Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: EC - wygląd kupki niemowlaka

Chustomanka

Domyślnie EC - wygląd kupki niemowlaka

Zaczełam dziś małą wysadzać (dokładnie 2h temu). I mam już złapane siuśki i kupkę. I z tą kupką problem;-/
    Mała jest tylko na piersi. Do tej pory nie mieliśmy żadnych wysypek itp. Tylko ją czasem brzuszek pobolewał, ale niezybyt często. Dziś wysadziłam małą i zrobiła żółtą pienistą kupkę. W pieluszkach zawsze wszystko wyglądało normalnie. Kupka się szybko w pieluszkę wchłania, więc nie miałam pojęcia, że mogą być pieniste. I tak się teraz zastanawiam czy te kupki tak wyglądają czy jednak mamy jakiś problem? Jak u Waszych maluchów wyglądają te kupki?

P.S. Mam nadzieje, że wątek odpowiedni.

Chustomanka Awatar phoebe
    Miejscowość
    Jarosław

Domyślnie

Bywa taka pianka, bywa. Poczekać i obserwować bym radziła, na podstawie jednej kupki trudno wyrokować. Zwłaszcza jak nic innego nie dolega.

Chustomanka Awatar tysiula
    Miejscowość
    Piaseczno, mazowieckie

Domyślnie

U nas tez się czasem zdarzają. Po nabiale najczęściej, ale nie tylko.

W tym wątku jest trochę o kupach . Może coś znajdziesz .

4pupy - naturalnie dla pupy
    "Czy nie starczy, że ogród jest piękny?
    Czy muszą w nim jeszcze mieszkać wróżki?"
    D. Adams

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

dobre pytanie jak się wysadza to kupki pokazują swoją "prawdziwą" naturę a nie odsączoną przez pampersa czy materiał wielo. piana i śluz to nie do końca objawy super prawidłowe ale jak nic innego się nie dzieje to ja to traktuję jak chwilową nietolerancję moich wybryków nabiałowo-pszeniczno-alergenowych (miód, kakao, orzechy etc). wydaje mi się, że śluz się też pojawia jak dzieć ma infekcję. ale to wszystko moje obserwacje - co lekarze na to, nie wiem.

Chustofanka
    Miejscowość
    okolice Wadowic

Domyślnie

Moja mała trochę starsza od Twojej i wcześniej częściej mi się zdarzały właśnie takie spienione kupki, ale przeważnie właśnie po moich eksperymentach z jedzeniem w stylu mleko, kawa, kakao. nie pozostaje nic - jak tylko obserwacja. Jak będzie Cię dalej niepokoić i masz mądrego lekarza to zawsze dobrze skonsultować.
    Mama Anieli- 8 lipca 2007 i Antosi - 15 sierpnia 2009

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mart Zobacz posta
    jak się wysadza to kupki pokazują swoją "prawdziwą" naturę a nie odsączoną przez pampersa czy materiał wielo.
    No właśnie. I tak mnie refleksja naszła, jak można takie zmiany zauważyć używając tylko pieluch? Ja pierwszy raz zdjełam i już niespodzianka:-/ Do tej pory przez myśl mi nie przeszło, że moje dziecię może takie kupki robić.

Dzięki dziewczyny, będę obserwować. Mam nadzieję, że to jest przejściowe a nie początek jakiejś alergii.

Uprawnienia umieszczania postów