Pokaż wyniki od 1 do 16 z 16

Wątek: Bunt chustowy??? Ale to juuuz?

Mieszany widok

Chustoguru Awatar sylvetta
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie Bunt chustowy??? Ale to juuuz?

Blanka nie ma jeszcze dwóch miesiecy. jak dotąd uwielbiała byc w chuscie, zawsze zaspypiała, wszędzie łaziłysmy w chuście. A tu od paru dni - odwrót o 180 stopni. jak ja zamotam - to zadziera głowe do góry i z całej siły sie odpycha rękami - az wygląda jak żółw - wierzga , rozgląda się i płacze. Jak wyjdziemy na dwór to jest jeszcze w miarę, ale wystarczy wejsc do pomieszczeni, sklepu itp, od razu wierzganie.
    Czy to chodzi o to ze zaczyna bardziej kontaktować i po prostu chce oglądac? No bo nie wierze, ze popełniam az taki błąd w wiązeniu, bo zamotałam ja tez w elastyka i to samo.
    Dodam , ze lekarze zwracają uwage , ze jest silna bardzo - w sensie ze jak miała 3 tygodnie to potrafiła na brzuchu podniesc głowę i jej nie opuszczac przez całkiem długi czas. I ta głową juz całkiem nieźle operuje...
    Jak myslicie?
    Czyzby moja przygoda chustowa się skonczyła zanim sie dobrze zaczęła?
    Ostatnio edytowane przez sylvetta ; 02-12-2009 o 14:07

Zosia Samosia Awatar JJ
    Miejscowość
    Nibylandia

Domyślnie

... po prostu ma Cie dosc ..
    ... i pewnie by chciala troche swiata wiecej poogladac a Ty jej wszystko zaslaniasz ... he he he ... przejdzie jej ... nasz tygrys tez mial taki czas nie pamietam jak dlugo ze buntowala sie i nie chciala sie dac zamotac...
    bedzie dobrze

Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janis Joplin Zobacz posta
    ... po prostu ma Cie dosc ..
    ... i pewnie by chciala troche swiata wiecej poogladac a Ty jej wszystko zaslaniasz ... he he he ... przejdzie jej ... nasz tygrys tez mial taki czas nie pamietam jak dlugo ze buntowala sie i nie chciala sie dac zamotac...
    bedzie dobrze

Janis Ty wiesz , ze ja mam szczątkowe poczucie humoru, oraz ze wygrałam konkurs tygodnika "Gala" "PIĘKNI I WRAŻLIWI 2010" i ze ja sie niezmiernie łatwo obrażam?

Chusteryczka Awatar kasia
    Miejscowość
    karkonosze:)

Domyślnie

eeee, na pewno to nie koniec ja myślę, że się ciekawska robi. moja mała miała dokładnie tak samo. przy wiązaniu trzeba uzyć podstępów - pokołysać się, pośpiewać, podejść do okna raz z jednej, raz z drugiej strony, dociągać delikatnie - powinno się udać

choć ja laik jestem... ale u nas działa

Chusteryczka Awatar tysia
    Miejscowość
    Lublin/Wilkołaz

Domyślnie

sylvetta u nas tak było i u Adasia stwierdzili wzmożone napięcie mięsni karku...ja nie chcę tu stawiac diagnozy ani Cię straszyć, ale może popatrz na Blankę pod tym kątem...czy np nie odchyla głowy do tyłu jak lezy...to wczesne podnoszenie głowy u nas też było objawem...

Moze nie powinnam Cię straszyć ale mam przeczulice w tym temacie
    Adam 2009
    Alicja 2011

Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tysia Zobacz posta
    sylvetta u nas tak było i u Adasia stwierdzili wzmożone napięcie mięsni karku...ja nie chcę tu stawiac diagnozy ani Cię straszyć, ale może popatrz na Blankę pod tym kątem...czy np nie odchyla głowy do tyłu jak lezy...to wczesne podnoszenie głowy u nas też było objawem...

Moze nie powinnam Cię straszyć ale mam przeczulice w tym temacie
    Dobrze, ze mówisz, tak trzeba!
    Ale nie wydaje mi się - jak leży jest ok, tzn. nie odchyla głowy ani nic niepokojacego się dzieje. na rękach równiez nie - dopóki się z nią chodzi i jest w ruchu i krajobrazy sie zmieniąją. Tylko w tej chuście się wygina - ale to jest ewidentne rozglądanie IMO.
    Ale będę ją obserwowac pod tym kątem...

Miejscowość
    Lublin/Wilkołaz

Domyślnie

No to może poprostu masz wścibską córę która chce wszystko widzieć
    Adam 2009
    Alicja 2011

Chustofanka Awatar Arabella
    Miejscowość
    Zielona Góra

Domyślnie

A wiesz co, tylko się nie śmiejcie, bo skoro chce wyjść z chusty jak w mieszkaniu stoisz albo jak sklep czy inne takie miejsce, to może jej za ciepło? Dzieci miewają strasznego nerwa na "za ciepło", znam takie przypadki
    edit - widzę, że już padł pomysł ten
    Mama Joli 29.09.2007. i aniołka:*

[/url]http://www.ekosiec.pl - Didymos, Babylonia, Lenny Lamb, ONO, Manduca
    kiedyś: http://www.naszedziecko.org/sklep

Zosia Samosia Awatar JJ
    Miejscowość
    Nibylandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kasia Zobacz posta
    eeee, na pewno to nie koniec ja myślę, że się ciekawska robi. moja mała miała dokładnie tak samo. przy wiązaniu trzeba uzyć podstępów - pokołysać się, pośpiewać, podejść do okna raz z jednej, raz z drugiej strony, dociągać delikatnie - powinno się udać

choć ja laik jestem... ale u nas działa
    wlasnie ... masz racje ... zapomnialam ze ja podobne sztuczki stosuje ... troche sie pokolysze , potancze zanuce a w miedzyczasie motu motu
    powodzenia sylvetta

Chusteryczka Awatar beannshi
    Miejscowość
    WrocÂław

Domyślnie

Oprocz tego co pisza dziewczyny doddam jeszcze ze na tym etapie, kiedy dziecko cwiczy intensywnie miesnie karku i chce si rozgladac trzeba bardzo duza uwage przywiazywac do dociagania chusty tak, zeby bylo ciasno na karku. Wazne zeby i w 2x i w kieszonce nie bylo luzu na karku, bo wtedy dziecko szuka granicy i czesto denerwuje sie jesli jej nie znajduje. Mysle ze tak wlasnie moze byc u was jesli zauwazasz to tez w elastyku.

Zwroc tez uwage czy nie jest za cieplo ubrana jesli mowisz ze w pomieszczeniu sie denerwuje.
    "W warunkach wolnorynkowych dyktat gustu większości prowadzi do dominacji rzeczy miernych i tandetnych." Cz.M.

Miejscowość
    Lublin/Wilkołaz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez beannshi Zobacz posta
    Oprocz tego co pisza dziewczyny doddam jeszcze ze na tym etapie, kiedy dziecko cwiczy intensywnie miesnie karku i chce si rozgladac trzeba bardzo duza uwage przywiazywac do dociagania chusty tak, zeby bylo ciasno na karku. Wazne zeby i w 2x i w kieszonce nie bylo luzu na karku, bo wtedy dziecko szuka granicy i czesto denerwuje sie jesli jej nie znajduje. Mysle ze tak wlasnie moze byc u was jesli zauwazasz to tez w elastyku.

Zwroc tez uwage czy nie jest za cieplo ubrana jesli mowisz ze w pomieszczeniu sie denerwuje.
    Z tym karkiem to jeszcze tak bywa, że poprzez dotykanie tych okolic i dociąganie chusty dziecko się odchyla...nie wiem jak to wytumaczyć, ale ja chustą do karku nie dotykam (niczym w sumie nie dotykam, nawet dłonią jak noszę na rękach...to nawyk z rehabilitacji).

Chyba zamotałam strasznie
    Adam 2009
    Alicja 2011

Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

tysia, weż jeszcze napisz jakie były objawy tego wzmożonego napięcia. Bo ja oczywiscie juz sie przestraszyłam i co sie Blancur nie ruszy to patrze podejrzliwie. Ale na leżąco - to na plecach odchylanie głowy czy jak sie położy na brzuchu?

Uprawnienia umieszczania postów