Pokaż wyniki od 1 do 20 z 46

Wątek: ERGO gdzie i za ile ?

Mieszany widok

Chustomanka Awatar jana
    Miejscowość
    wrocław

Domyślnie

wydaje mi się, ze ono jak najbardziej, nubigo tak, ale szyte na miarę - chyba, ze takie dla malucha uda Ci się dorwac- coś chyba mi sie wydaje, ze na bazarku takie małe jest do sprzedania, jeszcze może bondolino...

o tu: http://chusty.info/forum/showthread....ghlight=nubigo
    ale musisz spytać wlascicielke czy sie nadaje, bo widze ze szerokosc powinna byc ok, ale nie wiem czy nie bedzie za wysokie

Chustoholiczka Awatar MartaS
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Ja mam Angelpacka i nosiłam moje dziewczyny od momentu właśnie jak miały ok. 7 kg. Na pewno jeszcze nie siedziały (i nie siedza nadal). APLX sprawdził się super - ja mam niestety w nim problem z pasem biodrowym - odstaje mi dziwnie. A z kolei w ONO nie ONO ma po prostu węższy pas biodrowy i mogę sobie go ładnie dociągnąc. Aha, ONO ma pasy naramienne wiązane a nie zapinane na klamry. Ja uważam, że oba nosidła spokojnie dla dzieci które jeszcze nie siedzą a już trzymają główkę. A z manduca się nie dogadałam...
    Ala i Hania 2009, Ewa 2012

Chustoguru Awatar Dagmara
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

Ponieważ dziecko samo nie siedzi to poleciłabym chustę, a nosidło za trochę. Jak zacznie siedzieć to mogę polecić APLX - miałam, bardzo fajne i wygodne nosidło, albo nubigo szyte na miarę - Gosia szyje cudeńka! Do tej pory wstrzymałabym się z nosidłem. APLX i ONO nawet nie mają tej dodatkowej wkładki, więc wcale nie były szyte z myślą o dzieciach nie siedzących. Nie wiem skąd się wzięła ta nowa moda na za wszesne noszenie w nosidłach. Gdyby ktoś się upierał na noszenie w nosidle już koniecznie to ja bym wówczas poleciła szyty na miarę chusto-mt, ale sama bym tak nie zrobiła.
    edit i tu nie chodzi o wagę dziecka, a o samodzielne siedzenie!
    Konstanty 16.04.2014
    Lilianna 7.04.2010
    Kacper 29.07.2007

Chustoholiczka Awatar MartaS
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

hmmm, no to zasiałaś we mnie ziarno niepokoju, Dagmaro... Wydawało mi się, że niesiedzącego dziecia można spokojnie do ergonomika włożyć, a tu nie? Zaraz doczytam w takim razie. Jak dla mnie chusta jest wygodniejsza w noszeniu i "dopasowaniu się" do osoby noszącej, ale ergonomik jest też czasami użyteczny. A co na przykład z Marsupi? Wiem, że dziewczyny noworodki w tym noszą...

edit: instrukcja APLX mówi tylko o tym, że dziecko można nosić w APLX na plecach, gdy jest w stanie trzymać sztywno główkę. Nic nie ma na temat tego, że musi siedzieć
    Ostatnio edytowane przez MartaS ; 03-12-2009 o 14:10
    Ala i Hania 2009, Ewa 2012

Chustoguru Awatar Dagmara
    Miejscowość
    Warszawa Bielany

Domyślnie

Kto nosi ten nosi. Instrukcja instrukcją, ale szkoły noszenia do tego roku mówiły zawsze o dzieciach siedzących. Większość doradców zaleca dopiero dla dzieci siedzących. Na instrukcjach wisiadeł też piszą że można...
    Konstanty 16.04.2014
    Lilianna 7.04.2010
    Kacper 29.07.2007

Uprawnienia umieszczania postów