Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 80 z 124

Wątek: bawełna i bambuski vs mikropolar i papierki

Chustoholiczka Awatar yetta
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamka_klamka Zobacz posta
    Ano właśnie. Schnie szybciej niż frotka bambusowa?
    mamka_klamka... o północy ta pieluszka wylądowała na sznurku w łazience z dala od kaloryfera i o 10:00 rano była suchutka gotowa do założenia na pupę. Ta bawełenka bambusowa jest cieniutka, więc schnie dużo szybciej niż frota bambusowa. Ale za to bawełna o wiele mniej wchłonie niż frota, coś za coś.
    SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
    Zuzanna i Franciszek
    W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.

Chustomanka Awatar mamka_klamka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yetta Zobacz posta
    mamka_klamka... o północy ta pieluszka wylądowała na sznurku w łazience z dala od kaloryfera i o 10:00 rano była suchutka gotowa do założenia na pupę. Ta bawełenka bambusowa jest cieniutka, więc schnie dużo szybciej niż frota bambusowa. Ale za to bawełna o wiele mniej wchłonie niż frota, coś za coś.
    No tak, to było do przewidzenia. Źle zadałam pytanie: czy schnie dużo dłużej niz polarek? Chociaż polar polarowi nie równy. Właściwie to głupie pytanie

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Pytanie nie jest głupie.
    Pieluszka z cienkim bambuskiem wyschła szybko, bo ta bawełenka jest cieniutka, tak sądzę.
    Zuzanna i Franciszek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gann Zobacz posta
    PUL. Znajoma mi przez Ebaya ściągnęła takie cudaki. Cenowo bajka, bo z przesyłką wyszło mi coś ok 30zł za sztukę (taki komplet 12szt wzięłam). Ale jakościowo jest średnio, na pewno słabsze od BG (do tej kieszonki firmówki tylko mam porównanie. Wkłady są fajne, nic nie przecieka, tylko sama kieszonka taka trochę widać że sie chyba szybko zużyje. No i jest trefny kolor. W komplecie mam po 4 szt z różnych kolorów i niebieskie mi się popruły trochę, a inne kolory trzymają się ok. Użytkujemy intensywnie od początku października.
    a jak się nazywają te pieluszki, bo ja bym była bardzo bardzo na nie chętna koleżanka zaraziła mnie wielo a widziałam pupkę jej dziecka odparzona i już wolę chuchać na zimne
    bo kompletuje wyprawke od nowa, przydałoby się coś fajnego i funkcjonalnego
    nie uzywalam jeszcze nic bambusowego, dopiero czekam na dostawe wkładek i w sumie nie wiem czego sie spodziewac
    zostało mi jeszcze trochę funduszy, które miałam przeznaczyć na pieluszki i sama już nie wiem jak je ulokować

Chustonoszka Awatar gann

Domyślnie

Na metce mają "Little Shrimp".
    Wcześniej jako GANARA..

Chustoguru Awatar ala
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie

I welurek jest też w bum geniusach. Nie wiem dlaczego wszędzie na stronach sklepów piszą inaczej, że mikropolar, jak to żaden mikropolar nie jest.
    wcale nie piszą inaczej, jest napisane ze to welur, nie mikropolar

"the suedecloth lining keeps your baby's bottom dry and free of irritation caused by wetness and ultra-gentle elastic won't leave red marks. "
    DOULA

najczęściej zaglądam z telefonu, więc proszę o cierpliwość w odpisywaniu

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez alajakubik Zobacz posta
    wcale nie piszą inaczej, jest napisane ze to welur, nie mikropolar

"the suedecloth lining keeps your baby's bottom dry and free of irritation caused by wetness and ultra-gentle elastic won't leave red marks. "
    Tak? Ja widzę, że jest jednak tak jak mówiłam.

pieluszka z kieszenią bumGenius V3
    Materiał: warstwa zewnętrzna PUL, warstwa wewnętrzna mikropolarek
    źródło: http://ekobaby.pl/sklep.php?cat=7&id=282
    Zuzanna i Franciszek

Chustoguru Awatar ala
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie

Tak? Ja widzę, że jest jednak tak jak mówiłam.

pieluszka z kieszenią bumGenius V3
    Materiał: warstwa zewnętrzna PUL, warstwa wewnętrzna mikropolarek
    źródło: http://ekobaby.pl/sklep.php?cat=7&id=282
    źródło mojego cytatu to strona firmowa BumGeniusa http://www.bumgenius.com/all-in-one.php

znalazłam jeszcze "Soft, sueded inner fabric wicks moisture away from your baby's skin"

ani w przypadku AIO, ani one sizowej kieszonki nie jest napisane, że to mikropolar, strona producenta jest najbardziej wiarygodna i tam należy sprawdzać jak się ma jakieś wątpliwości.
    DOULA

Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gann Zobacz posta
    Na metce mają "Little Shrimp".
    gann... dostałam fotki, bardzo fajnie wyglądają te pieluszki na zdjęciu.
    A swoimi bambuskami też jestem zachwycona.

źródło mojego cytatu to strona firmowa BumGeniusa http://www.bumgenius.com/all-in-one.php

znalazłam jeszcze "Soft, sueded inner fabric wicks moisture away from your baby's skin"

ani w przypadku AIO, ani one sizowej kieszonki nie jest napisane, że to mikropolar, strona producenta jest najbardziej wiarygodna i tam należy sprawdzać jak się ma jakieś wątpliwości.
    Nie każdy zna obcy język, a jeśli nawet, to kupując w sklepach internetowych w swoim kraju spodziewa się rzetelnych informacji na temat oferowanych towarów, a nie sprawdzania każdego zakupionego towaru na zagranicznych stronach producenta, czy aby na pewno wszystko się zgadza.
    Pisząc, że błędne informacje są podawane na temat pieluszek bum genius miałam na myśli właśnie nasze rodzime sklepy www.

Poza tym ja tam od dawna wiem, że w bum geniusach jest welur, zdziwiło mnie tylko, że nasze sklepy www o tym nie informują.
    Ostatnio edytowane przez yetta ; 20-01-2010 o 10:39
    Zuzanna i Franciszek

Chustomanka

Domyślnie

Śledzę ten temat od jakiegoś czasu. Lubię formowanki. Kusi mnie formowanka bambusowa. Mam w swoim składzie flanelowe, forottowe i welurowe. Najbardziej lubię welurowe. Piszecie, że w BG jest welur. Może ten welur jest poliestrowy? Wiem, że takie istnieją. Jeśli jest poliestrowy to działa jak mikropolar nie wchłania wilgoci tylko przepuszcza ją do wkładu chłonnego a przy tym jest milusi i delikatny dla pupci?

Ciekawa jestem dalszych testów bambusa z bawełną

Chustoguru Awatar ala
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie

tak, to welur poliestrowy
    DOULA

Chustomanka

Domyślnie

Normalny welur to chyba 80% bawełna i 20% poliester
    100% bawełniany welur nazywa się aksamitem - super milusi materiał
    Spotkałam się też gdzieś z welurem sztucznym poliestrowym wiec pomyślałam że w BG może coś takiego jest.

Chustomanka Awatar ewinka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bianka2009 Zobacz posta
    Śledzę ten temat od jakiegoś czasu. Lubię formowanki. Kusi mnie formowanka bambusowa. Mam w swoim składzie flanelowe, forottowe i welurowe. Najbardziej lubię welurowe. Piszecie, że w BG jest welur. Może ten welur jest poliestrowy? Wiem, że takie istnieją. Jeśli jest poliestrowy to działa jak mikropolar nie wchłania wilgoci tylko przepuszcza ją do wkładu chłonnego a przy tym jest milusi i delikatny dla pupci?

Ciekawa jestem dalszych testów bambusa z bawełną
    Formowanki bambusowe to moje ulubione, choć ja akurat mam takie z kieszonką i przy pupci jest polar, ale bambus i tak sprawia, że pieluszka super chłonna i co dla mnie ważne nie grzeje. Niestety nasze babeco uciskają grube udka Tusi Czekam na formowankę by Yetta, kupiłam na bazarku, ale coś dłuuuugo idzie

Chustoguru Awatar ala
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie

Normalny welur to chyba 80% bawełna i 20% poliester
    100% bawełniany welur nazywa się aksamitem - super milusi materiał
    Spotkałam się też gdzieś z welurem sztucznym poliestrowym wiec pomyślałam że w BG może coś takiego jest.
    wg mnie welur bawełniany nie izolowałby tak dobrze od wilgoci, więc sądzę ze w BG jest to 100% poliester - my mówimy na to welur chociaż to zamsz poliestrowy "suedecloth"
    DOULA

Chustomanka

Domyślnie

wg mnie welur bawełniany nie izolowałby tak dobrze od wilgoci, więc sądzę ze w BG jest to 100% poliester - my mówimy na to welur chociaż to zamsz poliestrowy "suedecloth"
    chyba tak jest

Chustomanka Awatar blabla0
    Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

witajcie. dopiero zaczynam pieluszkowanie, a nawet nie zaczynam a zbieram informacje i wstępna wyprawke dla córci, która urodzi sie za ok 2 miesiace. zastanawiam sie nad "idealnym" rozwiazaniem. Pierwsze rozwiazanie to były oczywiscie kieszonki- wygodne i w miare szybko shna. Troche boje sie jednak kupowac za wiele polarków bo nie wiem jak malenstwo bedzie na nie reagowac.
    Jak zprawdzaja sie pieluszki "wszystko w jednym", np bum geniusa? one maja bawełne od pupci albo Popolini, lub Close Parent?
    Jak to jest z formowankami, są rzeczywiscie "uciazliwe" w użytkowaniu?
    co polecacie?
    A te nowości z bambuskiem przy pupci to tez sa kieszonki czy to cała pieluszka bez wkładów?

Chustoguru Awatar ala
    Miejscowość
    tu i tam

Domyślnie

90% pieluszek mojej córki po urodzeniu to były formowanki, bardzo sobie je chwalę przy takim maleństwie
    DOULA

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blabla0 Zobacz posta
    witajcie. dopiero zaczynam pieluszkowanie, a nawet nie zaczynam a zbieram informacje i wstępna wyprawke dla córci, która urodzi sie za ok 2 miesiace. zastanawiam sie nad "idealnym" rozwiazaniem. Pierwsze rozwiazanie to były oczywiscie kieszonki- wygodne i w miare szybko shna. Troche boje sie jednak kupowac za wiele polarków bo nie wiem jak malenstwo bedzie na nie reagowac.
    Jak zprawdzaja sie pieluszki "wszystko w jednym", np bum geniusa? one maja bawełne od pupci albo Popolini, lub Close Parent?
    Jak to jest z formowankami, są rzeczywiscie "uciazliwe" w użytkowaniu?
    co polecacie?
    A te nowości z bambuskiem przy pupci to tez sa kieszonki czy to cała pieluszka bez wkładów?
    Ja zaczęłam stosować wielo jak córka skończyła rok bo wtedy się o nich dowiedziałam i wiem, że nie jestem w tym osamotniona :/ Najpierw stosowałam otulacz i tetrę ale przy ruchliwym dziecku, które robi mega kupy to się nie sprawdzało. Zaczęłam z formowankami i nie oddałabym ich nikomu. Gumeczki przy nóżkach zatrzymują nieczystości i otulacza można używać kilka razy. Najbardziej lubię welurkowe bo ładnie się plamy po kupce spierają. Nie musze nic zapierać i cudować bo wszystko schodzi w pralce. Tylko, że ja męczę moje formowanki na 90 stopniach w pralce praktycznie co 3 dni. I tu również pokłony dla weluru, który wygląda jak nowy kiedy to flanelowe formowanki straciły już nieco na uroku.
    Kieszonki też lubię ale częściej stosuję formowanki bo wiadomo pula na 90 stopni nie dam. I lubię coś naturalnego od pupci.

Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

a jak sprawdzaja sie np formowanki Tetro? wiązane troczkami- jedne na cały okres pieluszkowania
    jakich używacie formowanek?
    wiekszosc z nich jest rozmiarowa i kosztuja nawet po ok 35-45 zł za szt
    wydaje mi sie że to troche dużo...

Miejscowość
    Jelenia Góra

Domyślnie

Ja zaczęłam stosować wielo jak córka skończyła rok bo wtedy się o nich dowiedziałam i wiem, że nie jestem w tym osamotniona :/ Najpierw stosowałam otulacz i tetrę ale przy ruchliwym dziecku, które robi mega kupy to się nie sprawdzało. Zaczęłam z formowankami i nie oddałabym ich nikomu. Gumeczki przy nóżkach zatrzymują nieczystości i otulacza można używać kilka razy. Najbardziej lubię welurkowe bo ładnie się plamy po kupce spierają. Nie musze nic zapierać i cudować bo wszystko schodzi w pralce. Tylko, że ja męczę moje formowanki na 90 stopniach w pralce praktycznie co 3 dni. I tu również pokłony dla weluru, który wygląda jak nowy kiedy to flanelowe formowanki straciły już nieco na uroku.
    Kieszonki też lubię ale częściej stosuję formowanki bo wiadomo pula na 90 stopni nie dam. I lubię coś naturalnego od pupci.

bardzo dziekuje za informacje. a jakie to są welurkowe, tzn jakiej firmy, czy są one size czy rozmiarowe?

Uprawnienia umieszczania postów