Pokaż wyniki od 1 do 20 z 299

Wątek: MT pathi by alcia_MT

Mieszany widok

Chustomanka Awatar alcia_MT
    Miejscowość
    Oświęcim

Domyślnie

Bardzo dziękuję za szczegółowe uwagi, dziewczyny
    Mama Kai (11.2004) i Leny (06.2007)
    Nosidełka MT: www.pathi.pl , wszystkie fotki moich MT tutaj: https://picasaweb.google.com/alciaa/MeiTaiMojeWyroby Funpage: https://www.facebook.com/pages/Pathi-noside%C5%82ka-azjatyckie-Mei-Tai/143627059026080?ref=hl <--- POLUB, PROSZĘ.. .

Chusteryczka Awatar Aniamama
    Miejscowość
    bydgoszcz\fordon

Domyślnie

Ja juz testowałam dawno temu ale mt jest mój
    a to fotka w akcji

Miejscowość
    Oświęcim

Domyślnie

ślicznie
    Nosidełka MT: www.pathi.pl , wszystkie fotki moich MT tutaj: https://picasaweb.google.com/alciaa/MeiTaiMojeWyroby Funpage: https://www.facebook.com/pages/Pathi-noside%C5%82ka-azjatyckie-Mei-Tai/143627059026080?ref=hl <--- POLUB, PROSZĘ.. .

Chustofanka Awatar madzior
    Miejscowość
    Pruszków

Domyślnie

jestem właśnie na świeżo po testowaniu MT z kogutkiem.
    Pierwsze wrażenie "oczne" - piękne kolory, fiolet na stronie z kogutkiem okazał się dużo ciemniejszy i to lepiej strona z haftem motylim bardzo mnie zachwyciła i mimo iż mam synka nosiliśmy właśnie haft na wierzchu.

Pas biodrowy - wypełnienie dobre i wystarczające. Mi podoba sie, że nie jest wypełniony na całej długości, bo łatwiej zawiązać węzełek. Może mógłby być ciutek szerszy, ale to chyba kwestia indywidualnego dopasowania zamówienia.
    Panel: dobrze usztywniony, a jednocześnie dobrze otula. Mój synek lubi mieć rączki ponad pasami (bo woli już teraz być na plecach) i tu długość była super-akurat! Panel nie wbijał mu się pod rękoma w paszki, a jednocześnie nie bałam sie że przy wygibasach wypadnie.
    Szerokość panelu też była oki, bo mój 2 latek już nawet jak materiał nie dochodzi do kolanek sam utrzymuje "żabkę".
    Pasy ramienne: miękkie, nie wżynały się. Ja wiążąc na plecach krzyżuję pasy na klatce i było mi wygodnie. Nie wżynały się w szyję, nic nie uciskało.
    Noszenie: byliśmy na spacerze ok godziny i nie czułam ciężaru. Nie musiałam nic poprawiać ani dociągać.

Bardzo podoba mi sie materiał - sztruks jest mięciutki, delikatny, a jednocześnie pasy nie ślizgają się. Mam wrażenie, że jest to materiał dobry na każdą porę roku. W lato nie będzie za gorąco.

Super pomysł z torebeczką na drobiazgi doczepianą do pasa biodrowego!! Można tam schować kapturek - jego nie testowalismy akurat.

Bardzo dziękuję za mozliwosć testowania!!!
    Ostatnio edytowane przez madzior ; 11-04-2011 o 01:12
    mama Jakub-usia (21.04.2009)

Chustofanka
    Miejscowość
    Legnica

Domyślnie

Moje spostrzeżenia po teście mniejszego MT.
    Ponieważ wiele dobrego z czym się zgadzam o tym MT zostało napisane poniżej i by nie naruszyć "praw autorskich" napiszę krótko
    Nosiłam 3 dni codziennie min. 2 godziny 6 miesięczniaka 7,5 kg 75 cm wzrostu - od urodzenia niemal chustowanego więc z miny i po tempie w jakim zasypiał w tym MT wnioskuję że mu baaaardzo odpowiadało!
    Raz nawet małż mój spróbował ponosić ale jakoś się nie przekonał - zakochał się na warsztacie w manduce i koniec tematu

Ogólne moje wrażenie : lekkość noszenia, plus za "dodatki" (kieszonka i "falochron"- to moje nazwy własne) przyjemny materiał, ciekawa kolorystyka panelu zarówno dla chłopca jak i dla dziewczynki, jest i jasno i kolorowo i ciemniej - dla każdego coś miłego wg mojej skali 1 do 10(1 najniżej, 10 najwyżej) wystawiam 9!

Panel: super żywe kolory czysto letnie, przyjemny w dotyku i noszeniu materiał, ciekawa kolorystyka i wzory panelu (słonik i kwiatki) zarówno dla chłopca jak i dla dziewczynki, jest i jasno i kolorowo i ciemniej - dla każdego coś miłego wysokość zagłówka ok, choć i tak głównie go wywijałam bo mały ciekawy świata, ale za to jak tylko zasnął świetnie go zakrywał!
    wg mojej skali 1 do 10(1 najniżej, 10 najwyżej) wystawiam 10!
    Pasy: przydałoby się dłuższe wypełnienie pasu biodrowego - lubię czuć konkret na całej długości pasa, materiał sztruks mi odpowiada (mój mąż stwierdził że się ślizga - zaznaczam to jego opinia po 15 min noszenia ale chciał bym to napisała to piszę. Pasy naramienne dobrze wypełnione, długość ok, materiał odpowiedni, dobrze się wiążący, nie spada i nie naddaje podczas noszenia!
    wg mojej skali 1 do 10(1 najniżej, 10 najwyżej) wystawiam 8!

Dziękuję za możliwość testowania
    Żona Krzysia od 30.07.2005

Mama Franka od 22.09.2010 i Janka od 30.11.2012

Miejscowość
    bydgoszcz\fordon

Domyślnie

Ja napisze wrażenia po testowaniu ergo większego
    ja nosiłam mało, pasy naramienne są dla mnie za szerokie i takie sztywne że mi za ramiona wystają, fajnie że mogę sobie sama odpiąć i zapiąć sprzączke na plecach,po zapięciu klamer dzieć przykleił sie do mnie na mur beton co mi się podobało ,Zosi już mniej.Cięzaru nie czulam ale strasznie mi pasy naramienne przeszkadzały miałam wrazenie ze mi się zaraz zsuną.Panel jak zwykle śliczny.
    mąż marudził ale jak mu dopasowałam pasy to powiedział że fajnie , ma 198cm wzrostu i to nosidło jest dla niego suuupppeer , jeden minus jak się okazało nie mógł sobie sam odpiąć sprzaczki na plecach no i powiedział ze woli mt.
    Dziękujemy za mozliwość testowania , już zamawiamy większego MT boz mniejszego Zosia wyrosła.

Miejscowość
    Oświęcim

Domyślnie

Bardzo dziękuję za opinię Meitaiowych testerów miło czytać takie recenzje!

A co do ergo - bardzo dziękuję Aniu za wszystkie uwagi - będę wszystkie zbierać, analizować rzetelnie na koniec i wnosić ew. poprawki do projektu.. dlatego każdy szczególik jest dla mnie ważny. Chciałam dopytać o szerokość pasów - pisałaś, że dla Ciebie za szerokie - czy jesteś budowy wąskoramiennej i potrzebujesz pasy węższe, czy uważasz, że ogólnie pasy są za szerokie? One są tylko 0,5-1cm szersze niż w MT (i to za sprawą sugestii niektórych osób testujących moje MT), dlatego pytam.. czy pasek spinający nie spełnia dobrze swojej funkcji i w tym Twoim zdaniem problem?
    A że mązż sobie nie mógł sprzączki odpiąć na plecach - chodzi o to, że ten rodzaj zapięcia mu nie odpowiada, czy po prostu..yyy.. mały ma zasięg rąk na plecy, że się tak wyrażę?
    Dzięki!

Chustofanka Awatar mama-kubusia
    Miejscowość
    okolice krakowa

Domyślnie

Cała moja rodzina testowała większe MT maż zachwycony starszy syn nawet dał się namówić! Bardzo dziękuje za możliwość testowania wrażenia organoleptyczne bardzo pozytywne porządnie odszyte z dbałością o najmniejsze szczegóły aplikacje wykonane bardzo pomysłowo,kolory jak dla mnie świetne no i dwie strony do wyboru! Nosiliśmy się dość intensywnie ale nie udało się na śpiocha.

Pasy ramienne miękkie dobrze wypełnione szerokość jak dla mnie bardzo odpowiednia,posiadam już inne MT pasy są dość szerokie a nawet za szerokie i zsuwają się z ramion lub wrzynają w szyję.Moje zdanie jest takie dobór pasów powinien być dobierany indywidualnie dla każdego.

Pas biodrowy wystarczająco wypełniony długość jak dla mnie ok ale to też sprawa raczej indywidualna .

Panel,bardzo dobre wrażenie zrobił na mnie wcięcie w tali MT, choć na początku miałam mieszane uczucia,Kuba zadowolony miał większe pole manewrowania łapkami i nie był bardzo skrępowany.Jeżeli chodzi o zagłówek to moim zdaniem mógł by być ciut wyższy,ale Kuba nie zaliczył spania więc do końca przekonana nie jestem.

Nosidło nosi bardzo dobrze nie uwiera nie ściska malucha,materiał sztruks miękki łatwo się dociąga,bawełna i aplikacje pasują do siebie idealnie.

Jeszcze raz dziękuje za możliwość testowania
    Beata mama dwójki smyków
    Jasiek 27.08.1994
    Kuba 16.06.2010

Chusteryczka Awatar ostroszyc
    Miejscowość
    Kielce

Domyślnie

A mój M dał mi takie zagadnienie - niezobowiązująco ale mnie zaciekawił:
    bardzo podobało nam się wyprofilowanie panela ergo czyli zakładki "dupkowpadki". Testowany przez nas MT z kogutkiem ich nie miał i stąd pytanie: czemu w Mietkach nie robi się tych zakładeczek? Może byłoby jeszcze wygodniej?
    Mały B: 2009
    Mała T: 2012

Chustofanka Awatar spoko

Domyślnie

Kupiliśmy Alciowy MT i...

1. Jest bardzo wygodny tak samo dla noszącego jak i noszonego - córcia uwielbia w nim spać na spacerach, jej ciałko jest ślicznie otulone. Ja nie czuję tych cudownych 10 kg na sobie. Ramiona są super wygodne i miękkie, nic się nie wrzyna. Dobrze się dociąga.

2. Przepiękne wykończenie, dobry materiał, prześliczne aplikacje.

3. Dwie strony do wyboru - super sprawa

polecam MT pathi by alcia_MT ja na pewno zakupię z czasem drugie dziękuję za transakcję

Chusteryczka

Domyślnie

przetestowałam pieknie uszyty i cudnie ozdobiony mniejszy mejtajek staranność wykonania mnie rozłożyła na łopatki,
    pasy wypełnione jak dla mnie akurat, nic sie nie wpijało nie gniotło, poza tym pasy naramienne nie spadały z moich chudych ramion, było to chyba najwygodniejsze nosidło jakie testowałam i w idealnie Adaśkowym rozmiarze
    a co do panela to nie wiem jak to sie ma do "sztuki" ale kiedyś przymierzałam nosidło (jakaś samoróbka u koleżanki to była) które miało na panelu malutkie zaszewki, tak ze dupka sama wpadała, zielona w temacie mt jestem i nie wiem czy tu sie tak stosuje ale to było całkiem wygodne rozwiązanie

Szukajguru
    Miejscowość
    Sopot/Gdańsk

Domyślnie

Testowałam ergo większe, z pieskiem.
    Na początek jeszcze napiszę, że synek ma nieco ponad 2 lata, wzrost około 92 cm, waga 12,5 kg. Nosiłam z przodu i z tyłu.

Nosidło starannie wykonane, każdy najmniejszy szew dopracowany do perfekcji Aplikacja również.
    Pasy naramienne dla mnie w sam raz, było mi bardzo wygodnie. Pas biodrowy podobnie, płynna regulacja. (chociaż muszę przyznać, że jak zobaczyłam nosidło i pasy naramienne, a właściwie grubość wypełnienia, to obawiałam sie bólu ramion - nic takiego nie miało miejsca, wręcz przeciwnie, po dwóch godzinach noszenia nie czułam w ogóle ciężaru synka).
    Szerokość panela w sam raz na synka, było mu bardzo wygodnie. Wysokość również ok. Zdziwił mnie zagłówek, ale odwinęłam i było ok. Na pewno przyda się jeśli dziecko zaśnie, nam się nie zdarzyło w trakcie testowania. Podobała mi się ta sztywność panela (mamy tuli, tam jest dużo cieńszy), dla mnie to plus
    Jedyna uwaga - pasek spinający pasy naramienne. Jak dla mnie mógłby być nieco wyżej, tzn żeby była możliwość podciągnięcia go jeszcze 1-2 cm wyżej. Wprawdzie dałam radę zapiąć i odpiąć, w regulacji przeszkadzało mi trochę to, że pasek nowy i jeszcze niewyrobiony, ale ja wolałabym mieć jeszcze te 2 cm zapasu (górą mam mniejszy zasięg rąk, jak to ładnie ujęłaś wyżej, dołem sięgam spokojnie, ale np. mój mąż zapina górą, nie dołem, więc może ta uwaga komuś się przyda )

No i na koniec historyjka

W piątek, po zakończeniu testów wybierałam sie na pocztę żeby wysłać nosidło dalej. Mówię do synka, że wezmę go do chusty i pójdziemy na pocztę. A Grześ woła, że do chusty nie, on chce nosidło. No ok, mówię i niosę tuli nasze. A testowe nosidło leżało przygotowane do spakowania. Dziecko pokazuje, że chce to z pieskiem. Ja mówię, że idziemy je wysłać do pani a pójdziemy w tym drugim. No i synek w płacz, że on chce w tym z pieskiem (niech to będzie recenzją mojego synka ) Później jeszcze wspominał to nosidło, w sensie, że chce do nosidła z pieskiem

Dziękuję za możliwość testowania i piszę pw w sprawie nosidła dla nas

Miejscowość
    bydgoszcz\fordon

Domyślnie

Alicjo to ja wklejam fotki mt który dla mnie zrobiłaś jest idealne kocham je bardzo.

Chusteryczka Awatar kasia
    Miejscowość
    karkonosze:)

Domyślnie

krótko i zwięźle:
    bardzo fajny MT nosimy się już bardzo rzadko, w sumie myślałam, że mała nie da się ponieść, ale dziś nadarzyła się okazja i jestem pod wrażeniem! szczególnie dlatego, że jest to mięciutki mejtajek i nie wierzyłam, że da radę matyśce (2 lata, ok. 14 kilo). panel nieco wąskawy jak dla małej, ale wysokość dobra, rączki trzymała sobie matysia nad pasami. jak dla mnie plusem są pasy naramienne - idealna szerokość i wypełnienie. pas biodrowy takoż wykonanie na 6, mała zachwycona i motylkiem i kurą lekkie, kompatybilne, mieści się w torebce, łatwo składa. z żalem puszczam dalej, mogłoby u nas zostać

Uprawnienia umieszczania postów