Czekam na bambus i spróbuje uszyć.![]()
Czekam na bambus i spróbuje uszyć.![]()
SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
Zuzanna i Franciszek
W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.
Zuzanna i Franciszek
nie mogę powiedzieć, że zawsze, ale raczej zawszeteraz przewijamy się w łazience, więc to żaden problem, pupę na chwilę pod kran wstawić
![]()
a zaczerwienienia to po kupce się pojawiają, chociaż staram się reagować natychmiast, to wiadomo, czasem człowiek nie poczuje na czasa mój mały potrafi być bardzo dyskretny
a mydło naprawdę jest świetne, dzięki, bo to kiedyś Ty mi je doradziłaś
a na kieszonkę bambusową to ja się piszę oczywiście![]()
Zgapiłam się, wybaczcie..
Nie zmieniam po jednym siku. Jak młoda ma dobry dzień to i tak sika w nocnik, a jak o nocniku zapomni, to średnio co 3 godziny zmieniam, poza tym staram się zawsze zmienić przed spacerem albo po itp. Młodej o dziwo nie przeszkadza mokro przy pupie, co mnie bardzo dziwiło zwłaszcza kiedy z pampków przesiadła się w bambusowe foremki.
Co do mycia, to ja już teraz myję prawie tylko po kupie (w nocnik) - wtedy ciepła woda, płatki kosmetyczne i mydło dzieciowe. Po siku odpuszczam (co mi się kiedyś nie mieściło w głowie), albo ew. przemywam samą wodą.
Używam też troszkę pudru, chyba bardziej z przyzwyczajenia. W erze pampków ciągle coś się z pupiszonem działo, więc zawsze było mycie, pudrowanie, kremowanie, maściowanie i inne cuda wianki, a i tak były atrakcje.
A te pieluchy to niestety chińszczyzna, od razu się przyznaję bez bicia - na metce mają "Little Shrimp". Mam też 2 sztuki z polarem, ale nie jestem fanką - pierwszy lepszy minus: młoda jak szaleje (a potrafi), to jej się pupa poci w tym.
Wcześniej jako GANARA..
U nas kupka zawsze w nocniku a mimo to są czasem zaczerwienienia, więc to nie od tego, że się w kupie siedzi, tylko ona musi być chyba jakaś nie fajna sama w sobie i przy wychodzeniu tak robi - przepraszam, że może tak dosadnie
No tak przynajmniej u nas się dzieje i sobie tłumaczę, że Tusia ma taką wrażliwą skórę.
U nas zaczerwienienia tylko czasami i to właśnie, gdy nas zaskoczy i grubsza sprawa ciuchutko zrobiona. Poza tym zaczerwienień nie mamy.A mydło marsylskie zawsze używamy. Nie co każdą zmianę pieluszki, ale co drugą, trzecią.
Zuzanna i Franciszek
Dziecko moje było dzisiaj w dzień na otulaczu i wkładkach bambusowych, bez wkładek sucha pielucha/polarkowych. Nie zauważyłam, żeby mu wilgoć przeszkadzała jakoś szczególnie. I chociaż wkładka bambusowa była wilgotna, to pupcia sucha.Poza tym wkładki po dość długim czasie nie były szczególnie przemoczone. Może miał dzisiaj jakiś mniej "sikliwy" dzień?
Ale bardzo ciekawe doświadczenie z brakiem polarku przy skórze. Spodobało mi się i jutro będzie powtórka i dalej będę obserwować.![]()
Zuzanna i Franciszek
Bambus boski jest, chociaż bambus bambusowi nie równy. Mnie na przykład wkładki bambusowe od IB SIO nie przypasowały - za sztywne były i długo schły, chociaż przeważyło to pierwsze.
Ewinka... dawałam wkładki z miękkiej frotki bambusowej - duża i mała wkładka. Duża wkładka wymiar 66 x 14 składana na pół. Mała wkładka wymiar 33 x 13,50 wpinana do dużej jedną napką. Takie jak poniżej. Także w sumie wychodzi 6 warstw bambusa.
Ale dawałam też wkładkę bambusową do składania 50x50. I ona po złozeniu miała 4 warstwy bambusa.
![]()
Zuzanna i Franciszek
Ja sie dopiszę. My używamy BG "organic" ale zawsze daję te papierki bo mi często sprawę z kupą ułatwiają. Też mam takie wrażenie, że czasami przez te papierki Matylda ma zaczerwienioną pipkę. A co do polaru przy skórze mojej małej to w ogóle odpada od razu zaczerwienienie - tylko 100% natury wchodzi w rachubę![]()
Zuzanna i Franciszek
Dzisiaj dopiero tu trafiłam i wypowiedzi Wasze tak mnie zaintrygowały, że koniecznie muszę spróbować, bez polarku przy pupie
Pieluszka wygląda super, jak wszystkie Twoje
Czekam na wyniki testów![]()
Mati 03.2005 Martynka 09.2008 Szymonek 12.2012
I ja czekam na wyniki testów
Chociaż staram się nie zaglądać już na pieluszki, bo mnie portfel świerzbi, a na koncie coś cieniutko, zwłaszcza że jesteśmy tuż przed wielką przeprowadzką.
Yetta, normalnie nabroiłaś! Jakbyś mogła dobra kobieto, to napisz mi (może być PW), ile takie cudo kosztować u Ciebie będzie. Tak niezobowiązująco się pytam, a nóż widelec coś skapnie z choinki do portfela.. I przy okazji się podpytam, czy dałoby radę zmajstrować takie ustrojstwo, coby miało PUL, w środku bambus (sporo) i od pupy polar? Tak kombinuję nad nowym wynalazkiem na noc, żeby nie było za mokro i dużo chłonęło.
Wcześniej jako GANARA..
Yetta super, że uszyłaś pieluchę bambusową!!!!
Ja też proszę o wyniki i na pw cenę i czy będzie możliwość wysyłki do UK???
Jeszcze nie mam Twoich pieluszek bo polarkowe były ale na tą cieknie mi ślinka!!!!
o to ja też poproszę cenę na pwi czy istnieje szansa na uszycie eSki nie onesize?
Ostatnio edytowane przez greeneddie ; 22-12-2009 o 20:46
Mati 03.2005 Martynka 09.2008 Szymonek 12.2012
Dziewczyny napisałam pw.
Kieszonka PUL-bambus sucha i czeka przygotowana na jutro, żeby pójść pierwszy raz na pupę.
gann... powiadasz PUL-bambus-polar? Hm. Tak jak greeneddie pisze kieszonka PUL plus wkładka bambusowa. O cos takiego ci chodzi? Czy raczej, żeby bambus był na całej powierzchni pieluszki tak jak PUL i polar?
greeneddie... ja też założyłam małemu kilka razy wkładkę bambusową z tym że do kieszonki PUL na mikropolarek. I dokładnie takie samo wrażenie odniosłam, że ten bambus taki jakiś "suchy".To znaczy mokry, ale wilgoć tak wchłonięta, że wcale nie taki mokry, a jak zdjęłam pieluszkę i dotknęłam skórę, to skóra sucha. Zobaczymy jak będzie z kieszonką PUL bambusową.
![]()
Ostatnio edytowane przez yetta ; 23-12-2009 o 02:24
Zuzanna i Franciszek
Dziewczyny a gdzie mozna kupic te polarki bo kiedys widzialam a teraz nie moge znalezc
i jezeli myjecie pupe mydlem to czy uzywacie do tego czegos np sciereczek?
Helenka 05.11.2009 Zuzia 20.09.2007