Pokaż wyniki od 1 do 20 z 20

Wątek: Jestem niedawno zachustowaną mamą :)

Chustomanka Awatar dagusiaJot
    Miejscowość
    TARNOWSKIE GÓRY Osada Jana

Domyślnie Jestem niedawno zachustowaną mamą :)

Witam Chustomamy i Chustotatuff! Mam na imię Dagmara, od 3 miesięcy "chustole" mojego 6miesięcznego Arusia. Chustowanie poleciła mi Sabinka <wielkie dzięki> . Na początku patrzyłam się na chustę jak zdziwiony piesek, ale czułam, że "coś" w tym jest! No i w końcu się zdecydowałam. Na razie mam samoróbkę z flaneli, ale myslę, że już nie długo..tylko trzeba uzyć dobrych argumetuff u mojego przyszłego małżona. Do wczoraj myślałam, że jestem jedyna w moim niemałym mieście, a tu proszę!!Wczoraj poznałam Anię, zachustowaną mamę Agnieszki. To była naprawdę miła kilkuminutowa rozmowa Mam nadzieję na częstsze spotkania Z dnia na dzień coraz bardziej doceniam mój "flanelkę", bo nie muszę się męczyć z usypianiem dziecka w dzień. Przytulam Niuńka do siebie i po kilkuminutach już śpi. To samo ze spacerem. Nie muszę prosić nikogo o pomoc przy wózku. Zawijam i śmigam do miasta. Śmieszą mnie teksty w stylu: Pani, dziecko się pani udusi!albo: Ja pani dam nosidełko,a nie będzie pani nosić w CZYMŚ TAKIM..masakra..Pozdrawiam osoby które są życzliwe i na mój zachustowany widok się uśmiechają i mówią: Takiemu to dobrze, przy mamie, ciepło miło i przytulnie! Pozdrawiam również wszystkie mamy!!
    codzienność płata figle...

Chustonówka
    Miejscowość
    WrocÂław

Domyślnie

To ja jestem jeszczec siwższa "prawie chustowa mama" . Dzidzia urodzi sie pod koniec maja a ja juz bym chciała nosić. Mojego synka nie nosiłam w chuście tylko kilka razy w nosidełku ale wcale nie było fajnie. Cieżko i kakoś bez sensu... ale on ma teraz 5 lat , wtedy tez pewnie były chusty ale ja do nich nie dotarłam. Poza tym wtedy zostałam z Miskiem sama i bardzo by mi się ta chusta przydała...ale cóż życie.....
    Teraz sama nie jestem mam super wsparcie a Misiek też oparcie i przyjaciela ale fajnie bedzie móc poświecic mu dalej duzo uwagi jednoczdsnie nosząc brzdąca przy sobie....Już sie nie moge doczekać. A o jakiej chuście myslisz na lato . Bo ja przegladam rózne strony i to co fajne na lato to raczej drogie jak diabli....zwłaszcza że mój mąż też chce nosić i musimy kupić długą bo ja co prawda mała ale On wielkolud( no moe przesadziłam). Mialam ochote na Didymosa , strasznie podoba mi się nino red albo indio red,ale cena . Babilonia tez podobno na lato ok ale tez droga. Zaczynam mysleć o Nati ale mały wybór kolorów a niektóre chusty tak piekne że aznie można oczu oderwać....
    Sama nie zrobię bo mam do takich prac dwie lewe ręce...

Chusteryczka Awatar buns
    Miejscowość
    Tarnowskie GĂłry

Domyślnie

cześć Dagmara Jak się cieszę że w TG jest nas więcej Do zobaczenia PZDR Ania
    Ania, mama Agusi (19.02.2007) aka dr buns

Miejscowość

Domyślnie

Za niedługo będę mieć kółkową, póki co nie zastanwiałam się nad jakąś "profesjonalną", trochę mnie przerażają ceny. Jestem na wychowawczym i tylko mój Jacek pracuje, także póki co odpada. Pod koniec maja mam dostać afrykańską kangę - zobaczymy jak to jest nosić na plecach Myślę, żeby w październiku zainwestować w "profesjonalną" chustę, bo być może będzie większy przypływ gotówki moje kochanie nie jest za obwiązaniem siebie w chustę, ale kto wie..może kiedyś się skusi, uparciuch jeden..Myślałam też o kupnie jakiegoś cienkiego materiału o odpowiedniej długości na lato, obszyć i używać jako chustę.

Chustoholiczka Awatar Agnen
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Kanga też fajna jest Długie mają rzeczywiście powalające ceny. Najlepiej znaleźć jakąś używaną Miłego forumowania

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca Akademii Noszenia
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

Miejscowość

Domyślnie

a gdzie mogę znaleźć używane chusty??a może któraś z forumowiczek ma do sprzedania?

Chusteryczka Awatar Lovrita Bornita Rokita
    Miejscowość
    Makarska, HR

Domyślnie

U DonKaczki: http://chuscianyzakatek.blogspot.com/
    No i tutaj na formu kupie/sprzedam

Chustonówka
    Miejscowość
    WrocÂław

Domyślnie

A ja jestem z Wrocławia...

Chustoholiczka Awatar Agnen
    Miejscowość
    Poznań

Domyślnie

Anula, kolory Nati na żywo są znacznie ładniejsze niż na zdjęciach. We Wrocławiu są czasem spotkania chustowe, więc możesz sobie zobaczyć i pomacać trochę różnych chust Wybieranie pierwszej chusty jest fajnie

W Poznaniu też nosimy!
    Doradca Akademii Noszenia
    Doradca noszenia ClauWi®

nawróć się!

yena
    Guest

Domyślnie

Ja również ze świeżaków Noszę póki co w kółkowej, ale że noszenie wciąga, to intensywnie myślę o wiązance. A chusta to mój jedyny sposób na wyjście z domu, bo Tosik nie cierpi swojej spacerówki i baaardzo intensywnie daje temu wyraz. Spojrzenia napotykam tylko ciekawe i zostałam do tej pory zaczepiona tylko raz przez dziewczynę, która prowadzi lokalną grupę wsparcia dla mam noszących swoje dzieci. Mają chustową bibliotekę, więc już niedługo będę macać i się motać

Chusteryczka Awatar rebelka
    Miejscowość
    Nowe n/Wisłą

Domyślnie

No ja też świeżutka i to bardzo bo bez dziecka Na razie czekam na maluszka i to coraz bardziej niecierpliwie bo już mnie z jednego wywołania cofnęli... No ale chusty do noszenia już mam, flanelową samoróbkę od bonsai, poucha w prezencie od koleżanek i kółkową kangoogoo. Już się doczekać maluszka nie mogę no i chustonoszenia I oczywiście zastanawiam się nad wyborem długiej wiązanki ale wybór jest tak ogromny, że naprawdę jest ciężko.
    Pozdrawiam inne świeżynki
    "Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty." Frank Zappa

Dorota, mama Mateusza - 06.05.2008

Chustofanka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Ja tez jestem zdania, ze Nati duzo ladniejsza w naturze niz na ich stronie. Ja sobie kupiłam Nati Toscanię jako swoją pierwsza chuste i wlasnie z mysla o lecie - (reszta na razie jest poza moim zasiegiem) a Nati jest calkiem cienka i milutka, szczegolnie po kilku praniach...

Chustonoszka
    Miejscowość
    Exeter / Warszawa

Domyślnie

Hej, a propos DonKaczki, to czy ktos ostatnio mial z nia kontakt? Probuje sie do niej mailowo dobic, zeby dowiedziec sie, co jest aktualne na bazarku, ale cisza

Chusteryczka Awatar sabcia
    Miejscowość
    Skoczów

Domyślnie

JA! Witaj Daga, ty mój pierwszy chustowy sukcesie.
    Cieszę się niezmiernie, że udało mi się zarazić cię chustoholizmem, pozdrowienia dla rodzinki.
    Zuzanna 06.07.2007
    Liliana 25.06.2009
    Doradca z Doświadczeniem®

Miejscowość

Domyślnie

Ja również się cieszę, póki co powoli się wkręcam nawet teraz Arek śpi w chuście..po kąpieli i kolacji stwierdził, że to dobra pora na gimnastykę. Dlatego pełen energii zaczął molestować najpierw pingwinka, potem poduszkę, a na końcu własne stopy..Dzięki chuście "ujarzmiłam" jego energię i pozwolił się uspać..a teraz ja sobie mogę poodpoczywać..

Chustonoszka
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

tulimama
    odezwij się do annamamaalexa w sprawie Donki
    Kubuś - 08.10.2003, Iga - 18.09.2007

"żaden wariat nie jest wariatem jeśli przyjmiemy jego racje"

Chustonoszka
    Miejscowość
    Exeter / Warszawa

Domyślnie

Rany, przepraszam, ale ja naprawde nie jestem obeznana (baardzo krotko na forum). Do mnie trzeba drukowanymi literami

Chustonoszka
    Miejscowość
    Exeter / Warszawa

Domyślnie

Chustonówka
    Miejscowość
    Tarnowskie GĂłry

Domyślnie

Ja też jestem świeżutka i noszę mojego już prawie 3-miesięcznego Krzysia w wiązanej Nati i bardzo jestem z niej zadowolona. Na początku wydawała mi się sztywna, ale po wypraniu i noszeniu codziennie przez tydzień wyraźnie zmiękła.
    Też jestem z TG i cieszę się, że jest nas więcej w tym małym miasteczku
    Pozdrowienia dla Was
    The Best Is Yet To Come...

Chustoguru Awatar Araminta
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

Fajnie, że nas więcej w okolicy Może uda nam się spotkać na następnym spotkaniu w Bytomiu, które będzie chyba na przełomie maja i czerwca. O spotkaniach można przeczytać w wątku Warsztaty/spotkania.

Młody 2001 Młoda 2007 Byłam mamuk1

Uprawnienia umieszczania postów