Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: Duże nosidło dla niepełnosprawnego dziecka

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamaduo Zobacz posta
    morepig - tylko ze kazde dziecko jest inne, a zwlaszcza kazde niepelnosprawne dziecko jest inne. Zatem, nie znajac szczegolow na temat dziecka, nikt Ci niczego nie doradzi tak naprawde. Takie doradzanie w ciemno mija sie z celem.
    Nikt nie wymaga od Ciebie podawania danych osobowych - to co napisalas, to zwyczajnie za malo do doradzenia Tobie.
    I uwierz mi - TYLKO nieodpowiednim ulozeniem dziecka przy zmianie pieluchy, czy TYLKO niedopowiednim podnoszeniem z lozeczka np. - mozna poglebic wady, lub je wyprostowac - kazda czynnosc ma znaczenie.
    tak to tez wiem bo mam to na codzien mlodszy jest o 3 miesiace sprawniejszy niz starszak, dzieki odpowiedniemu podnoszeniu od urodzenia
    i ja nadal obstaje przy tym ze poprosilam only o modele a reszta to wybor nasz- moj, mamy i rehabilitanta.
    btw nosidlo juz chyba wiem jakie, nubik duży pójdzie na pierwszy ogien na testy i konsultacje z lekarzem. pytanie kiedy mają wizytę...

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

Chusteryczka Awatar lola_22
    Miejscowość
    Katowice ;-)/Kraków

Domyślnie

rozumiem wszystkie mamy podkreslajace jak trudnym przypadkiem jest mpd czy jakikolwiek inny problem zdrowotny ale mimo tego calego emocjonalnego podłoża odnosze wrazenie , ze nie doceniacie inteligencji i poziomu osoby pytajacej.
    pytanie dotyczylo typu nosidła a dyskusja zmierza ku nieodpowiedzialnosci doradców i morepig zaczyna sie tłumaczyc...
    sorry ale pierwsza rzecz jaka mnie zaskoczyła na kursie TSchD była jasna postawa Ulrike w kwestiach noszenia problematycznego - przekaz był jasny:chusta/nosidło ma dopełniac terapię i trzeba wspolpracowac z rehabilitantem. Nie sadze zeby ktokolwiek po kursie w TSchD puszczał to zalecenie mimo uszu.
    a burza mozgów tym rózni się własnie od kontraktu ze ma dostarczyc idei a nie gotowych do wdrozenia rozwiązan, to inspiracja a nie realizacja - jakis taki dziwny z nas naród, ze zapytani od razu czujemy się zaangazowani i upoważnieni do pouczania innych jakby byli uczniakami.

edit- doczytałam ostatniego posta morepig - same widzicie ...
    Ostatnio edytowane przez lola_22 ; 02-12-2009 o 22:52
    Doradca noszenia w chuście po kursie podstawowym Trageschule Dresden®,
    już nie .pl ale wciąż zamotana

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

zakonczmy juz temat pls. odpowiedzi zebrałam, wiem do kogo moge sie odezwac po jego doswiadczenia

dzięki lolu

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

. Awatar mart
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lola_22 Zobacz posta
    pytanie dotyczylo typu nosidła a dyskusja zmierza ku nieodpowiedzialnosci doradców i morepig zaczyna sie tłumaczyc...
    wybaczcie, że jeszcze się wypowiem.
    pytanie morepig nie było o "nosidło dla dwulatka" tylko o "nosidło dla dwulatka z mpd" a to jest różnica.

po pierwsze wydaje mi się, że doradcy skomplikowane przypadki powinni konsultować jednak poza forum ogólnym albo precyzyjniej opisywać, choć to tak naprawde niewiele zmienia - może jestem i przewrażliwiona ale wyobraziłam sobie matkę chorego dziecka wybiórczo łapiącą informację z takiego wątku jak ten i pakującą dziecko w pierwszą lepszą mandukę czy w tańszej wersji w ergo-infanta bez konsultacji. serio. to jest słowo pisane, forum ogólnodostepne a świadomość w narodzie różna w zakresie noszenia. takiej matce może po prostu zabraknąć wyobraźni. i tak, zakładam tę mniej optymistyczną wersję od tej, że noszenie nie może mieć negatywnych konsekwensji i że każdy rodzić ma wysoko rozwiniętą intuicję w tym zakresie.

po drugie, jakiej odpowiedzi na pytanie wyjściowe można się było spodziewać na forum? albo mamy z doświadczeniem odpowiedzą podobnie jak hanti, że doradzić się faktycznie nie da przez net albo będzie to zgadywanka i domniemywanie, co by dziecku pomogło a co zaszkodziło - czyli dyskusja bez sensu nieco.

moim zdaniem, morepig, powinnaś była przynajmniej dopisać w pierwszym a nie ostatnim poście, że pomysły na sposób noszenia tego dziecka będą przekonsultowane z terapeutą lub po prostu spytać o możliwości noszenia zdrowego dwulatka i te omówić z terapeutą pod kątem konkretnego przypadku dziecka z mpd.

piszę to, bo nie chciałabym, żeby w świat poszło info, że mamy chustowe z forum przez net doradzają w czym nosić niepełnosprawne dziecko.

Uprawnienia umieszczania postów