Pokaż wyniki od 1 do 20 z 124

Wątek: bawełna i bambuski vs mikropolar i papierki

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar yetta
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Dziecko moje było dzisiaj w dzień na otulaczu i wkładkach bambusowych, bez wkładek sucha pielucha/polarkowych. Nie zauważyłam, żeby mu wilgoć przeszkadzała jakoś szczególnie. I chociaż wkładka bambusowa była wilgotna, to pupcia sucha. Poza tym wkładki po dość długim czasie nie były szczególnie przemoczone. Może miał dzisiaj jakiś mniej "sikliwy" dzień?

Ale bardzo ciekawe doświadczenie z brakiem polarku przy skórze. Spodobało mi się i jutro będzie powtórka i dalej będę obserwować.
    SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
    Zuzanna i Franciszek
    W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.

Chustoholiczka Awatar Tuja

Domyślnie

czyli bambus świetny jest

Chusteryczka Awatar Aloha
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Bambus boski jest, chociaż bambus bambusowi nie równy. Mnie na przykład wkładki bambusowe od IB SIO nie przypasowały - za sztywne były i długo schły, chociaż przeważyło to pierwsze.

Chustomanka Awatar ewinka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yetta Zobacz posta
    Dziecko moje było dzisiaj w dzień na otulaczu i wkładkach bambusowych, bez wkładek sucha pielucha/polarkowych. Nie zauważyłam, żeby mu wilgoć przeszkadzała jakoś szczególnie. I chociaż wkładka bambusowa była wilgotna, to pupcia sucha. Poza tym wkładki po dość długim czasie nie były szczególnie przemoczone. Może miał dzisiaj jakiś mniej "sikliwy" dzień?

Ale bardzo ciekawe doświadczenie z brakiem polarku przy skórze. Spodobało mi się i jutro będzie powtórka i dalej będę obserwować.
    A jaką wkładkę dawałaś? Tzn jak grubą i czy jedną? Otulacz dawał radę? Myślisz, że więcej niż jedno siku dawały radę te wkładki wchłonąć?

Jestem ciekawa Towicj dalszych obserwacji

Chustoholiczka Awatar yetta
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ewinka... dawałam wkładki z miękkiej frotki bambusowej - duża i mała wkładka. Duża wkładka wymiar 66 x 14 składana na pół. Mała wkładka wymiar 33 x 13,50 wpinana do dużej jedną napką. Takie jak poniżej. Także w sumie wychodzi 6 warstw bambusa.

Ale dawałam też wkładkę bambusową do składania 50x50. I ona po złozeniu miała 4 warstwy bambusa.

SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
    Zuzanna i Franciszek
    W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.

Chustofanka Awatar magdulinska
    Miejscowość
    Warrington/UK

Domyślnie

Ja sie dopiszę. My używamy BG "organic" ale zawsze daję te papierki bo mi często sprawę z kupą ułatwiają. Też mam takie wrażenie, że czasami przez te papierki Matylda ma zaczerwienioną pipkę. A co do polaru przy skórze mojej małej to w ogóle odpada od razu zaczerwienienie - tylko 100% natury wchodzi w rachubę

Uprawnienia umieszczania postów