Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 26

Wątek: w sprawie wisiadel...znow

Chustomanka
    Miejscowość
    London, UK

Domyślnie w sprawie wisiadel...znow

ja wiem ze na tym forum znajde na pewno milion watkow dotyczacyuch nosidel i wisiadel...wstrzasnelo mna ostatnio takie cudo:
    http://www.allegro.pl/item821097279_..._promocja.html

dziewczyna na forum rowiesniczym zapytala o to (w sensie, czy warto), na szczescie madra byla i dala sie przekonac ze to badziew szkodliwy etc.

ale: czy w Polsce nie ma jakichs regulacji prawno-medycznych ktore dopuszczalyby okreslone produkty dla dzieci do sprzedazy?
    no bo przeciez to masakra jakas jest. ewidentnie, nawet golym okiem niewprawnym widac, ze to nie kmoze byc DOBRE dla dziecka! dlaczego wiec kazdy moze takie gowno za przeproszeniem sprzedawac i zachwalac jako cud nad cuda??

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

O #$%&### że tak się brzydko wyrażę Ja tego wcześniej nie widziałam

"Konstruktorzy kierując się dobrem dziecka i wygodą dla rodziców tak zaprojektowali nosidełko żeby było jak najbardziej komfortowe bezpieczne i funkcjonalne"

A to zdjęcie na opakowaniu gdzie dziecko wisi z nakrytą głową

Tymek 20.05.2008 i Emilka 30.04.2010

Chustomanka Awatar mamka_klamka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Mój kolega na nk miał zdjęcie z córką w takim wisiadle. Dumny i blady Napisałam mu, że super, że nosi małą, ale podesłałam linka do chustomanii o noszeniu przodem do świata itp. Ciekawe tylko, czy w ogóle to przeczyta

Chustoguru Awatar kammik
    Miejscowość
    Stolyca

Domyślnie

Widziałam to-to na żywca, na basen wparowała mama, też dumna i blada, niosąc dziecko na biodrze przodem do ludzkości. Akurat się w Perłę motałam, to spojrzała na mnie z wyższością
    "A co im imponuje? Płaczące posągi. Zamiana wody w wino. Zwykły kwantowy efekt tunelowy, który i tak by się zdarzył, gdyby tylko ktoś zechciał poczekać parę zylionów lat. Jak gdyby zamiana słonecznego światła w wino, dokonywana przez winorośle, ich grona, czas i enzymy nie była tysiąc razy bardziej cudowna i nie zdarzała się stale..."
    Terry Pratchett "Pomniejsze bóstwa"

Chustofanka Awatar kaka-llina
    Miejscowość
    Rochester/Kent/UK

Domyślnie

Widziałam to na sierpniówkach te mnie przeraziło...dobrze chociaż że dziwczyna zapytała zanim kupiła..
    Alicja ( 18 08 09) Stasiu (13 09 12)

Chustofanka

Domyślnie

Widziałyście jedną z opinii:
    Towar super, pochwalony nawet przez rehabilitantkę!!! Przesyłka szybka!!Cała transakcja odbyła się zgodnie z normami Unii Europejskiej, NATO, Układu Warszawskiego, Grupy G8, UNESCO, ONZ, OHP, ZHP. Dziękuję!!!

Chustofanka
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

ja miałam takie badziewie...
    firmy infant ale wyjątkowo podobne
    w użyciu było 3 razy, siedmio czy ośmiomiesięczna Natalka po krótkim spacerze z samochodu na plażę była równie mokra i zgrzana jak połówek który ją niósł
    tylko, że ja wtedy o chustach nic nie wiedziałam a superopis w aukcji niestety mnie przekonał

pozbyłam się tego narzędzia tortur i teraz zgrzytam zębami jak widzę maluchy zainstalowane w takim ustrojstwie

edit: zostałam chustonoszką
    Ostatnio edytowane przez Asia_k_19 ; 27-11-2009 o 14:42

Chustopróchno Awatar Mayka1981
    Miejscowość
    Krapkowice

Domyślnie

Ja też takowe dostałam - nie użyłam ani razu, już uświadomona byłam
    A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
    Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci chustomama.pl

Chustofanka Awatar usia
    Miejscowość
    Sierpuchowo ;-)

Domyślnie

Jak widze na Allegro ile osób kupiło to wisiadło to ciśnienie mi skacze i mam wielką ochote napisać do wszystkich @ z pytaniem Czy napewno wygodnie będzie dziecku dyndającemu na wysokości bioder? A jeszcze rechabilitanci są za ja się nie nadaje za nerwowa jestem.
    (*) 15.10.2007r (9tc)

Chustomanka
    Miejscowość
    London, UK

Domyślnie

tam jest mocny nacisk na opinie ortopedyczne, ze niby to dobre jest na kregoslup noszacego, ale o kregoslupie dziecka niewiele.
    mnie tez cisnienie skacze, tym bardziej, ze az strach pomyslec jak wiele osob jest pozbawionych wyobrazni. szczerze mowiac, gdy jeszcze nic nie wiedzialam o chustach, nosidelkach ani tym bardziej o dzieciach (na dlugo przed pojawieniem sie Niny), widok takich dyndajacych nozek w tego typu wisiadlach zawsze powodowal u mnie dreszcze, bynajmniej nie ekscytacji. zawsze sobie myslalam-"to nie moze byc wygodne!"

okazuje sie, ze przeczucia mialam sluszne...;/

a najgorsze sa te chwalebne peany pod oferta tego jegomoscia...brr!

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

Te dyndające nóżki mogą się w nocy przyśnić

4 lata temu też miałam wisiadło, ba nawet 2 ale dziecko szybko zweryfikowało jakość ustrojstwa. Zresztą nam też było mega niewygodnie.

Chustoholiczka Awatar nemhain
    Miejscowość
    Warszawa, Mokotów

Domyślnie

Dzisiaj na Jarmarku matka nosiła w BabyBjorn przodem do świata

Kurde a ja nie potrafie podejść i powiedzieć, że żle robi a doradcą jestem

Chustoholiczka Awatar brikola
    Miejscowość
    Opole

Domyślnie

nemhain to chyba normalne,że nie potrafisz podejść, trudno się obcym mówi jak mają postępować ze swoimi dziećmi, choć ciśnienie skacze ostro...

Chusteryczka Awatar Kanga
    Miejscowość
    Warszawa,Mokotów

Domyślnie

wiecie co czasem ja robie
    - proszę o podanie imienia i nazwiska rehabilitanta lub ortopedy którym się podpierają ci producenci wisiadeł.. zazwyczaj milczą bo takich często nie mają a oni zwyczajnie kłamią..tylko niewielu rodziców pewnie sprawdza tych ich specjalistów.

Chustomanka Awatar jamamajka
    Miejscowość
    W-wa, Centrum

Domyślnie

Słuchajcie, a jakby tak do wszystkich z listy "Ofert kupna" na Allegro porozsyłać maile z ostrzeżeniem (np. wkleić tekst z ulotki KK anty-wisiadłowej), zalinkować odcinek DDTVN w którym Zawitkowski odradzał stosowanie tego badziewia i stronę Klubu Kangura...? albo cuś...?

Może ktoś, kto to przeczyta, trzy razy się zastanowi zanim tego g**** użyje...? Albo chociaż zakiełkuje w nim ziarno wątpliwości........
    Kasia, mama Majki (30.04.2009), doradca po kursie podstawowym Die Trageschule®
    w w w . p r z y t u l m n i e m a m o . p l

Chustoholiczka
    Miejscowość
    .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jamamajka Zobacz posta
    Słuchajcie, a jakby tak do wszystkich z listy "Ofert kupna" na Allegro porozsyłać maile z ostrzeżeniem (np. wkleić tekst z ulotki KK anty-wisiadłowej), zalinkować odcinek DDTVN w którym Zawitkowski odradzał stosowanie tego badziewia i stronę Klubu Kangura...? albo cuś...?

Może ktoś, kto to przeczyta, trzy razy się zastanowi zanim tego g**** użyje...? Albo chociaż zakiełkuje w nim ziarno wątpliwości........
    Nie wolno tego robić. Byłoby to rozsyłanie spamu za pomocą allegro.Podejrzewam, ze dostałabyś upomnienie w końcu albo i zablokowanie konta gdyby ktoś się wkurzył.
    http://edu-mata.blogspot.com/
    https://www.facebook.com/EduMatablogspotcom/
    Syn Pierwszy - 06.2007 r.
    Syn Drugi - 10.2008 r.
    Córka Pierwsza - 03.2014 r.
    Córka Druga - 04.2018

Chustomanka Awatar busia
    Miejscowość
    Dublin

Domyślnie

to przecież zwykła tania tandeta z Chin, masakra a nieświadomi ludzie kupują jak świeże bułki! Ja niestety najczęściej widuję maluchy w takich właśnie pajacach jak ten, raz widziałam maluszka w Kari Me. Kiedyś mało nie padłam na widok mamy niosącej w wisiadle maluszka bez zapiętych szelek, przytrzymując plecki ręką!!

Zastanawiałam się ostatnio nas własną reakcję ( gdybym i ja nosiła w wisiadełku) gdyby ktoś zwrócił mi uwagę (jakaś chusto-mama). Na pewno najpierw bym się uniosła dumą, ale jestem pewna, że bym tego nie zignorowała. Reakcje ludzi mogą być różne, ale myślę, że zwrócenie uwagi nas nic nie kosztuje (najtrudniejszy pierwszy krok). Ja jestem nieśmiała i taki trening byłby super ćwiczeniem nad pokonywaniem barier Byłoby super podzielić się wrażeniami
    Beata, mama Zosi (15.02.2009) i Mikolaja (6.01.2011) , żona Łukasza

Chustomanka
    Miejscowość
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Okropieństwo. Przodem do świata, na biodrze. Bomba... ale raczej atomowa. Zagrzmijcie niebiosa!!

Chustonoszka Awatar Dobromiła
    Miejscowość
    Zielonka

Domyślnie

Ja widzę jedno rozwiązanie tylko, że kosztowne. Kupić to wisiadło i wystawić negatywny/neutralny komentarz typu "doszło, przesyłka w porządku, ALE mój rehabilitant <i tu pojechać po wisiadle najlepiej z linkami> więc opis nie jest prawdziwy". Ludzie przed kupnem czytają negatywy, więc może by poskutkowało. Tyle że komu by się chciało wydawać tyle kasy tylko dla uświadamiania narodu.

Chustomanka Awatar mamka_klamka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Zawsze możemy zrzutę zrobić a potem przekazać na warsztaty w celach edukacyjnych- jak nie nosić.

Uprawnienia umieszczania postów