jakie nosidło dla dziecka z MPD ważązego 18-20kilo?
chcę się zorientować co mogę zaproponować, potem bedę myśleć skąd wziąć kasę...
help
poza manduką, tego nie zasponsoruję
jakie nosidło dla dziecka z MPD ważązego 18-20kilo?
chcę się zorientować co mogę zaproponować, potem bedę myśleć skąd wziąć kasę...
help
poza manduką, tego nie zasponsoruję
dla dziecka z mpdz tak dużego tylko chustę
dzieci z mpdz mają tak różne napięcia, że naprawdę nie zaryzykowałabym nosidła, chyba że mama ma dużą świadomość ciała dziecka i możliwości nosidła
Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci
Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)
and life's like an hourglass glued to the table,
No one can find the rewind button girl
So cradle your head in your hands.
And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe
a lana MT ? e miesci nosny dwulatek spokojnie sie miesci bo panel duzy. alboO&A 18tka z drugiej reki.
Ja mam Mei Favorit
To duże nosidlo dla wiekszych dzieci .Nosze Jasia w nim i bez problemu .Panel sięga wysoko.
Myśle ze dla rodziców na "szybko" tak jak pisze lola ...maluchy z MPD sa niecierpliwe i to jeszcze 2 latek .
Trzeba szybko a wygodnie i prawidłowo .
albo nosidło ergonomiczne np. Favorit (dodatkowy plus dla większych rodziców bo ma dobrze rozłozone pasy naramienne )
dla chuderlaków możze to być problemem bo będa za szerokie .
albo MT dobrze dobrany .
edit : albo lana od pani powyżej![]()
moje stado : Janiu 09.11.2005 Dymek 19.05.2008 i Mąż Mateusz
Doula - wsparcie w okresie ciąży i podczas porodu WROCŁAW
http://centrumrodzicielstwa.pl we Wrocławiu ( kiedyś www.szkolarodzenia-natura.pl )
ja będę obstawała przy swoimjeśli jedna strona ciała dziecka wykazuje silniejsze napięcie, to MT może tylko zaszkodzić. Naprawdę dobieranie rodzaju noszenia dla dziecka niepełnosprawnego powinno był robione odpowiedzialnie. Bo przez źle dobrane nosidło można zaprzepaścić kilka lat rehabilitacji.
Doradca-Partner Akademii Noszenia Dzieci
Kuba (27.01.02), Lola (17.12.03), Kinia Antosia (5.08.06), Kamila Dyś (31.08.08)
and life's like an hourglass glued to the table,
No one can find the rewind button girl
So cradle your head in your hands.
And breathe, just breathe, whoa breathe, just breathe
Ja sie nie znam, ale coś czuję, że tu Hanti ma rację ( i wiedzę i doświadczenie).
A chustoMT czemu też nie? - za mało stabilnie pod nóżkami i bez możliwości dostosowania - czy tak? Rozłożone poły nie wystarczą?
(pytam, bo bym się coś nauczyć chciała)
Julka 2001, Zosia 2007
Hanti świeta prawda, ale tu chyba nie ma szans na długie noszenie, ktore mogloby cokolwiek zaprzepascic tylko o mobilnosc rodzicow - zeby czesciej sprawnie dziecko z domu WYnosic. Czy telepane przez schody w wozku nie jest bardziej narażone ?
mialam okazje pokazywac chustowanie mamie dziecka niepelnosprawnego waga ok 15 kg - jesli taki "maluch" nie wspolpracuje to wkladanie go do chusty jest arcytrudne -trzeba zostawic duze luzy, ktory potem zle sie dociaga. a zle dociagnieta chusta bedzie zdecydowanie niewygodna o bezpieczenstwie nie wspomnę.
aniakom- wlasnie dlatego mysle o MTszytym na miarę i to przez doswiadczoną mt-kreatorkę
Doradca noszenia w chuście po kursie podstawowym Trageschule Dresden®,
już nie .pl ale wciąż zamotana![]()
chyba tylko mei tai szyty na miare ale musialby byc wzmacniany zeby szwy wystrzymały
poza rozmiarami mysl tez o utrudnionym zakladaniu - dzieci z niepelnosprawnoscia mniej wspolpracuja a szybciej sie irytuja wiec moim zdaniem do mt najsprawniej sie wklada.
daj znac jak idzie
Doradca noszenia w chuście po kursie podstawowym Trageschule Dresden®,
już nie .pl ale wciąż zamotana![]()