Pokaż wyniki od 1 do 20 z 299

Wątek: MT pathi by alcia_MT

Mieszany widok

AgnieszkaJ
    Guest

Domyślnie

Dziekuję za możliwość testowania MT

cudowny motylek był przez nas testowany przez weekend, nad morzem spisał się świetnie na długich spacerach po plaży

dużym plusem jest materiał-sztruksik ... dobrze trzyma malucha, jest gruby i mocny !! wykończenie wzorami - CUDOWNE !! wiąże się rewelacyjnie, z łatwościa się "dociąga" miałam okazje nosić bawelniane MT i stwierdzam ze sztruks bije na głowe bawełne pod wzgledem odczuwania wagi i "wrzynania" się w ramiona !!

kolejnym plusem jest zagłówek, bardzo ładnie trzyma główkę kiedy adaś spal nie musiałam się martwić że główka mu kiwa

grubość i szerokość pasów idealnie dopasowana na ramiona, nie wpijały się również kąt wszycia pasów dopracowany do perfekcji idealnie układały się na moich ramionach

kolorystyka rzcz gustu, ale mnie sie bardzo podobała motyl - BOSKI ! doprecyzowany

minusem jak dla mnie było zaokrąglenie materiału przy dolnym pasie, wydaje mi się że panel przy nóżkach mógłbybyć prosty na odcinku 8-10cm dzieki czemu lepiej trzymałby nóżki.

wcięcie panela na wysokości pleców jest bardzo praktyczne daje przewiew, i bardzo ładnie wygląda, ale sam dół mógłby być prosty

ogólna ocena 5+

Chustomanka
    Miejscowość
    Trójmiasto

Domyślnie

Testowaliśmy mniejsze MT - nosiłam synka (9kg).
    Pierwsze wrażenie - nosidło pięknie odszyte, sztruks niezwykle miękki. Bardzo spodobał mi się kształt panela, idealnie wyprofilowany.
    To pierwsze MT z którym miałam do czynienia, i stwierdzam, że komfort noszenia jest ogromny. Pasy naramienne akurat, biodrowy również.
    Świetny pomysł z saszetką/torebką na drobiazgi i z dwustronnością nosidła. Jedyne co mi się nie spodobało to sposób mocowania kapturka. Brakowało jakiś "zaczepów" na pasach naramiennych do niego. Brakowało mi tego tym bardziej, że gdy synek zasnął, zagłówek nie stabilizował wystarczająco dobrze jego główki.
    Ogólna ocena bardzo dobra.
    Dziękujemy za możliwość testowania!

J. 2010, W. 2013, A. 2021

Chusteryczka Awatar AS

Domyślnie

Testowałam większe MT i było to nasze pierwsze spotkanie z tym nosidłem.
    Niestety na Starszaka (92cm/15kg) było za małe, nie potrafiłam dopasować panelu na dziecku tak, żeby była żabka. Pomimo tego Starszak siedział w nim bardzo chętnie, nie chciał schodzić i cierpliwie znosił próby nauczenia się wiązania MT mamy Pasy dobrze wypełnione, nie czułam słodkiego ciężaru pomimo ok. 2 godzin prób noszenia.
    Pięknie odszyte, hafty urocze i zachęcające dla dziecka Materiały miłe w dotyku i miękkie. Mnie osobiście średnio pasowało połączenie kolorystyczne głównie dlatego, że na panelu gładkim (ciemnofioletowy) zostawały kłaczki ze sztruksu (ceglasta czerwien). Nie wiem też czy po dłuższym noszeniu sztruks by się nie wycierał, skoro gubi meszek.
    Młodszego wrzuciłam w MT z podwiniętym pasem biodrowym na próbę - super się nosiło, Młody dobrze otulony.
    Jak dla mnie dół panela mógłby być lekko wyprofilowany zaszewkami tak, żeby lepiej otulał i trzymał pupę.
    Ania - dawniej AS_MS_?, mama MichuChichu 22.11.2008 i Manfreda-Mandziuka vel Borysa Szyca 28.10.2010
    i

Chustofanka Awatar Efinka
    Miejscowość
    Tychy

Domyślnie

Testowałam Ergo mniejsze - dziękuję i przepraszam, że tak późno wystawiam recenzję.

Dużo w nim pochodziliśmy, genialnie sprawdziło się na zakupach, wkładanie i wyjmowanie dziecka super wygodne. Miękki sztruks, świetnie odszyte, bardzo fajne te wypełnienia przy nóżkach, dzięki temu dobrze się układa i nie odgniata nóżek. Ja nie miałam żadnego problemu z samodzielnym zapinaniem go na plecach. Klamry też działały bez zarzutu.
    Z minusów: na mnie nieco za duże, miałam za krótki pas biodrowy, nie mogłam się do końca dociągnąć. Pasy czasem spadały mi z ramion, ale to chyba też z tego powodu. Panel nieco za gruby, dziecko dosyć mocno się w nim grzało a upałów wtedy jeszcze nie było.
    Ogólnie bardzo chciałabym mieć tak wygodnego w użytkowaniu ergonomika, ale musiałby być cieńszy i lepiej dopasowany do mojej sylwetki.
    Mama Mai (07.03.07) i Kamila (04.08.10)

http://szuflandia.host77.pl

Chustonoszka
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Testowałam większe MT i muszę przyznać, że robi wrażenie:

+ miękkie pasy zarówno biodrowy jak i naramienne, przez co się świetnie nosiło i ciężaru mojego dwunastokilowca prawie nie odczuwałam
    + sztruks solidny, usztywniony i ładnie główkę podtrzymuje (tzn. myślę, że dobrze by podtrzymał jakby mały usnął, ale takich zwyczajów ostatnio na spacerach nie ma)
    + solidne wykonanie
    + piękne wzory

- przy nóżkach za bardzo wycięty, chusta zdecydowanie ładniej się rozkłada od kolanka do kolanka, tutaj były spore braki

-/+ na lato zdecydowanie za gruby, ale grubość = wygoda noszenia, więc coś za coś

Moim zdaniem MT super, jeśli na zamówienie jest odpowiednio dopasowany to w ogóle rewelacja. Natomiast na lato wybieram chustę... chociaż ostatnio mały coraz częściej chce po nóżkach...

Dzięki za testy!

Chustonoszka Awatar farmerkowa
    Miejscowość
    Łomża

Domyślnie

ja spóźniona trochę ale już opisuję:
    testowałam Ergo pathi rozmiar większy / ten z pieskiem/

młody jak zwykle cieszył się niezmiernie z nowego prezentu do testowania:

buzi pieskowi :

i pierwsze hop na plecy

pierwsze wrażenia:
    śliczny, ładnie wykonany, tak na pierwsze oko bardzo solidny tylko trochę przestraszyłam się że paski są za sztywne / chodzi mi o taśmy/ no i myślałam że pas może być za delikatny i się zwijać będzie
    ale czas na test w terenie:

no a po noszeniu:
    pas wypełniony dobrze, a co do taśm fajne mi osobiście nie przeszkadzało że takie grube, nic się nie luzowało....
    mi się bardzo podobał no i po zwinięciu zmieścił mi się do torby od aparatu

Chustomanka Awatar alcia_MT
    Miejscowość
    Oświęcim

Domyślnie

Dziękuję za Twoją opinię
    Mama Kai (11.2004) i Leny (06.2007)
    Nosidełka MT: www.pathi.pl , wszystkie fotki moich MT tutaj: https://picasaweb.google.com/alciaa/MeiTaiMojeWyroby Funpage: https://www.facebook.com/pages/Pathi-noside%C5%82ka-azjatyckie-Mei-Tai/143627059026080?ref=hl <--- POLUB, PROSZĘ.. .

Domyślnie Moje podziękowanie dla Alci za wspaniałego mietka :)

Pisałam już kiedyś recenzję w tym wątku lecz dotyczyła ona testowego mietka w dużym rozmiarze, w wakacje dostałyśmy swoje własne nosidło dwurozmiarowe dlatego pozwoliłam sobie mam nadzieję że nikt nie będzie miał mi za złe o ponowny komentarz.

Nosidło sprawdziło się podczas minionych wakacji znakomicie np. podczas zwiedzania grobów kujawskich w Wietrzychowicach

albo spacerując Doliną Kościeliską

podczas zwiedzania ruin Czorsztynu, Nidzicy

Na Ostrowie Lednickim

w Toruniu podczas zwiedzania fortów

Kocham nasze nosidło nie mam zdjęć niestety chyba domowych gdzie nosidło użytkujemy intensywnie
    Podtrzymuję to co pisałam w pierwszej mojej opinii o tych Mietkach wspaniałe wykonanie, piękne aplikacje i super wygoda noszenia moja córcia już waży ponad 11 kg więc trochę tego jest

a zapomniałabym najważniejszego wspaniały kontakt i mega cierpliwość ze strony Alicji w wyjaśnianiu wszystkich moich zapytań.
    Bardzo dziękuję i polecam wszystkim którzy zastanawiają się czy warto
    Synek 28.05.2003
    Córunia 09.05.2010
    http://cudanakijuicudawianki.blogspot.com/ jak spędzam wolny czas

Chustomanka Awatar alcia_MT
    Miejscowość
    Oświęcim

Domyślnie

dziękuję za miłe słowa
    Mama Kai (11.2004) i Leny (06.2007)
    Nosidełka MT: www.pathi.pl , wszystkie fotki moich MT tutaj: https://picasaweb.google.com/alciaa/MeiTaiMojeWyroby Funpage: https://www.facebook.com/pages/Pathi-noside%C5%82ka-azjatyckie-Mei-Tai/143627059026080?ref=hl <--- POLUB, PROSZĘ.. .

Chustofanka

Domyślnie

Testowałyśmy z córcią większe mt.
    Ja wysoka i szczupła, córka 11kg, 83cm.
    Nosidło wygodne, pasy ramienne jak na mnie trochę za szerokie, ale nie spadały. Wypełnienie wystarczające, nie wrzynają się, aczkolwiek na kolejnych spacerach zdarzało się czuć napięcie. Pas biodrowy dzięki nie wypełnieniu tylko na części łatwiej się wiązał. Materiał i wykonanie bardzo ładne, hafty i obszycia rewelacja, a jak zerknełam na inne nosidła to składam pokłony za pomysłowość i zdolności. Panel pomimo usztywnienia dobrze dopasował się do dziecka. Miałyśmy natomiast kłopot z wysokością panela w trakcie spacerów. Noszę na plecach, a że nosidło córce bardzo przypadło do gustu to zasypiała w nim już w trakcie wiązania i wówczas bardzo opadała jej główka do tyłu, być może kapturek ratowałby tu sprawę. Albo może zaszewki w panelu, żeby pupa łatwiej wpadała, bo w grubszym ubraniu mimo prób trudno było opuścić dziecko maksymalnie. Natomiast bardzo fajna sprawa z wycięciem w tali córka szczęśliwa, bo rączki wszendobylki mogły rządzić
    Muszę napisać co mnie zachwyciło na plus. Przez skłonności do spania i brak kapturka byłam zmuszona przewiązać dziecko w trakcie spaceru na przód, a że do domu miała kawałek i bałam się że kręgosłup odchoruje to tak jak po chustach,a tu zaskoczenie...nic. Rewelacyjne idealne rozłożenie ciężaru.
    Jednym słowem nosidło warte polecenia.

Chustofanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Testowaliśmy rozmiar mniejszy- syn 11 miesięcy, 8 kilo wagi, rozmiar 74. Rozmiarowo dla nas ten MT był idealny- zarówno na szerokość jak i wysokość i optymalna długość pasów biodrowych. Pięknie i starannie uszyty, aplikacje śliczne i mimo długo trwających testów wciąż wygląda porządnie. Bardzo mi się podobało przeszycie pozwalające szybko odróżnić pasy naramienne od biodrowych. Dziecku było wygodnie, nic się nie wżynało. Osobiście jednak wolę bardziej i dalej wypełnione pasy naramienne, bo po dłuższym noszeniu czułam ciężar dziecka na ramionach, ale to kwestia indywidualna. Ogólnie bardzo mi się podobało i dziękuję za możliwość testowania.

Chustoguru Awatar metis1
    Miejscowość
    Warszawa-Ursynów

Domyślnie

Testowałyśmy mniejsze MT (dziękuję!).
    - wykonanie perfekcyjne! Hafty i aplikacje prześliczne, nie można się napatrzeć!
    - materiał/sztruks bardzo przyjemny, cienki, miękki.
    - pasy odpowiednio szerokie i w sam raz wypełnione, łatwo się wiążą, tworzą bardzo małe węzełki (to b.ważne, w niektórych nosidłach nawarstwiają się wielkie, twarde bulwy...)
    - fajna saszetka na kapturek
    - rozmiar chyba był dobry (mała ma 9,5kg, średniak), ale jakoś było nam dziwnie... Nosiłam z przodu. Przy wyciągniętych rączkach, mietek wpijał się pod paszkami - dlatego podwinęłam pas (może za mało? - raz...) i wciąż nie było idealnie. Z łapkami schowanymi podobnie. Miałam wrażenie, że jakoś ją zakleszcza... Może jednak ten mt jest już na nią za mały? Może gdyby pasy szły wyżej, bardziej nad nią, niżej byłoby luźniej...? Sama już nie wiem, i nie wiem, czy nie bredzę przypadkiem...
    Stwierdziłam po raz kolejny, że jesteśmy chyba bardziej chustowi... Bo nosidło jest pierwsza klasa Tylko nam nie wychodzi jakoś...

- przydałaby się jeszcze jakaś torba-worek-schowek na to mt. Zawsze denerwują mnie te dyndające i uciekające na wszystkie strony świata pasy. Chustę można złożyc w kostkę czy zwinąć w rulon, a mietek dynda i się rozłazi A gdy się uwolni dziecko na spacerze, to nie wiadomo, gdzie i jak go schować... Do naszego mężowskiego mietka dokupiłam identyczną torbełkę i jest spokój - nawet w szafie.
    http://corallovo.blogspot.com/
    08.2005 06.2010 01.06.2014

Uprawnienia umieszczania postów