Pokaż wyniki od 1 do 16 z 16

Wątek: pytanie do mam dzieci odpieluchowanych

Mieszany widok

Chustofanka Awatar ekomummy
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Czekaj cierpliwie. Niektóre dzieci w czasie snu nie mają nad tym kontroli. Wydaja mi się, że nie da się tego dziecka nauczyć. Jak bedzie miała suchą pieluchę nad ranem to znaczy, że ten właściwy czas nadszedł. Mój Adaś w dzień odpieluchowany, pózniej doszły drzemki (na początku na drzemki tez potrzebował pieluchy) a teraz też czekamy na noc
    Mama Adasia, 2007, Natalii 2009 i Lilianki 2014

www.ekomaluch.pl
    www.wielorazowepieluszki.pl
    www.kidstyle.pl

Chustofanka Awatar melkaj
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

U nas - obie dziewczyny - odzwyczajane były od pieluch na maksa Tzn - jak ściągnęliśmy pieluch to i w dzień i w nocy. Mela miała ok. 2 lat a Kaja półtora roku. Nocnik zawsze stał koło nas - jak byłyśmy w pokoju - nocnik z nami, jak my w kuchni - nocnik z nami. Pozwalałam wtedy dziewczynom chodzić bez niczego. Często nie dopytywałam się. Zdarzały się drobne wpadki ale naprawdę sporadycznie. W przypadku Kai, jeśli przerwy były zbyt długie i mówiłam jej aby usiadła na nocniku i nie bardzo chciała, puszczaliśmy jej bańki mydlane - to była taka umowa - usiądziesz a będą bańki. I do tego obietnica tańca wygibańca jak się coś znajdzie w nocniku. Nocki - na początku podkładałam na pościel ceratkę i kilka ręczników. Melę, zanim poszliśmy spać - ona chodziła spać ok. 20.00 a my tak o 24, 1 - wysadzałam śpiącą na nocnik. Mówiłam jej żeby zrobiła siku. Opierała się o mnie i najczęściej robiła do nocniczka i do rana było sucho. Z Kają to nie działał - bo nie było potrzeby. Od początku wytrzymywała całą noc. Ale i wcześniej też miała często suche pieluchy.
    No trochę to długo było.
    P.S. U mnie obie dziewczynki. Ale z tego co słyszałam, z chłopcami jest gorzej - mają mniejsze "zbiorniczki". Chyba jest to prawda jak obserwuję mojego męża często dziewczyny - jak gdzieś się wybieramy - wytrzymują długo a tatuś przed wyjściem musi, w trakcie wyjścia i zaraz po powrocie
    Agnieszka - kobieta, żona, mama dwóch uroczych dziewczynek
    www.melkaj.blogspot.com
    mei tai-e, chusty kółkowe

Domyślnie

Dzieki,bede probowac na spokojnie od swiat bo i malzonek mi pomoze wtedyMoja corka w marcu 4 lata wiec czas najwyzszy.Mam juz pomysl z mala lamka by sama chodzila jak jej sie zachce

Uprawnienia umieszczania postów