Pokaż wyniki od 1 do 20 z 299

Wątek: MT pathi by alcia_MT

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar ostroszyc
    Miejscowość
    Kielce

Domyślnie

Ano widzisz... Na zdjęciu nie jestem ja tylko czarna_żaba ale ja podobnie wiązałam, zgodnie z filmami instruktażowymi. W takim razie bardzo by się przydała instrukcja! Albo chociaż zdjęcie poprawnie zawiązanego MT, bo ja spojrzałam tylko na zdjęcie takiego "leżącego" Mój synek jest większy niż żaby i rączki miał na wierzchu. Nosidło wczoraj spakowałam do wysłania ale chyba je rozpakuje i spróbuje jeszcze tak jak piszesz - szkoda byłoby nie wykorzystać okazji

Edycja - po spróbowaniu:
    Rzeczywiście tak ułożone pasy lepiej układają cały pakunek Natomiast co do wypełnienia pasa biodrowego dla chudzielca na całym obwodzie - myślę że byłoby mi wtedy jeszcze wygodniej
    Ostatnio edytowane przez ostroszyc ; 21-03-2011 o 17:50

Chustomanka Awatar alcia_MT
    Miejscowość
    Oświęcim

Domyślnie

instrukcję ja produkuję już z pół roku
    Albo fotograf nie ma czasu, albo modelka się rozchoruje, albo rodzice zajęci.. no kurcze jakieś fatum na niej ciązy. Ale kiedyś w końcu będzie, pewnie nawet baaardzo wkrótce
    Mama Kai (11.2004) i Leny (06.2007)
    Nosidełka MT: www.pathi.pl , wszystkie fotki moich MT tutaj: https://picasaweb.google.com/alciaa/MeiTaiMojeWyroby Funpage: https://www.facebook.com/pages/Pathi-noside%C5%82ka-azjatyckie-Mei-Tai/143627059026080?ref=hl <--- POLUB, PROSZĘ.. .

Chustomanka Awatar czarna_zaba
    Miejscowość
    Kielce

Domyślnie

Podpinam się, bo testowałam będąc z Ostroszyc w knajpie. Ponieważ nigdy mnie MT ie interesowało machnęłam pasy jak do plecaka prostego i już A czy jak sie rozłoży pasy na pupie to ona się nie robi za mało wpadnięta?
    Ale tak poza tym to jestem zachwycona i napisałam PW z pytaniem o cenę i różne takie

Miejscowość
    Oświęcim

Domyślnie

Dzięki za opinię
    Pupka na pewno jest mniej wpadnięta niż w chuście.. Ale MT to właśnie nosidło dla starszych już dzieciaków i kiedy stawy są dojrzalsze i już prawidłowo wytworzone - pozycja prawdziwej żabki (czyli pupka niżej niż kolana) nie jest już konieczna.
    Nosidełka MT: www.pathi.pl , wszystkie fotki moich MT tutaj: https://picasaweb.google.com/alciaa/MeiTaiMojeWyroby Funpage: https://www.facebook.com/pages/Pathi-noside%C5%82ka-azjatyckie-Mei-Tai/143627059026080?ref=hl <--- POLUB, PROSZĘ.. .

Chustonówka Awatar evaa1979
    Miejscowość
    Łom-ża

Domyślnie

Ja nie testowałam a zamówiłam Mt. Dorzucę jednak swoje 3 grosze w tym wątku

Wczoraj doszła przesyłeczka i tak na szybko. Przepięknie uszyty. Starannie, piękne ściegi. Wszystko mocne (testowaliśmy plecak na 3,5 latku, pomimo, że model MT dla maluszka - wytrzymało i synek też był zadowolony z frajdy, bo myslał, że wiekowo już się nie załapie na taki wynalazek hehe).
    Pasy fajnie mięciutkie ze względu na wypełnienie. Nie cisną i nie wżynają się. No i usztywnienie przy główce, naprawdę trzyma. Można ładnie odgiąć do tyłu i też trzyma
    Generalnie wykonanie -piątka z plusem.

Do tego dochodzi rewelacyjny dobór materiałów. Mięciutki sztruks, wszystko zgrane kolorystycznie - śliczne.

Torebka też się przyda, jak tylko przetestuję jej optymalne umieszczenie

Nasze MT cierpliwie poczeka na wiosnę, gdy córeczka skończy 6mcy (to już całkiem niedługo), bo jeszcze boję się na dłużej ją wkładać ze względu na tę przepisową żabkę. Póki co chusta. A potem będziemy intensywnie używać! Aż się nie mogę doczekać

Ah i jeszcze jedna wazna rzecz. "Obsługa". Klient czuje się:
    - rozumiany
    - akceptowany
    - ważny!
    Rewelacyjna "obsługa". Życzyłabym sobie i innym takiej na codzień

Za całość wystawiam ocenę bardzo dobrą.

Ostatnio edytowane przez evaa1979 ; 26-03-2011 o 09:25

Miejscowość
    Oświęcim

Domyślnie

Ewa -bardzo bardzo mi miło to czytać
    Niech się Wam fajnie nosi! POzdrawiam

Chustomanka
    Miejscowość
    Poznań/Wronki

Domyślnie

Witam i ja!
    Miałam przyjemność testować mniejsze nosidło z wątku:
    http://www.chusty.info/forum/showthr...t=52072&page=1

Ogólne wrażenie:
    Zachwyciłam się jak tylko wyjęłam z pudełka! Bardzo starannie wykonanie, dopracowane detale i wykończenia. Panel dwustronny: jeden spokojniejszy, drugi bardziej żywy. Super
    Saszetka na drobiazgi - chociaż początkowo nie wiedziałam do czego ona, uważam, że ma prawo być bardzo przydatna. My nie używaliśmy - ale raczej z uwagi na porę roku, myślę, że latem jest to fajny gadżet.

Panel:
    Jak już pisałam cudnie wykonany
    Fajnie i pomysłowo wcięty - tak troszkę w klepsydrę.
    Szerokość dla nas idealna tzn bardzo dopasowana w tym momencie - a syn mieści się jakby w średniej wytycznej, bo ma 11 m-cy, ubranka na 80, waga 9kg.
    Gdybyśmy mieli się nosić dłużej to z pewnością byłby potrzebny nieco szerszy.
    Wysokość bardzo dobra tzn jakby nie było zagłówka sięgałby idealnie do karku.
    Zagłówek wysoki, ładnie wykrojony, miękki. Nam nie był potrzebny, bo synek się przytula i nie odpada podczas snu. Nie przyzwyczajony do zagłówków, więc troszkę był tym zdziwiony
    Dodatkowo dopinana klapka. Nie korzystaliśmy z niej, ale sprawdziliśmy. Sznureczki są wystarczająco długie, aby bez problemu sięgnąć i zarzucić klapkę na główkę. Sznureczki okręciłam wokół pasów naramiennych, ale mogłyby być na nich małe szlufki w tym celu.

Pasy:
    Pasy naramienne częściowo wypełnione i przeszyte. Oceniam je na bardzo wygodne - a rzadko które mi pasują i generalnie wolę szerokie. Może to przeszycie?
    Nie mniej moim zdaniem wypełnienie mogłoby być krótsze - przy noszeniu z przodu trochę mi to przeszkadzało na plecach. Przy noszeniu w plecaku - nie czułam tego.

Materiał - sztruks - na pasach moim zdaniem trochę za delikatny. Ładnie się dociąga i co prawda nie trzeba poprawiać przy dłuższym noszeniu (nawet po podskokach), ale trochę pracuje. W plecaku ( z tybetańskim) tego nie odczuwałam, ale z przodu już tak. Tak jakby dziecko trochę ciut za mocno odstawało.

Pas biodrowy częściowo wypełniony, dla mnie idealnie.

Noszenie:
    Nasze testowanie wypadło akurat w trakcie ząbkowania i synek nie schodził ze mnie. Nosiłam więc w zasadzie całymi dniami i super, absolutnie nie odczuwałam ciężaru!
    Testował również mąż i ogólnie jest zadowolony. Uznał tylko, że pasy naramienne są zbyt delikatne i "pracują" podczas noszenia.

Bardzo dziękuję za możliwość testowania. Wielkie brawa dla Alci

Postaram się jeszcze wieczorem wkleić zdjęcie w akcji
    Ostatnio edytowane przez Karolcia ; 27-03-2011 o 20:38
    Weronika (2008) Wojciech (2010) Witold (2013)

Uprawnienia umieszczania postów