Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: ProszĂŞ o ocenĂŞ mojej pierwszej kieszonki

Chustonówka
    Miejscowość
    ÂświnoujÂście

Domyślnie Proszę o ocenę mojej pierwszej kieszonki

Na początku oczywiście chciałabym się przywitać gdyż jestem tu nowa. Żałuję, że wcześniej się nie spotkałam z chustami, bo mojego pierwszego synka musiałam nosić non stop na rękach
    Tak sobie czytałam to forum aż się zaraziłam i kupiłam swoją pierwszą chustę od jednej z forumowych mam.
    Uwiązałam swojego Olafka, ale coś nie bardzo mi się to podoba:
    1. Wydaje mi się, że góra pasa poprzecznego jest za luźna, ale nie mogę jej bardziej docignąć bo mały należy chyba do tych dzieci co się nie chcą tulić i odpycha się łapkami
    2. Przechyla się na prawą stronę, ale to pewnie dlatego, że jest za luźno omotany.
    3. Nie wiem czy jest mu do końca wygodnie ponieważ po 5minutach zaczyna marudzić.
    Innych wiązań nie motałam bo dopiero uczę się tego jednego, które nie jest doskonałe...
    Proszę o rady co ulepszyć, poprawić i jak namówić 3-miesięcznego brzdąca do tego aby przytulił do mamy główkę...

BartuÂś 02.08.2006
    Olafek 06.02.2008

Chustofanka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Witaj! Niestety nie widać Twoich zdjęć.... Spróbuj wkleić jescze raz...

Chusteryczka Awatar ithilhin
    Miejscowość
    Płock

Domyślnie

zdjec nie widac niestety

ale trop masz dobry co do przechylania.

poczytaj ten watek:
    http://www.chusty.info/forum/viewtopic. ... 7192#47192
    Gosia, mama trójki dzieci, żona jednego męża, posiadana przez dwa koty...

Chustonówka
    Miejscowość
    ÂświnoujÂście

Domyślnie

Udało się:

BartuÂś 02.08.2006
    Olafek 06.02.2008

Chusteryczka Awatar april
    Miejscowość
    Im lepszy koń, tym na niego wiecej nakladają.

Domyślnie

Witaj
    Po pierwsze przeczytaj wątek Ithil i kilka innych o kieszonkach, po drugie maluch wisi a nie siedzi na pośladkach, ma za nisko kolanka, te poły które idą z góry na dół musisz wepchnąć w dołki podkolanowe wtedy pupa wpadnie w kieszeń. Po trzecie co do przechyłu to na pewno za słabo dociągnęłaś, powinno być tak żeby ta część pozioma chusty którą dzieć ma na pleckach i pod pupą utrzymywała ściśle całe dziecko, te z góry to jakby dodatek. A co do przechylania to moja Mania sie odchyla przy motanu gdy ja się odchylam jakos nieświadomie do tyłu! więc zwróc tez na to uwagę bo moze podswiadomie opierasz ciezar ciała dziecka na sobie i się odchylasz do tyłu. I Mania najczesciej skręca mi sie w prawo więc najpierw dociagam z lewego ramienia zeby tak juz było ciasno i zeby zawszewiercącasięMania nie miała szansy smignać
    a poza tym wszystkim to ślicznie wygladacie a figury to ci zazdroszczę

Chustonówka
    Miejscowość
    ÂświnoujÂście

Domyślnie

Dziękuję za linki-przeczytane wszystko i za rady. Jak tylko moje maleństwo wstanie będziemy próbować dalej. Bardzo mi się to chustowanie podoba i chciałbym się nauczyć tych wiązań perfekcyjnie. Nadziejuję, że mi się uda.
    BartuÂś 02.08.2006
    Olafek 06.02.2008

Uprawnienia umieszczania postów