Pokaż wyniki od 1 do 12 z 12

Wątek: NIECH KTOŚ ZERkNIE

Chustofanka Awatar manika
    Miejscowość
    Będzborg

Domyślnie NIECH KTOŚ ZERkNIE

Witam to nasze pierwsze próby motania na początku próbowałam kangurka bo wydawał mi się taki śliczny i prosty
    ale do rzeczy proszę doświadczone bardziej ode mnie w noszeniu dziewczyny napiszcie jak oceniacie to wiązanie ,PROSZĘ !!
    Nie ma szans abym w najbliższym czasie mogła się wybrać na jakieś spotkanie np Klub Kangura , a w moim mieście nikogo nie widziałam w chuście a mieszkam tu już 30 latek także widok mamy z dzieckiem w chuście jest mi znany tylko ze zdjęć w necie ;/ . Z góry dziękuję za wszystkie wskazówki .
    Martwię się czasem że za ciasno wiążę to moje dziecię
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...13e602df4.html
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...c5b9ca2cc.html

tutaj są wszystkie fotki coś za szybko mi się wkleiło

Miejscowość
    Będzborg

Chustoholiczka Awatar Biedronka
    Miejscowość
    Sobótka/Wrocław

Domyślnie

manika jestem pod ogromny wrażeniem
    piekna kieszonka
    zabardzo nie ma sie czego przyczepić
    a przy szyjce nie ma za ciasno ciut ?
    Podciąg tylko kolanka ciut wyżej żeby maluch miał je na wysokości
    swojego pepka i sle puchar
    moje stado : Janiu 09.11.2005 Dymek 19.05.2008 i Mąż Mateusz
    Doula - wsparcie w okresie ciąży i podczas porodu WROCŁAW
    http://centrumrodzicielstwa.pl we Wrocławiu ( kiedyś www.szkolarodzenia-natura.pl )

Chustoholiczka Awatar Agnen
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

IMO to to jest bardzo ładnie dociągnięte wiązanie, gładko na pleckach, u Ciebie na ramionach też ładnie rozłożone, generalnie masz talent. Możesz tylko zwrócić uwagę czy nie masz dociągniętego nierównomiernie górnego brzegu (czy sam brzeg chusty nie wbija się w szyjkę maluszkowi), ale tu chyba nie masz tego problemu, dokładnie nie potrafię ocenić.
    Chusta musi bardzo mocno przylegać do dziecka, żeby podtrzymywać jego ciężar ciała. Luzy w chuście powodują że maleństwo musi trzymać się samo.

No właśnie Biedronka, pisałyśmy razem

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca Akademii Noszenia
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

Chustomanka Awatar neverendingstory
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

bardzo ładna kieszonka moim skromnym zdaniem
    moje lwice: Jadzia -05.08.2000, Justynka - 15.08.2009

Miejscowość
    Będzborg

Domyślnie

Właśnie czasem wydaje mi się że koło szyjki jest troszkę za ciasno ;/ale jak zrobię lużniej to mu ta łepetynka znowu do tyłu leci . staram się też żeby pupka wpadła głęboko do chusty choć czasem nie wychodzi .. może za mało materiału z chusty pod pupcię daje ??? i w jakiej szerokości powinny być te nózki dziecka ?????to mi powiem szczerze nie daje spokoju .

ulala.v
    Guest

Domyślnie

manika mam 2,5 miesięczną córę i ten sam problem z główką. Ja sobie radzę za pomocą pieluszki. Składam pieluszkę tetrową na 4 po czym zwijam w rulonik i zawijam w brzeg chusty, tym sposobem HAnutek ma elegancki zagłówek i już łepetyna nie lata Niedługo nasze dzieciaki zaczną stabilnie główke trzymać i problem zniknie sam

Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

manika dobrze dociągnięta chusta jest wtedy kiedy dziecku główka nie lata, czyli dobrze jest tak jak masz. Patent z zawijaniem czegoś jest niezły, ale nie może zastąpić dobrze dociągniętej chusty (bo będą luzy na pleckach)

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

Miejscowość
    Będzborg

Domyślnie

ulala.v
    dzieki za przypomnienie o tej pieluszce muszę zacząć tak wlaśnie robić ... i może ktoś ma jakiś patent na to jak podciągnąć te kolanka żeby od razu za pierwszym razem pupcia wpadła w chustę tak jak trzeba i kolanka oraz rozłożenie nóżek było takie jak trzeba

Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

kolanka muszą być tak szeroko jak sobie dziecko je samo układa jak leży. a poprawić je można po zawiązaniu, tylko nie wiem czy umiem wyjaśnić słownie Chwytasz za łydki i kolanki i wsadzasz dzieciowi pupę głębiej w chustę

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

Miejscowość
    Będzborg

Domyślnie

Czyli mam rozumieć że lepiej zrobić waleczek z chusty z dobrze dociągnąć niż wsadzać np.pieluszkę ???

Miejscowość
    Będzborg

Domyślnie

Właśnie słownie trudno to przekazać ;/ niby czytam o tym jak to robić z tymi kolankami ale fajnie by bylo jakby to ktoś pokazał .. no ale jak juz pisałam póki co bez szans na wyrwanie sie z domku na jakies warsztaty bo starsza zasmarkana strasznie

Uprawnienia umieszczania postów