Zarejestrowałam Polę do przychodni, ale panie mnie ostrzegły, że przychodnia "zakażona" i że one same by się bały z dzieckiem przyjść, jak zdrowe.
Nie wiem, nie wiem, co robić. Wyleczyć clotrimazolem, zrobić posiew znów, czy co?
No, to rzeczywiście lepiej nie idź do przychodni może...
Ja bym posmarowała Clotrimazolem, jeśli to grzybica, to dość szybko zejdzie, tyle, że może znowu przy byle okazji się odnowić. A posiewu z moczu nigdy nie robiłam, więc nie pomogę, jednak nie wiem czy nie lepiej pobrać wymaz z pochwy, bo w samym moczu tego grzyba może nie być za dużo, a wymaz jednak jest pobierany z zewnątrz, czyli dokładnie z miejsca zakażonegoAle mówię: nie mam doświadczenia w tym względzie, więc lepiej, jakby się jakieś doświadczone mamy wypowiedziały
Ale na pewno trzeba dziecku pupę wietrzyć, suszyć, pieluchę zakładać tylko, gdy jest to konieczne, bo grzyby lubią wilgoć i ciepełko.
Mam jeszcze pimafucort (jak Pola miała 1 miesiąc, to lekarka dała na jej odparzenie-alergię na pieluchy jedno)
Pola chodzi w bawełnianych majtkach z tetrą i..fakt - na weekend miała tylko pieluszki-kieszonki! I to się stało w 1 dzień!
U nas takie akcje są po proszku niestety. Normalnie piorę pieluchy i ciuchy w orzechach i ostatnio coś mnie podkusiło. Jedno pranie w Jelpie (z podwójnym płukaniem) i od razu krosty. Obecnie żeby zużyć resztę Jelpa, dosypuję go do prania dywaników łazienkowych. A na krosty pomaga (u nas) kąpiel w krochmalu, no i niestety Zyrtec przez kilka dni. Kiedyś mieliśmy ostre akcje azs'owe, więc teraz reaguję na każde złego początki.
Wcześniej jako GANARA..
Koire, a czym przemywasz pupę na co dzień, oprócz wody oczywiście?
SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
Zuzanna i Franciszek
W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.
Hippem, ale on mi się ostatnio skończył. Teraz było szare mydlo JELEŃ.
Na NIVEA ma uczulenie...Kąpałam w krochmalu, dzisiaj też jej dosypie.
Zasmarujemy Pimafukortem albo clotrimazolem (na razie ma jeszcze robioną maść z vit. A).
Najgorsze jest to, że te krosty tak cyklicznie wyskakują i wygladają okropnie![]()