Aloha, nie to nie ja przyslalam linka, ja sie nurzam na razie w kompletnym chaosie myslowym

Szukam i ryje i powoli cos tam mi sie zaczyna klarowac, ale pewnie jeszcze troche potrwa
Na razie mam pomysl, czy moglybysmy moze zalozyc watek zbiorczy pod tytulem, ktore pieluchy maja certyfikaty na poszczegolne materialy? Bo na razie wiem tylko, ze P'tit Dessous ma Öko-Texa na wszystko, lacznie z mikropolarkiem, a reszta? Bo niemalz uparl sie, ze skoro jest firma, ktora ma certyfikaty na wszystko to pieluch bez certyfikatow sobie w domu nie zyczy. I w sumie ma racje, ale ja bym tam wolala nie byc ograniczona do jednej firmy. Naszych dziewczyn szyjacych bede sie jeszcze czepiac, bo jednak coraz mniej usmiecha mi sie szycie samej, ze wzgledu wlasnie na trudnosci w zdobywaniu odpowiednich materialow, ale dobrze byloby tez wiedziec, jakie sa alternatywy...
A swoja droga to ta pielucha Tencelowa Go Green z P'tit Dessous calkiem fajnie sie prezentuje. Tencel znam co prawda tylko z recznikow turystycznych, ale dobrze mi sie zachowywal jak do tej pory.