Kocham ją i nie wiem czego tak późno ją kupiłam bo jest świetna, szybko się zakłada, idealna dla samobieżnego dziecka, pas taliowy rewelacyjny. Mam standardową czerwoną i jest już trochę wyblakła ale zupełnie mi to nie przeszkadza, jest taka vintage![]()
Kocham ją i nie wiem czego tak późno ją kupiłam bo jest świetna, szybko się zakłada, idealna dla samobieżnego dziecka, pas taliowy rewelacyjny. Mam standardową czerwoną i jest już trochę wyblakła ale zupełnie mi to nie przeszkadza, jest taka vintage![]()
Bianka 04-09-2010
Ja wlasnie zakupilamale moja hania sopiero 5-miesieczna wiec bedziemy sobie musieli poczekac...
Serio???![]()
Społecznie: www.dobrzeurodzeni.pl
Spróbuj koniecznie. Zazwyczaj czytam bardzo pochlebne opinie o tym nosidle. Sama też próbowałam kiedyś i byłam bardzo zadowolona. Podociągaj dobrze, a jeśli nie pomoże, skrzyżuj pasy.
a ja się w środę przekonam, czy to faktycznie cudo![]()
korbobor z tym bólem pleców to mnie zastanawia czemu![]()
a jak wrzucisz na plecy?
http://kachaskowo.blogspot.com
a najlepsze me dzieła: Michał 06-06-2007 i Klaudia 17-09-2011
bociany dzieci nie noszą, ja tak(zapożyczone z nosime.sk)
Nie wiem skąd ten ból pleców jak noszę w chuście to jest w miarę ok- czasami jak za długo noszę to też zaczynają pobolewać ale to taki lekki dyskomfort wynikający z dodatkowego obciążenia.
A po dzisiejszej godzinnej wycieczce czuję się jakbym dźwigała ze 100 kg![]()
Wydawało mi się, że dociągnęłam dobrze a może nawet za mocno bo pasy pod pachami mocno mi się wrzynały ale jak je poluzowałam to mała jakoś mi tak " latała ". Jej w każdym razie było wygodnie bo przespała cały spacer....
Na plecach próbowałam w domu ale tylko chwilkę i było dużo lepiej ale małej nie pasowało bo musiała się wychylać na boki żeby lepiej widzieć więc i tak źle i tak niedobrze![]()
pewnie dociągnęłaś za mocno, za wysoko
mnie też zdarzały się dni z bólem pleców, zawsze powodem było złe podociąganie. Jak dziecko ułożyło mi się za wysoko, to ból był koszmarny.
Nie lubię dzielić się tym nosidłem z moim 25 cm wyższym mężem, bo zanim po jego noszeniu idealnie dopasuję wszystkie pasy, to zazwyczaj zaliczam spacer z bólem pleców.
Pola 2011
mam wreszcie manducę, już przy Róży o niej marzyłam, ale dopiero przy Helence udało mi się ją kupićjestem zachwycona. Ciężaru nie czuję, noszę na plecach
![]()
Mama Stasia (15.04.2006), Róży (25.03.2009) i Helenki (15.10.2011)
Czy manduca to dobre rozwiązanie dla 3 latki - ok.95 cm, 12kg wagi?
nada się
z tego co pamiętam to ona do 20kg
K mama Kulki i Kropki
„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.
Dzięki, tyle właśnie przeczytałam, ale na poprzednich stronach dziewczyny narzekają, że krótki panel się robi dla starszaków (nam ma służyć tylko awaryjnie, jakby małej nóżki wysiadły, nie do spania). A może jakiś inny ergonomik pod takie wymiary możecie polecić? Ono Natural może? Widzę w dobrej cenie na all teraz...
wszystko zależy od dziecka tak naprawdę
a może pokusisz się na jakiś mt, hybryde lub nubika ?
K mama Kulki i Kropki
„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.
MT odpada, bo tata coś niechętny do nadmiaru materiału, a to on dźwigać będzieJa młodszą w chuście noszę póki co. Zorientuję się w nubikach jeszcze w takim razie. Założyłam nowy temat, coby tutaj nie "brudzić" innymi nosidłami niż manduca. Dzięki jeszcze raz za podpowiedzi.
Jeśli nie potrzebujesz do spania, to powinno być ok. Możesz też pomyśleć o Tuli Todlerze (panel będzie szerszy i wyższy) albo o nosidle szytym na wymiar.