Pokaż wyniki od 1 do 20 z 24

Wątek: Rose&Rebellion

Mieszany widok

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Canada`s armpit :P

Domyślnie Rose&Rebellion

Osoby ktore testowaly zapraszam do recenzji

Chustomanka Awatar polah
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

I po testach. Opiszę moje wrażenia z dwóch prób noszenia, które skończyły się po około 15 minutach rose&rebellion to nosidło moim zdaniem bardzo podobne do APLXa. Mały panel, Wojtkowi, który teraz mierzy około 90 cm, sięga do połowy pleców. Zresztą potem doczytałam, że jest szeroki tylko na 32 cm)))) Kompaktowe, a do tego świetny, lniany woreczek
    Bardzo fajny pas biodrowy, szeroki, odpowiednio wypełniony, nie za grubo i nie za cienko, wygodny. podobnie pasy naramienne, które połączone chestbeltem nie harmonijkowały się tak jak w aplxie. Nie wiem, czy miał znaczenie fakt, że dostałam nosidło - nówkę, sztywniejsze, pewnie tak. Nosiło mi się bardzo wygodnie, nie miałam problemu z dociągnięciem, w manduce mam.
    Kapturek zamocowany na stałe, chowany w panel, wiązany na troczki, co jest o wiele lepszym patentem niz w aplxie - tam wykorzystano rzepy.
    Szkoda, że klamra (chociaż wygląda na solidną) nie ma dodatkowej gumy, ale to rozwiązanie chyba tylko w manduce jest (poprawcie mnie, jeśli się mylę).

no i wzór (dopasowałam wojtasowi kapciuchy - tez w czachy) - przypomniał mi czasy młodości, gdy namiętnie sluchałam guns&roses

podsumowując - baaaaardzo fajne nosidło dla mniejszych dzieci (mniej więcej do 1,5 roku)

dziękuję za możliwość testowania

nie mogę napisać, ze takie tragiczne zdjęcia zrobił mój m., bo się ze mną rozwiedzie, więc nie piszę
    Jula 18.12.2004, Wojtek 17.01.2008
    Herbata z Malinami

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Canada`s armpit :P

Domyślnie

dziekuje za recenzje i piekne zdjecia

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

Nosidło testowalismy z męzem i opinie będą podwójne czasem. Porównanie mamy jedynie do manduki i bedzie to nasz punkt odniesienia.
    1. genialne wzornictwo - ten wzór powinien sie podobac większości facetów
    2. wydawało się nam wygodniejsze od manduki - lżejsze, zgrabniejsze, jakieś takie przyjemniejsze, pasy naramienne miększe i jakby sie mniej je czuło
    3. mnie nie udało się w ogóle ponosic z przodu - nie potrafilam zapiąć klamry od pasow na plecach, mąż nosił tylko z przodu, z minusów - gorzej się dociągało pasy z wrażeniem, ze klamry zaraz się odepną... manduka ma jednak lepsze rozwiązania - bo i mozliwość regulacji w kilku miejscach i zabezpieczenie zapięcia, szczególnie na pasie biodrowym
    4. w manduce uzywamy kapturka jak mlody zaśnie, w R&R montowanie kapturka dla nas nie praktyczne - manduca wygrywa - zaklada sie po prostu gumkę na haczyk bez kombinowania i sciągania, ale moze to kwestia przyzwyczajenia
    5. udalo mi sie zalozyć na plecy, a to juz jest coś! na pewno bylo mi o wiele wygodniej niż w manduce, zatrzeżenia mam do pasa biodrowego, ktory mi odstawał i do dociagania pasów naramiennych - też miałam wrażenie, ze zaraz mi sie klamra odepnie

Ogólnie bardzo lekkie, zgrabne nosidło - w naszym wypadku wymagalo by pewnie wprawy i przyzwyczajenia

Bardzo wszyscy dziękujemy za mozliwosc testowania!!!
    Ostatnio edytowane przez espejo ; 29-12-2009 o 11:45
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Chustoholiczka Awatar marza
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Zgodzę się z Polah,Rose&Rebellion przypomina Aplxa
    Jest to nosidło dla mniejszych dzieci,tak do 1,5roku max.
    Bardzo ładnie odszyte,fajny panel choć na początku zrobiłam tak
    Małe po złożeniu,wiec spokojnie można wrzucić do większej torebki.
    Bardzo fajny patent z kapturkiem,i taśmami które bardzo łatwo się wplatało z szlufki gdy maluszek zasypia.
    Pasy naramienne nie zagrube,co dla szczupłej osoby jest idealne i wygodne

Nie pasował mi pas biodrowy.Dziwne ma wypełnienie,trochę za sztywny,i jakoś inaczej wszyty wiec przy max zaciśnięciu i tak odstawał.
    Źle też dociagało się pasy naramienne gdy już nosidło miałam na sobie.

To chyba tyle
    Aniu,dziękuję za możliwość testowania

Tutaj młoda się trochę podniosła aby mnie przytulić ,stąd nosidło odstaje
    Marzena,mama Neli(X'2004) i Poli(VII'2008)
    Doradczyni po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule ®

Zielona Mama.pl chusty, nosidła ergonomiczne, pieluszki wielorazowe. To także wypożyczalnia chust i nosideł oraz nauka wiązania chust we Wrocławiu. Zapraszamy do sklepu stacjonarnego! Wrocław ul. Czarnieckiego 29A/AB

Chusty tkane Little Frog

demona
    Guest

Domyślnie

Dzięki uprzejmości Marzy i Bushido nosidło zboczyło dziś z drogi i trafiło do mnie Więc rekompensuję się recenzją z zaznaczeniem, że to pierwszy ergonomik jaki mierzyliśmy
    Na plus:
    - kompaktowy rozmiar, zgrabnie się prezentuje i składa w naprawdę małą kosteczkę
    - poprostu ładnie wygląda, męża urzekł panel, mnie jakość wykonania
    - wygodnie się zakłada i nosi, łatwo dociąga (nam pas biodrowy nie odstawał - może zmiękł a może trzeba się odchudzić
    Na minus:
    - wąski panel, nie znam się, ale na mojego 4,5 miesięczniaka sięgał od jednego do drugiego kolanka, co z większym dzieciem? Nie mam doświadczenia, może tylko mi się wydaje????
    - jakoś mi się kapturek majtał i nie dawał do środka schować

Poniżej M. trochę się wzbraniał przed zdjęciami. Proszę o komentarz czy dzieć nasz dobrze siedzi

I jak ładnie nosidło z klamra koresponduje

Uprawnienia umieszczania postów