Pokaż wyniki od 1 do 20 z 59

Wątek: Czego potrzeba, aby wychowywać bezpieluchowo

Mieszany widok

Chustomanka Awatar meryenn
    Miejscowość
    Dębica

Domyślnie

a ile ma synek? dlugo tak czekaliscie az zacznie siedziec?
    moj odkad staje przy mebelkach tez robi tajniaki, chociaz ja wiem ze mu sie chce, bo nie chce isc spac np, ale nie da sie wysadzic, musi sobie sam stac i tyle. Od urodzenia wysadzam go sporadycznie, ale w domu jest na tetrach i mysle ze to ma duze znaczenie, bo wie kiedy sie zmoczy.
    Hania - 2.08.2008, Franiu - 30.03.2011....... fotolog.com/meryenn

poczatkujace wymianki

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

maryenn, Samko ma 8 miesięcy a ciężki się zrobił jak miał 4 miesiące. Pieluszkujemy wielorazowo od samego początku (kieszonki).
    Nie wiem czy mogę coś dla niego zrobić

Chustonówka
    Miejscowość
    Krakow/Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jenny Zobacz posta
    maryenn, Samko ma 8 miesięcy a ciężki się zrobił jak miał 4 miesiące. Pieluszkujemy wielorazowo od samego początku (kieszonki).
    Nie wiem czy mogę coś dla niego zrobić
    Ja zaczęłam wysadzać, jak Mały zaczął sam siedzieć i po prostu cierpliwie czekaj. W końcu zacznie po prostu mówić (na swój sposób), że mu się chce, ja mojego nauczyłam zwykłego "stękania" i tak mu się to spodobało, że czasem aż za często stęka, ale teraz (ma 13 miesięcy) zaczął nawet nocnik przynosić, jak chce kupę. Z siusianiem zdzarza się, że nie zawoła, ale kup od kiedy go wysadzam (a to od września z tego, co pamiętam mniej więcej) mogę na palcach policzyć nie złapanych. Obserwuj go, ja też na nowo nauczyłam się jego sygnałów
    Piotrek 15 luty 2011

Chustofanka Awatar FaatuM
    Miejscowość
    Białystok

Domyślnie

Ja zamierzam rozpocząć naukę nocniczkowania gdy mały zacznie siadać, jak na razie przechodzimy na pieluchy wielorazowe, bo do tej pory z mojej niewiedzy byliśmy na pampersach. Ciekawe czy przy drugim dziecku zdecyduje się na wychowanie bezpieluszkowe? Któż to wie hehehe
    "Nie ma dzieci - są ludzie" - J.Korczak

Zawsze najpierw musi otoczyć nas niezmożona ciemność aby nastało światło

Uprawnienia umieszczania postów