Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: kieszonki, wkładki i chłopcy

Chustofanka Awatar ginger
    Miejscowość
    Wołomin

Domyślnie kieszonki, wkładki i chłopcy

czy jest jakiś sprytny patent jak włożyć wkładkę do kieszonki dla chłopca?
    jak wkładam normalnie to z przodu jest przesikane a tył suchutki, jak zawine z przodu to mały ma strasznie grubo i jakoś tak dziwnie chodzi.. to samo jak dam dwie wkładki..

Chusteryczka Awatar magnolia
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

można dac dodatkową wkładkę ale jakąś cienką a dobrze chłonącą, więc np jedną z mikrofibry a dodatkowo cienką konopną złożoną tak żeby była tylko z przodu, będzie trochę grubiej, ale chyba nie ma innej możliwości...

Chusteryczka Awatar Iwanna.T

Domyślnie

hmm, u nas kałuża zaczyna się tworzyć na środku wkładki - bo tam jest końcówka siusiaka. Więcej pakuję jedynie na noc - po prostu równomiernie 2 wkładki.

Czytałam, że u chłopców newralgiczna strefa to przód, ale za chiny nie rozumiem dlaczego
    Asinus asino pulcherrimus

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Iwanna.Tobelieve Zobacz posta
    Czytałam, że u chłopców newralgiczna strefa to przód, ale za chiny nie rozumiem dlaczego
    Linijka w dłoń to się okaże

U nas przód przesikany, no może też bardziej "środkowy przód" ale zawsze...

Patentu nie mam
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustoholiczka Awatar yetta
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Chłopiec siknie tam gdzie ułożymy mu/czy ułoży się sam podczas zakładania pieluszki. U mojego bywa różnie. Jak nie zapomnę, to staram się ułożyć siusiaczka w pieluszce w miarę po środku (przód pieluszki, ciężko to wytłumaczyć).

Zdarzyło się, że jak zapomniałam i widocznie ułożył się bardzo z jednego brzegu, to centralnie tędy szła fontanna prosto w nogawkę i to niejedna.

Wkładki zawijam z przodu i dokładam zawsze dodatkową wkładkę, nie przeszkadza mi że na brzuszku jest trochę grubiej.
    SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
    Zuzanna i Franciszek
    W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.

Chustomanka Awatar phoebe
    Miejscowość
    Jarosław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ginger Zobacz posta
    czy jest jakiś sprytny patent jak włożyć wkładkę do kieszonki dla chłopca?
    jak wkładam normalnie to z przodu jest przesikane a tył suchutki, jak zawine z przodu to mały ma strasznie grubo i jakoś tak dziwnie chodzi.. to samo jak dam dwie wkładki..
    Sposób jest prosty- przekładać... Jak tył suchy przekładasz go do przodu i ju, na chwilę starczy. Dwie wkładki to za grubo, ja nigdy nie daję.

Domyślnie

hmmm, ta ja jakoś pedantycznie podchodzę do przewijania i Igi zawsze ma siusiaka ułożonego "w dół" i pośrodku. No i mierzenie linijką wykazuje, że koniec siusiaka wypada na środku pieluszki - chyba hojnie obdarzony będzie

Chustofanka Awatar ginger
    Miejscowość
    Wołomin

Domyślnie

ja też staram się ułożyć peniska na dół bo inaczej wszystko idzie na brzuch. ale i tak przód jest bardziej mokry. jak mi pieluchy wyschną to spróbuje włożyć mikrofibre + bambus zawinięty z przodu.
    jakoś nie jestem przekonana do przekładania wkładki tyłem do przodu, ale zastanawiam się czy jej po prostu nie zmienić jeśli jest tylko zasikana? i w ten sposób wykorzystać kieszonke na dwa razy?

Domyślnie

giger - ja bym nie używała tej samej kieszonki, bo jednak mocz osadza się nie tylko na wkładce. Bałabym się podrażnień. No i to jakieś takie nie bardzo, wkładać suchą wkładkę do zawilgoconej pieluchy.

Chociaż z drugiej strony - na noc nie zmieniam pieluchy i jakoś ten czas młody wytrzymuje i nic się ze skórą nie dzieje...

Uprawnienia umieszczania postów