-
Chustonoszka
-
Chustomanka
My testowaliśmy większego MT. Nic odkrywczego chyba nie napiszę, ale moje główne spostrzeżenia:
- wykonanie perfekcyjne, ślicznie odszyte, cudnie dobrane kolory i faktury materiałów, wszystko mięciutkie i milutkie
- nosiło się bardzo wygodnie, chociaż nasz młodziak nie jest bardzo ciężki - ok 10 kg
- rozmiarowo nosidło było ok, panel na szerokość nie starczał od kolanka do kolanka, ale w tym wieku to już nie jest kluczowe (młody nosi rozmiar 80/86, ale on raczej z tych długich, więc może dlatego tak to wyglądało)
- pasy dla nas dobre na długość i odpowiednio wypełnione - nic nam się nie wrzynało
Ech... szkoda, że do urodzin daleko, bo bym chciała taki piękny prezent
-
-
Chustomanka
Miałam możliwość testowania większego MT, za co bardzo dziękuję. Był to pierwszy MT jaki próbowaliśmy, dlatego nie mam możliwości porównania (mamy 1 ergo). Zacznę od strony wizualnej. Nie będę tu zbyt oryginalna i powiem, że mnie urzekła. I strona z motylem i strona z ptakiem są piękne, fajnie dobrane kolory. Nosidło jest bardzo starannie i solidnie wykonane. Mimo że było w nim noszonych wiele dzieci, nie widać na nim żadnego śladu zużycia. Jeśli chodzi o noszenie, to tu wyszedł mój brak znajomości obsługi MT. Do instrukcji zajrzałam dopiero przed odesłaniem MT kolejnej osobie
, czego teraz żałuję. Myśle, że gdybym zawiązała zgodnie z instrukcją, lepiej nosiłoby mi się Olcię. A tak, przy dłuższych spacerach trochę odczuwałam jej ciężar. Może też troche pasy ramienne były za długie i trochę plątały się przy wiązaniu. Szerokość pasów była dobra, nic się nie wżynało. nic się też nie przesuwało po zawiązaniu. Panel nie obejmował nóżek Olci od kolanka do kolanka, ale myślę, że u starszych dzieci nie ma to zbyt dużego znaczenia (szczególnie, że Olcia jest dość szczupła i ma długie nóżki). Za to na długość był w sam raz. Ogólnie wrażenia bardzo pozytywne. Szkoda, ze nie mogę jeszcze raz potestować rzeczonego MT, teraz, gdy jestem mądrzejsza o umiejętność jego prawidłowego zakładania. No cóż człowiek uczy się całe życie, a podobno najlepiej na własnych błędach
. Jeszcze raz bardzo dziękuję za możliwość testowania i
przed umiejętnościami twórczyni tego cudeńka.
-
-
Chustofanka
Testowaliśmy większego MT. Opinia:
- Nie będę oryginalna, wykonanie i zdobienie mnie urzekło. Córeczkę też 
- Gdy oglądałam MT na zdjęciu wydawało mi się, że musi być sztywne i grzać dziecko, nie byłam przekonana, czy to dobry pomysł na lato. Testy pokazały, jak się myliłam, MT jest mięciutkie, a jego kształt i wycięcia sprawiają, że dziecko grzeje się o wiele mniej niż w chuście.
- Świetne wypełnienie pasów, w ogóle nie wżynały się w ramiona.
- MT opisany był jako do 3 roku życia, do 20 kg i rozmiaru 96. Testowaliśmy go z córeczką 2,5 roku, 15 kg, rozmiar 92 i panel wydawał mi się zbyt wąski - potwierdza to, że MT najlepiej szyć pod konkretne dziecko
- Ocena ogólna: MT zachwycające. Do tego stopnia, ze gdy je pierwszy raz założyłyśmy, przez 2 godziny nie mogłam się pozbyć Oli z pleców, za nic nie chciała wyjść 
Dziękujemy za możliwość testowania.
-
Chustomanka
Uprawnienia umieszczania postów