Pokaż wyniki od 1 do 20 z 299

Wątek: MT pathi by alcia_MT

Widok wątkowy

Chusteryczka Awatar Ire
    Miejscowość
    Kraków NH, Suwalszczyzna zawsze :)

Domyślnie

W zimny, choć lipcowy dzień przyszła do mnie wyczekiwana paczuszka z większym MT. Muszę powiedzieć, że już od dawna mi się podobają nosidła Alci więc byłam już na starcie dobrze nastawiona...
    Miłosz spał, więc najpierw pamiętając, że to testy obejrzałam sobie wykonanie. Nie szyję, nie jestem znawcą ale jak dla mnie to perfekcyjnie wykończone.
    Mam w domu nosidło no name, nieprofilowane, takie kwadratowe i z niewypełnianymi pasami, więc to Pathi jawi mi się jako luksusowe )
    Młody wstał i zamotaliśmy. Najpierw z przodu, później motałam też na plecy. Milo ma 10 m-cy, waży 10,70 kg i ma z 83 cm wzrostu. Nosidło jest dla niego prawie idealne, jedynie gdy wyciągał rączki górą, nosidło mogło go trochę uwierać pod pachami. Ale nie zawsze chciał wyciągać rączki. U dołu było chyba idealnej szerokości!
    Kilka razy mi usnął na spacerze nad jeziorko, a jak nie spał to robił hopa-hopa brykając jak na koniku, więc raczej polubił
    Ja potwierdziłam swoje wcześniejsze przeczucia, że to "moje" MT. Dziecko ładnie przywiera do ciała, łatwo mi było dociągnąć a jednocześnie dociągnięty to nie ściśnięty ( w tym moim no name górne pasy są jakby wyżej przyszyte a zagłówek minimalny i ściągnięcie górnych pasów powoduje automatycznie taką fałdkę przy karku dziecka, to może być niewygodne. U Alci tego zupełnie nie ma na szczęście. w międzyczasie w weekend zrobiło się gorąco i przekonaliśmy się, że to MT jest na upały lepsze, niż chusta bawełniana. Dopiero przy dłuższym spacerku i ja i noszony mieliśmy wilgotne koszulki. Powietrze wpada przez te wyprofilowane boki i to jest już coś! Pasy naramienne jak dla mnie (167, rozmiar M) za długie, ale to detal. Fajne te wypełnienia pod kolanami dziecka, nic cie ma prawa tam uciskać! Za to zagłówek nie utrzymał główki gdy M usnął, tylko się odchylił. Tu można by spróbować coś umocnić? Ale ogólnie było nam mega wygodnie, MT jest na tyle wspaniałe, że już zamówiłam sobie własne!
    Alcia, gratuluję fachowości!
    Ostatnio edytowane przez Ire ; 25-07-2012 o 16:52
    od 20.09.2011 pomagam Miłoszowi poznawać świat ))
    od 16.06.2015 szczęścia rodzinnego jeszcze więcej z Lidią :*
    od 08.05.2018 pełnia szczęścia- dołączył do nas Aleksander <3

Uprawnienia umieszczania postów