi odjęłoby mi ciężar, który poszedł mi w tym wypadku na pas
    taka ze mnie ciemnota troszkę
    Ostatnio edytowane przez buniaaa ; 04-08-2011 o 21:38
    Basia mama Bartka (marzec 2006) i Olka (wrzesień 2010)

Chustomanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Przepraszam, że dopiero teraz..
    Na początku bardzo dziękuję za możliwość testowania

Testowalismy mniejsze MT.
    Po rozpakowaniu zachwciła mnie jakość i straność wykonania. Patrząć na liczbę osób testujących przede mną zastawiałam się w jakim będzie stanie, ale wszytsko było ok. I dlatego myślę, że nosidlo nawet przy intensywnym użytkowaniu da radę.

Mój mały ważył wtedy trochę ponad 10kg, ciuszki na 86 - nosidło ładnie otulało pupkę, ale na wysokość było za duże. Trzeba było podwinąć pas biodrowy, bo rączki miał bardzo ściśnięte. Zapewne przez mój już wystający brzuszek nie mogłam dogadać się z pasem biodrowym, przez to i pasy naramienne troche mnie uwieraly i na dzień dzisiejszy wolałabym szersze. Wczesniej nie nosiłam w MT i pewnie nie jestem przyzwyzajona do pasów.

Jednego jestem pewna, że za rok jak maulch będzie po drugiej stronie brzucha, wrócę do MT alci i z chęcią dłużej bym ponosiła.
    K. 2010 i A. 2012

Chustomanka Awatar Marti
    Miejscowość
    Sokołów Podlaski

Domyślnie

Testowaliśmy mniejsze MT.
    Było to pierwsze MT, jakie używałam, więc może jeszcze nie umiem dobrze wiązać
    Pierwsze wrażenie - MT mnie zachwyciło. W dotyku miękkie i delikatne (nie miało to brzmieć, jak reklama papieru toaletowego). Śliczne aplikacje, bardzo starannie wykonane. Kolorystyka strony brązowej idealnie trafia w mój gust.
    Nosiło się nam bardzo dobrze. Nela chętnie dała się zawiązać i tylko uśmiechnięta na mnie spoglądała. MT bardzo ładnie rozkłada ciężar, nawet przy dłuższym noszeniu nic nie czułam. Pasy są ładnie wypełnione, nic mnie nie gniotło, nigdzie się nie wpijało. Na spacerze MT uratowało nam życie, bo Nela prawie pobiła się z wózkiem, a w MT zasnęła.
    Nosiłam przy upałach i stwierdzam, że jest większy komfort noszenia, niż w chuście, bo jednak czuć przewiew.
    Minusy - mam wrażenie, że na moją 10 kg córcię panel jest nieco za wąski - nie sięgał od kolanka do kolanka. Jak wiązałam z przodu wydawało mi się też, że z panel jest też niedopasowany na wysokość - rączki schowane źle, wyciągnięte - za bardzo do góry. Ale jak zawiązałam Nelę z tyłu, to chyba było lepiej, więc może wynika to ze sposobu zawiązania.
    Jeszcze dodam, że wcześniej próbowałam Nelę wrzucać na plecy w chuście, to protestowała. W MT była bardzo zadowolona.

Chustomanka Awatar ALiA

Domyślnie

Miałam możliwość testować mieczysława mniejszego. I tak pierwsze wrażenie - kolor. Miękki,ciepły,żywy,taki wiewiórkowy...I te wszystkie detale tak dopracowane,zrobiło to na mnie spore wrażenie. Materiał taki,że ma się ochotę nim owinąć, przyjemny i przytulny. Nosi się odlotowo, jak dla mnie dużym plusem jest kapturek,którym mogłam przytrzymać główkę małego związanego na plecach. Nie czułam ciężaru dziecka, nic się nie wrzynało, wszystko pięknie współgrało.Pasy fajnie wypełnione, wszystko tak fajnie się dociąga,że nie miałam problemu ze związaniem bączka bez lusterka,a normalnie jak wskakuje mi na plecy to zawsze sprawdzam czy wszystko jest ok. Adasiowi z miejsca się spodobał,było mu wygodnie,nawet zaliczył w nim drzemkę,chociaż to nie była jego pora Nie miałam problemu z poprawnym zawiązaniem,więc nie zajęło mi to dużo czasu,a to kolejny mega plus,bo jak za długo się męczę to mi się dzieć niecierpliwy,a ruchliwe to takie,że ciężko utrzymać w jednym miejscu. Jedyny mankament to nieco za długie pasy jak dla mnie, trochę powiewały,ale ja jestem dość drobna,więc większość jest za długa. Generalnie jestem na duże tak,mężowi też się podobał, także to nosidło otrzymuje ode mnie szóstkę.

p.s przepraszam za tak długą recenzję,ale MT poszedł dziś w świat,a ja wciąż nie mogę odżałować i chyba wiem o co mogę prosić męża,gdy będzie mi chciał zrobić prezent

Oczywiście dziękuje za możliwość testowania, fotki mam,ale nie na podorędziu,więc wkleję przy najbliższej okazji

Chustonoszka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

A ja mam super hybrydkę od Alci W ekspresowym tempie uszytą, zakupioną tuż tuż przed wakacyjnym wyjazdem nad morze.
    Wrażenia: uszyta świetnie, a co najważniejsze - niesamowicie wygodna.
    Dzięki doskonałej nośności hybrydy ponadgodzinne spacery z 13-kilogramowym (a może nawet już cięższym) Wojtkiem umieszczonym na moich plecach były czystą przyjemnością.
    No i co równie ważne - Wojtkowi też się bardzo podoba w hybrydce
    Dzięki, Alciu

Chustomanka Awatar sharkah
    Miejscowość
    pod Warszawą

Domyślnie

My testowaliśmy większego MT. Nic odkrywczego chyba nie napiszę, ale moje główne spostrzeżenia:
    - wykonanie perfekcyjne, ślicznie odszyte, cudnie dobrane kolory i faktury materiałów, wszystko mięciutkie i milutkie
    - nosiło się bardzo wygodnie, chociaż nasz młodziak nie jest bardzo ciężki - ok 10 kg
    - rozmiarowo nosidło było ok, panel na szerokość nie starczał od kolanka do kolanka, ale w tym wieku to już nie jest kluczowe (młody nosi rozmiar 80/86, ale on raczej z tych długich, więc może dlatego tak to wyglądało)
    - pasy dla nas dobre na długość i odpowiednio wypełnione - nic nam się nie wrzynało

Ech... szkoda, że do urodzin daleko, bo bym chciała taki piękny prezent

Miejscowość
    Oświęcim

Domyślnie

Cieszę się, że ruch w wątku jest - dziękuję za kolejne komentarze

Chustomanka Awatar scarlet
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

Muszę szczerze napisać, że MT mnie do siebie nie przekonują. Jestem zdecydowanie za chustami i jednak ergo Tuli u mnie też wygrywa.

Jeśli chodzi o MT, które miałam okazję testować to:
    piękny panel, niesamowity wzór
    bardzo dobrze wypełnione pasy, do tego sztruks jest jednocześnie miękki i super się wiąże (nie ślizga)
    wcięcie w panelu może być, aczkolwiek dla mnie jest to niepotrzebne, brakowało mi przez to "otulenia" dziecka
    pas pod pupką dziecka mógłby być jeszcze lepiej wypełniony
    nie wiem o co chodzi z pasami na wysokości oczu dziecka, po zawiązaniu są za blisko, mi to przeszkadzało i małej też, w innych MT te pasy są dalej, nie przeszkadzają
    nie zakładałam kapturka bo córka nawet jak zasnęła to miała głowę w panelu
    po jej zaśnięciu brakowało mi większego otulenia koło główki - z panela dobi podkowa która jest oddalona od dziecka i przez to jej głowa latała, niewygodnie mi się ją niosło.

Bardzo dziękuję za możliwość testowania
    Marcinek luty 2009, Emi luty 2011, Bartuś marzec 2013
    Doradca Noszenia ClauWi® www.chusty.opole.pl // Sklep: www.graszki.pl
    "Kiedy dołączamy do dzieci w świecie zabawy, otwieramy drzwi do ich życia wewnętrznego i spotykamy się z nimi serce w serce." (L.J.Cohen)

Uprawnienia umieszczania postów