Pokaż wyniki od 1 do 20 z 299

Wątek: MT pathi by alcia_MT

Mieszany widok

Chustofanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Dostałam do testowania większy MT. Ja mam 156 wzrostu, noszę xs, więc jestem bardzo drobna. Córka 21mcy, 8kg, 74cm. Bałam się, że MT może być za duży, ale był w sam raz, dobrze podpierał nóżki, z pewnością długo będzie jeszcze pasować. Pasy dobrze wypełnione, dla mnie były za długie, ale to nie problem. Wygodnie się zakładało, córka dobrze wpadała pupą. W innym MT miałam problem ze zsuwającymi się pasami z ramion, tutaj wszystko dobrze leżało. Głównie z przodu nosiłam. Niestety na plecach nosiłam tylko pół godziny, bo córka się buntuje. Zaliczyłyśmy spacer, więc mimo grubszych ubrań było nam wygodnie. Ogromnym plusem jest zagłówek, bez trudnu podtrzymywał głowę śpiącego dziecka. Jest cudowny, świetnie wykonany. Hafty i zdobienia są śliczne, mnie urzekła strona motylkowa. Niestety nie zrobiłam żadnego zdjęcia, czego bardzo żałuję.
    Mogę wymienić tylko jedną wadę jaką znalazłam: cena

Chustofanka Awatar ignasiamama
    Miejscowość
    Warszawa Wola

Domyślnie

Testowałam mniejsze MT na Synku (ok. 9 kg żywej wagi, rok). Podczas testów Młody był cały czas chory, więc nosiliśmy się wyłącznie po domu i z przodu. Synek chętnie w nim siedział i zasypiał też bez problemu.
    O bardzo dokładnym wykonaniu i walorach estetycznych nosidełka wiele już napisano, choć ja osobiście ostatnio za niebieskim nie przepadam. Mój M. był za to zachwycony i do tej pory dopytuje, gdzie można takie kupić i ile by to kosztowało . Mam porównanie tylko z chustami a z nosideł z Bondolino i mietek podbił moje serce .
    Przede wszystkim jest możliwość lepszej regulacji w pasie, niż przy rzepie, a przy dwóch osobach noszących o bardzo różnych posturach było nam tak samo wygodnie. Pasy są dobrze wypełnione, choć dla mnie te ramienne są za długie (mogłam się nimi opasać 3 razy). Nosidełko ładnie się układa, jest bardzo zgrabne. Szerokość panela dla nas była w sam raz, ale nosidełko było ciut za wysokie. To był w zasadzie jedyny mankament, bo Synek z tego powodu miał utrudnione wyciągnięcie łapek górą. Dodatkowo pasy ramienne są wszyte bardzo blisko siebie. Wprawdzie mnie nie obtarły, ale nie wiem, jakby było na dłuższą metę.
    Jednak te drobne wady nie przesłaniają faktu, że mietek jest naprawdę świetny, odejmuje dzieciom kilogramów a osoby noszące chyba wyszczupla

Chustomanka Awatar alcia_MT
    Miejscowość
    Oświęcim

Domyślnie

Znów trochę długo mnie tu nie było. Dziękuję za tyyyyle nowych komentarzy Bardzo miło je czytać. Cieszę się, że w nosidełkach dobrze się nosi i że się Wam podobają, dzięki!
    Mama Kai (11.2004) i Leny (06.2007)
    Nosidełka MT: www.pathi.pl , wszystkie fotki moich MT tutaj: https://picasaweb.google.com/alciaa/MeiTaiMojeWyroby Funpage: https://www.facebook.com/pages/Pathi-noside%C5%82ka-azjatyckie-Mei-Tai/143627059026080?ref=hl <--- POLUB, PROSZĘ.. .

Chustomanka Awatar Falka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Testy mniejszego MT zakończone.
    Niestety nie trwały one w naszym przypadku długo, bo Gałganka po domu nie chce się nosić, a na dwór pod kurtkę tylko w chuście mi się mieści tak, żeby było komfortowo.

Zacznę od tego, że na powalił mnie kolor sztruksu. Na zdjęciach wyglądał zupełnie inaczej. Łezka mi się w oku zakręciła bo identyczny kolor miały moje ukochane, zanoszone na śmierć sztruksy z czasów ogólniaka
    Strona z drzewkiem zdecydowanie na tak, strona z kwiatkami mi się nie podobała. Ale moja koleżanka uważała odwrotnie
    Wygodne, mięciutkie, śliczne. Wykonane naprawdę perfekcyjnie.
    Podobała mi się długość pasa biodrowego, nie podobała długość pasów naramiennych.
    Pasy naramienne mogłyby być bardziej wypełnione, bo chociaż ciężar nie taki znów duży (9,5 kg) to odczuwałam je bardziej niż w ergonomiku. Ale może to taki urok MT?
    Wolałabym też niższy kołnierz.
    Poza tym bardzo podobało się Gałgance. Strasznie przeżywała i kwiatki i drzewo. Drzewo jednakże oglądała i macała dłużej
    Zdjęcia w akcji brak bo fotografa żadnego akurat pod ręką nie było.
    Mam natomiast zdjęcie z macania i przymierzania. Mała siedziała sobie i mówiła pod nosem "mej taj pati" z taką fajną intonacją
    Generalnie gdybym miała kiedyś kupić MT to z drobnymi poprawkami, padło by na to.

Dziękuję za możliwość testowania.

Gałganka 31.10.2011

Miejscowość
    Oświęcim

Domyślnie

Słodka fotka Dzięki za uwagi i opinię Z tym wypełnieniem pasów, to niestety coś za coś - albo może być bardziej miękko, albo bardziej kompaktowo - co kto woli (standardowo robię tak, jak to mam "wyważone" na podstawie własnych testów i doświadczeń). Ale oczywiście to jest do dostosowania przy indywidualnych zamówieniach.
    Nosidełka MT: www.pathi.pl , wszystkie fotki moich MT tutaj: https://picasaweb.google.com/alciaa/MeiTaiMojeWyroby Funpage: https://www.facebook.com/pages/Pathi-noside%C5%82ka-azjatyckie-Mei-Tai/143627059026080?ref=hl <--- POLUB, PROSZĘ.. .

Chusteryczka Awatar asienkie
    Miejscowość
    Lbn

Domyślnie

utonelam w stosie spraw niezalatwionych przepraszam

najpierw dlugo zastanawialam sie co napisac... bo jak napisac o czyms co jest bliskie idealu?
    Dla mnie pasy super - odpowiednio wypelnione, dobry rozstaw, a co za tym idzie bardzo wygodne. Fajnie, ze pas biodrowy jest taki solidny (w porownaniu do innych testowanych mt), bo lepiej rozklada sie ciezar dziecka. Mlodemu bylo bardzo dobrze, nawet bez wiekszych protestow pozwal sie nosic na plecach
    Bardzo podoba mi sie to jak mt sie sklada wszystko jest idealnie wymierzone, dlugosc pasow jest wielokrotnoscia ich czesci z wypelnieniem nie kady tak to rozwiazal az milo sie je skladalo, mowie to jako ktos kto ma problem z rownym skladaniem wszystkiego
    estetyka

Powiem jeszcze ze bardzo mi go brakuje odkladam kasiorke zeby miec wlasne za jakis czas

Miejscowość
    Oświęcim

Domyślnie

asienkie - bardzo miło mi to czytać, dziękuję

Uprawnienia umieszczania postów