Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Co z tymi wkladkami

Chusteryczka Awatar maa821
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie Co z tymi wkladkami

Wkurzam sie na maxa - nie umiem chyba zamontowac wkladem w pieluszkach. Jakos mi sie zwijaja, falduja i w ogole nie chca sie tak ladnie, rowno rozlozyc. I to we wszystkich chyba pieluszkach jakie mam - w sensie roznych firm. Macie jakis dobry patent na rowne wkladanie tych wkladek?
    Jaś - 16.X.2009

Chustoholiczka Awatar yetta
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja wkładam wkładkę do pieluszki, a potem na czymś płaskim kładę pieluszkę i (trzymając dłoń nadal w kieszonce) w kroku rozprostowuję wkładkę dłonią, ładnie i równo się wtedy układa.
    Zdarza mi się, że robię tę czynność na kolanie, ale lubię na czymś płaskim, co mam pod ręką, np. lubię na desce do prasowania.

edit:

W tym wątku są co prawda zdjęcia, jak składać różne wkłady, ale jest też zdiecie tego co opisałam powyżej: http://www.chusty.info/forum/showthread.php?t=18716

Czyli to:
    Niezależnie od zastosowanego wkładu, zawsze po włożeniu do pieluszki wkładu chłonnego w miejscu gdzie jest środek pieluszki wkładam rękę i rozprostowuję wkład rozłożoną dłonią. Nawet szeroki wkład ładnie się wtedy wygładza i układa w pieluszce, pomimo, że pieluszka założona i tak w kroku się zmarszczy.
    Ostatnio edytowane przez yetta ; 25-01-2010 o 18:22
    SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
    Zuzanna i Franciszek
    W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.

Chustoholiczka Awatar erithacus
    Miejscowość
    Tczew

Domyślnie

Ja łapię wkładkę jak najbliżej krawędzi i wkładam z całą ręką do pieluszki. Potem drugą ręką łapię tę wkładkę od zewnątrz, przez pieluchę i trzymając wyciągam rękę ze środka jednocześnie rozprostowując wkład.

Czasem mnie nie ma. Można mnie złapać na maila: [mój nick z forum] @ tlen.pl

Chustoholiczka Awatar morepig
    Miejscowość
    Birmingham/UK

Domyślnie

ale wkladasz firmowe?
    bo np te od BG srednio sie ukladaja w FB bo BG'owe są szersze. niby niewiele...
    no i ja jak yetta- wkladam reke i rozprostowuje czesto tez potem zaginam wzdluż zeby pasowało ładniej

pocketsfullofmemories.co.uk - Life & Kids Photography
    i na fb
    kolorowe śniadania - dopudelka i na fb

Chustoholiczka Awatar yetta
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez erithacus Zobacz posta
    Ja łapię wkładkę jak najbliżej krawędzi i wkładam z całą ręką do pieluszki. Potem drugą ręką łapię tę wkładkę od zewnątrz, przez pieluchę i trzymając wyciągam rękę ze środka jednocześnie rozprostowując wkład.
    O ja dokładnie tak samo robię. Tylko potem jeszcze i tak ładuję rękę do środka, żeby "rozpłaszczyć" wkładkę dobrze w kroku, choć czasem już nie trzeba.
    SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
    Zuzanna i Franciszek
    W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.

Chusteryczka Awatar Pondo
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

dodam tylko do powyższego ze warto rozprostować wkładkę, nawet taką z mikrofibry , jeszcze gdy jest mokra i równo rozwiesić
    Nie wpisuję się w profil ideologiczny statystycznej chustomatki.

Uprawnienia umieszczania postów