Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 124

Wątek: bawełna i bambuski vs mikropolar i papierki

Chustoholiczka Awatar yetta
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Czekam na bambus i spróbuje uszyć.
    SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
    Zuzanna i Franciszek
    W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tuja Zobacz posta
    Jak pupa się zaczerwieni to, tak jak Yetta, mydło marsylskie i woda i to świetnie działa!
    A powiedz mi przemywasz mydłem zawsze, czy tylko jak pupa się zaczerwieni?
    Bo ja przemywam zawsze.

Mydło marsylskie tak jak bambus ma właściwości antybakteryjne, to może jest to super rozwiązanie przy wielorazówkach.
    Zuzanna i Franciszek

Chustoholiczka Awatar Tuja

Domyślnie

nie mogę powiedzieć, że zawsze, ale raczej zawsze teraz przewijamy się w łazience, więc to żaden problem, pupę na chwilę pod kran wstawić
    a zaczerwienienia to po kupce się pojawiają, chociaż staram się reagować natychmiast, to wiadomo, czasem człowiek nie poczuje na czas a mój mały potrafi być bardzo dyskretny
    a mydło naprawdę jest świetne, dzięki, bo to kiedyś Ty mi je doradziłaś

a na kieszonkę bambusową to ja się piszę oczywiście

Chustonoszka Awatar gann

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yetta Zobacz posta
    ewinka... no właśnie te same pytania zadałam gann i czekam na odpowiedź.
    Chociaż przypuszczam, że dziecko raczej na pewno czuje, że ma mokro.
    Zgapiłam się , wybaczcie..

Nie zmieniam po jednym siku. Jak młoda ma dobry dzień to i tak sika w nocnik, a jak o nocniku zapomni, to średnio co 3 godziny zmieniam, poza tym staram się zawsze zmienić przed spacerem albo po itp. Młodej o dziwo nie przeszkadza mokro przy pupie, co mnie bardzo dziwiło zwłaszcza kiedy z pampków przesiadła się w bambusowe foremki .
    Co do mycia, to ja już teraz myję prawie tylko po kupie (w nocnik) - wtedy ciepła woda, płatki kosmetyczne i mydło dzieciowe. Po siku odpuszczam (co mi się kiedyś nie mieściło w głowie), albo ew. przemywam samą wodą.
    Używam też troszkę pudru, chyba bardziej z przyzwyczajenia. W erze pampków ciągle coś się z pupiszonem działo, więc zawsze było mycie, pudrowanie, kremowanie, maściowanie i inne cuda wianki, a i tak były atrakcje.
    A te pieluchy to niestety chińszczyzna, od razu się przyznaję bez bicia - na metce mają "Little Shrimp". Mam też 2 sztuki z polarem, ale nie jestem fanką - pierwszy lepszy minus: młoda jak szaleje (a potrafi), to jej się pupa poci w tym.
    Wcześniej jako GANARA..

Chustomanka Awatar ewinka

Domyślnie

nie mogę powiedzieć, że zawsze, ale raczej zawsze teraz przewijamy się w łazience, więc to żaden problem, pupę na chwilę pod kran wstawić
    a zaczerwienienia to po kupce się pojawiają, chociaż staram się reagować natychmiast, to wiadomo, czasem człowiek nie poczuje na czas a mój mały potrafi być bardzo dyskretny
    a mydło naprawdę jest świetne, dzięki, bo to kiedyś Ty mi je doradziłaś

a na kieszonkę bambusową to ja się piszę oczywiście
    U nas kupka zawsze w nocniku a mimo to są czasem zaczerwienienia, więc to nie od tego, że się w kupie siedzi, tylko ona musi być chyba jakaś nie fajna sama w sobie i przy wychodzeniu tak robi - przepraszam, że może tak dosadnie
    No tak przynajmniej u nas się dzieje i sobie tłumaczę, że Tusia ma taką wrażliwą skórę.

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

U nas zaczerwienienia tylko czasami i to właśnie, gdy nas zaskoczy i grubsza sprawa ciuchutko zrobiona. Poza tym zaczerwienień nie mamy. A mydło marsylskie zawsze używamy. Nie co każdą zmianę pieluszki, ale co drugą, trzecią.
    Zuzanna i Franciszek

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Dziecko moje było dzisiaj w dzień na otulaczu i wkładkach bambusowych, bez wkładek sucha pielucha/polarkowych. Nie zauważyłam, żeby mu wilgoć przeszkadzała jakoś szczególnie. I chociaż wkładka bambusowa była wilgotna, to pupcia sucha. Poza tym wkładki po dość długim czasie nie były szczególnie przemoczone. Może miał dzisiaj jakiś mniej "sikliwy" dzień?

Ale bardzo ciekawe doświadczenie z brakiem polarku przy skórze. Spodobało mi się i jutro będzie powtórka i dalej będę obserwować.
    Zuzanna i Franciszek

Chustoholiczka Awatar Tuja

Domyślnie

czyli bambus świetny jest

Chusteryczka Awatar Aloha
    Miejscowość
    Łódź

Domyślnie

Bambus boski jest, chociaż bambus bambusowi nie równy. Mnie na przykład wkładki bambusowe od IB SIO nie przypasowały - za sztywne były i długo schły, chociaż przeważyło to pierwsze.

Chustomanka Awatar ewinka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yetta Zobacz posta
    Dziecko moje było dzisiaj w dzień na otulaczu i wkładkach bambusowych, bez wkładek sucha pielucha/polarkowych. Nie zauważyłam, żeby mu wilgoć przeszkadzała jakoś szczególnie. I chociaż wkładka bambusowa była wilgotna, to pupcia sucha. Poza tym wkładki po dość długim czasie nie były szczególnie przemoczone. Może miał dzisiaj jakiś mniej "sikliwy" dzień?

Ale bardzo ciekawe doświadczenie z brakiem polarku przy skórze. Spodobało mi się i jutro będzie powtórka i dalej będę obserwować.
    A jaką wkładkę dawałaś? Tzn jak grubą i czy jedną? Otulacz dawał radę? Myślisz, że więcej niż jedno siku dawały radę te wkładki wchłonąć?

Jestem ciekawa Towicj dalszych obserwacji

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ewinka... dawałam wkładki z miękkiej frotki bambusowej - duża i mała wkładka. Duża wkładka wymiar 66 x 14 składana na pół. Mała wkładka wymiar 33 x 13,50 wpinana do dużej jedną napką. Takie jak poniżej. Także w sumie wychodzi 6 warstw bambusa.

Ale dawałam też wkładkę bambusową do składania 50x50. I ona po złozeniu miała 4 warstwy bambusa.

Zuzanna i Franciszek

Chustofanka Awatar magdulinska
    Miejscowość
    Warrington/UK

Domyślnie

Ja sie dopiszę. My używamy BG "organic" ale zawsze daję te papierki bo mi często sprawę z kupą ułatwiają. Też mam takie wrażenie, że czasami przez te papierki Matylda ma zaczerwienioną pipkę. A co do polaru przy skórze mojej małej to w ogóle odpada od razu zaczerwienienie - tylko 100% natury wchodzi w rachubę

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Yetta - może byś taką kieszonkę bambusową uszyła?
    Moja ciekawość wzięła górę, no i jest kieszonka PUL z bambusem. Jutro pranie i będziemy testować, ciekawa jestem jej bardzo.

Zuzanna i Franciszek

Chustoholiczka
    Miejscowość
    okolice Wrocławia

Domyślnie

Dzisiaj dopiero tu trafiłam i wypowiedzi Wasze tak mnie zaintrygowały, że koniecznie muszę spróbować, bez polarku przy pupie
    Pieluszka wygląda super, jak wszystkie Twoje

Czekam na wyniki testów
    Mati 03.2005 Martynka 09.2008 Szymonek 12.2012

Chustonoszka Awatar gann

Domyślnie

I ja czekam na wyniki testów
    Chociaż staram się nie zaglądać już na pieluszki, bo mnie portfel świerzbi, a na koncie coś cieniutko, zwłaszcza że jesteśmy tuż przed wielką przeprowadzką .
    Yetta
    , normalnie nabroiłaś! Jakbyś mogła dobra kobieto, to napisz mi (może być PW), ile takie cudo kosztować u Ciebie będzie. Tak niezobowiązująco się pytam , a nóż widelec coś skapnie z choinki do portfela.. I przy okazji się podpytam, czy dałoby radę zmajstrować takie ustrojstwo, coby miało PUL, w środku bambus (sporo) i od pupy polar? Tak kombinuję nad nowym wynalazkiem na noc, żeby nie było za mokro i dużo chłonęło.
    Wcześniej jako GANARA..

Chustofanka Awatar magdulinska
    Miejscowość
    Warrington/UK

Domyślnie

Yetta super, że uszyłaś pieluchę bambusową!!!!

Ja też proszę o wyniki i na pw cenę i czy będzie możliwość wysyłki do UK???

Jeszcze nie mam Twoich pieluszek bo polarkowe były ale na tą cieknie mi ślinka!!!!

Chustonoszka Awatar formica
    Miejscowość
    Zabrze

Domyślnie

o to ja też poproszę cenę na pw i czy istnieje szansa na uszycie eSki nie onesize?

Chustoholiczka
    Miejscowość
    okolice Wrocławia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gann Zobacz posta
    ... I przy okazji się podpytam, czy dałoby radę zmajstrować takie ustrojstwo, coby miało PUL, w środku bambus (sporo) i od pupy polar? Tak kombinuję nad nowym wynalazkiem na noc, żeby nie było za mokro i dużo chłonęło.
    To kieszonka pul + wkładka bambusowa do środka

Edit:
    Tak apropos testów, to założyłam dzisiaj małej na drzemkę tylko wkładkę bambusową BabYetta i spodenki wełniane na to i wkładka od skóry wcale nie jest taka nieprzyjemnie mokra. Martynce zupełnie nic nie przeszkadzało
    Ostatnio edytowane przez greeneddie ; 22-12-2009 o 20:46
    Mati 03.2005 Martynka 09.2008 Szymonek 12.2012

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Dziewczyny napisałam pw.

Kieszonka PUL-bambus sucha i czeka przygotowana na jutro, żeby pójść pierwszy raz na pupę.

gann... powiadasz PUL-bambus-polar? Hm. Tak jak greeneddie pisze kieszonka PUL plus wkładka bambusowa. O cos takiego ci chodzi? Czy raczej, żeby bambus był na całej powierzchni pieluszki tak jak PUL i polar?

greeneddie... ja też założyłam małemu kilka razy wkładkę bambusową z tym że do kieszonki PUL na mikropolarek. I dokładnie takie samo wrażenie odniosłam, że ten bambus taki jakiś "suchy". To znaczy mokry, ale wilgoć tak wchłonięta, że wcale nie taki mokry, a jak zdjęłam pieluszkę i dotknęłam skórę, to skóra sucha. Zobaczymy jak będzie z kieszonką PUL bambusową.
    Ostatnio edytowane przez yetta ; 23-12-2009 o 02:24
    Zuzanna i Franciszek

Chustonówka

Domyślnie

Dziewczyny a gdzie mozna kupic te polarki bo kiedys widzialam a teraz nie moge znalezc
    i jezeli myjecie pupe mydlem to czy uzywacie do tego czegos np sciereczek?
    Helenka 05.11.2009 Zuzia 20.09.2007

Uprawnienia umieszczania postów