-
Chustomanka
-
Chustomanka
-
Chustomanka
-
Chustomanka
-
Chustoholiczka
-
Chustomanka
dziękuję za opinie po testach, dla zainteresowanych:
mniejsze wylosowała: madzia.witkowska
większe wylosowała: Meppel
-
Chustofanka
Skoro jako pierwsi testowaliśmy większe MT Pathi w nowej turze to nie wypada, żeby ktoś nas wyprzedził w recenzjach 
A zatem do dzieła. Pierwsze wrażenie: pięknie wykończenie - mam dwie lewe ręce do szycia, więc zachwycały mnie ozdobne ściegi, misternie poukładane tkaniny na kurce - nic się nie strzępi, wszystko porządnie doszyte. Samo nosidło solidne, wypełnienia nie przerażają grubością, a jednak spełniają swoją funkcję. Pierwsze motanie w moim wykonaniu nie wyszło idealnie
ale odbyło się bez większych problemów. Zawiązane trzymało świetnie - myślę, że to zasługa sztruksu, choć nie jestem fanką tego materiału
Niestety, ze względu na chorobę moją i Młodego nie mogliśmy wyjść na spacer, ponosiliśmy trochę po domu, a i to - przyznaję z przykrością nie trwało długo, bo Młodemu cierpliwość się skończyła
(dom to nie spacer, niestety).
Obawiałam się, że MT będzie już na niego za małe (Krzyś kończy wkrótce 19 m-cy), lecz było w sam raz i myślę, że jeszcze długo może posłużyć (dlatego znów zacznę intensywnie myśleć o własnym egzemplarzu
) Pasy okazały się na mnie za długie, ale rozumiem, że to konieczność przy testowym egzemplarzu. Miałam też wrażenie, że zagłówek raczej przeszkadzał niż pomagał Młodemu (chyba trudniej byłoby mu podziwiać krajobrazy
) Krzyś nie z tych zasypiających na spacerach, więc zagłówek i tak byłby zagięty jak kołnierzyk
Podoba mi się za to pomysł z wyprofilowanym panelem, dzięki temu nie miałam wrażenia, że gdzieś jest nadmiar materiału, albo że marszczy się pod nóżkami Młodego.
Ogólnie - bardzo pozytywne wrażenia, solidne wykonanie i przemyślane rozwiązania (np. to, o czym wspomina Magda w pierwszej opinii tego wątku, że wypełnienie nie zaczyna się od razu przy panelu, przez co łatwiej manewrować pasami). Przykro mi tylko, że nie mogłam wypróbować go na dłuższych dystansach 
Dziękuję za możliwość testowania 

I wiązanie nieidealne, ale wyraz zadowolenia na twarzy Młodego - bezcenny 
Ostatnio edytowane przez Apulina ; 18-10-2012 o 23:50
Powód: more info
Uprawnienia umieszczania postów