Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Wątek: HELP! Mam koszmarny metlik...chyba wymiekam...ktora?jaka?

Domyślnie HELP! Mam koszmarny metlik...chyba wymiekam...ktora?jaka?

Jestem totalna swierzynka, a marzy mi sie chustowanie. oj....marzy
    Naczytalan sie i chusty snia mi sie juz po nocy...jednak jest male "ale"...Ja juz poprostu glupieje! Nie potrafie sie zdecydowac i wybrac odpowiednia...Idzie lato, moja Franca ma 3 miesiaca, jest bardzo ciekawa swiata, wazy ok. 5kg...waham sie pomiedzy Didymosem Indio...cos mi chodzi po glowie Flamingo...(czym sie rozni Flamingo z limitowanej serii od innych Indio?)
    masakrycznie podobaja mi sie paseczki Eva lub Jan...ale czytalam ze chyba sa twardsze od Indio-czy to oznacza ze sa gorsze?Trudniej sie je wiaze (a tego sie boje)?? Mi sie wydawalo ze latwiej jest zawiazac twardsza chuste...
    ...hmm....zastanawiam sie tez nad Storczami czy BB-slen Babylonia..czy te 2 ostatnie sa porownywalne i jak sie je nosi???Storcz bylby chyba leos ,choc szczerze mowiac wole pasiaki

PS. hmm...tak tak...zapomnialam napisac najwazniejszego, ZE mam pietra przed noszeniem...chcialabym by to byla naprawde wygodna chusta zarowno dla malca jak i dla mnie....taka chusta do pokochania na zawsze )))

Odpisze prosze bo nozkami juz przebieram na mysl o chuscie ...pomozcie mi wybrac

Chustofanka

Domyślnie

miskidwa a skad jestes? najlepiej pomacac kilka, pomotac i dopiero kupic.

Domyślnie wawka

Chetnie bym poprzymierzala...Obawiam sie tez jak moze zareagowac moja Niunia Szukalam tez jakis warsztatow w wawie-niestety nic obecnie nie znalazlam

Chustofanka Awatar alawuwu
    Miejscowość
    Cieszyn

Domyślnie

Do odważnych świat należy! Nie bój się reakcji dziecka, na warsztatach np u Ekomamy przy pierwszym ćwiczeniu plecaczków wszystkie dzieciaki wyły i świat sięÂ*nie zawalił Pierwsza reakcja może być różna, a potem może się okazać, że dziecko to rasowy chuścioszek Jeśli jesteś z warszawy to z tego co wiem odbywają sięÂ*tam jakieś spotkania cykliczne. Chyba nawet raz na tydzień. Nie musisz iść od razu na warsztaty. Wystarczy spotkanie z chustomamami, one dobrze doradzą i pozwolą poprzymierzać. W ostateczności możesz wejść na wątek pomocne chustomamy i zagadać którąś prywatnie, może uda się zorganizować spotkanie u Ciebie w domu z jakąś mamą, która pokaże co i jak i pochwali się swoim stosikiem chustowym
    ...:::ala mama gosi prędko urodzonej 10 lipca 2007:::...

Chustomanka Awatar polah
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

miśkidwa terminy najbliższych warsztatów masz na stronie Ekodzieciaka (www.ekodzieciak.pl), a cotygodniowe spotkania chustomam i chuścioszków odbywają się w Stu Pociechach (poszukaj w wątku Warsztaty/Spotkania
    Powodzenia!
    Jula 18.12.2004, Wojtek 17.01.2008
    Herbata z Malinami

Domyślnie

dzięki wielkie...naprawde jakas zamotana jestem, albo slepa z tym szukaniem...
    No dobra a co sadzicie o moich wyborach wstepnych??
    Macie jakieś preferencje??

Chustomanka Awatar polah
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

naprawdę zamotana to Ty dopiero bedziesz
    wybory wstępne bardzo dobre
    Tak jak dziewczyny pisały, przed kupnem lepiej pomacać, zamotać się.
    Jula 18.12.2004, Wojtek 17.01.2008
    Herbata z Malinami

Domyślnie

To niesamowite ale obawiam sie, że juz rozchorowalam sie na chustonoszenie.
    Wlosy mi pozielenialy gdy zobaczylam jak wielki jest wybor chust ...Kiedys nawet nie sadzilam ze chusty sie czyms roznia poza kolorystyka...nie snilo mi sie ze moze byc jakakolwiek roznica odczuwalna w noszeniu...Teraz....................chce sie motac i byc motata.....
    Przy moim synku kupilam wielce reklamowana wowcza"chuste" jak Premaxx..(taka jak bebelulu)...ale mi sie Misiak za kazdym razem denerował...bylo mu goraco...Walczylam przez jakis czas i stwierdzilam ze to nie dla mnie-teraz wiem ze to poprostu byl zły wybor
    Zdaje sobie sprawe ze poczatki moga byc trudne...i dla mnie i dla mojej Francy...
    Mam jeszcze w domu prawie 2latka(rok i 10ms.) jest on jednak sporym facetem i czuje ze mogloby byc mi ciezko go nosic...
    Mysle jednak ze skoro lubi byc noszony na barana przez tate to moze i pozycje plecaczka przypadlyby mu do gustu )
    Miśka nie lubi pozycji kolyskowej ...ciekawosc swiata sprawia ze tylko pozycje pionowe wchodza w gre...Gdy dzisiaj wzielam ja na raczki zauwazylam ze lubi sie ona odginać do tylu...i to chyba moze byc problem bo chusta zmusza do "przyklejenia"sie do rodzica...
    No i jest jkeszcze jedno...ONA UWIELBIA POZYCJE PRZODEM DO SWIATA...czy moze jest jakas mozliwosc by nosic malucha przodem w chuscie??????

Chustomanka
    Miejscowość
    Bramki k/Warszawy

Domyślnie

Miśkidwa witaj w gronie chustozakręconych.
    Wpadnij w czwartek do 100 pociech to pooglądasz chusty, powiążesz i zobaczysz, że nie taki diabeł straszny.
    Dziecko w chuście nie ma takiej tendencji do odpychania się od rodzica jak przy noszeniu na rękach. Powinno też bez problemu zaakceptować pozycję twarzą do twarzy. Ta pozycja o którą pytasz - przodem do świata, jest możliwa, ale raczej niewskazana (tylko jeśli dziecko ma wyraźne zalecenie od rehabilitanta).
    Jest też w Warszawie jakieś 6 dziewczyn po kursie instruktorskim Trageschule - możesz się z którąś umówić na indywidualne konsultacje.

http://www.chusty.com.pl - Babylonia, Bebina, Didymos, Gabi, Lana, Lenny Lamb, MaM, Merry Carry, NatiBaby, Storchenwiege
    Doradca po kursie dla zaawansowanych Trageschule Dresden

Domyślnie

Postaram sie przyjsc ...Mam na to chrapke Oby tylko moje 2 bin Ladenki mi pozwoliły aaaa z nimi to moze byc roooznie...

Dzieki za zaproszenie

Chustofanka
    Miejscowość
    Konstancin-Jeziorna

Domyślnie

Najbliższe warsztaty dla maluchów w Warszawie 14 maja na Ursynowie. info: ekodzieciak.pl

A 100 pociechach też można sie powiązać do woli!
    Magdalena (ekomama), Joachim 2006 i Laetitia 2009

Ekodzieciak warsztaty dla rodziców z EMPATYCZNEJ KOMUNIKACJI rodzic-dziecko Pozytywne Rodzicielstwo
    Sklep Ekodzieciak - naturalnie dla dziecka
    Akademia Noszenia Dzieci - szkolenia na doradców noszenia w chustach i nosidłach miękkich
    Strefa Porozumienia - mediacje w związku, rodzinie, pracy.

Uprawnienia umieszczania postów