Pokaż wyniki od 1 do 20 z 36

Wątek: jak zacząć?

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar yetta
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

- czy istnieją dobre pieluchy wielorazowe, które nie przemakają i które zmienia się tak często/rzadko jak pampersy?

Pieluszka przemaka, gdy jest źle dobrany rozmiar, gdy jest mało chłonna wkładka. I najzwyczajniej w świecie przemoknie każda pieluszka, gdy dziecko naprawdę bardzo długo w niej jest i siknie mega dużo. Bo pomimo, że PUL, to materiał nieprzemakalny, to najzwyczajniej w świecie nie jest to basen. I jak wkładka chłonna jest już tak mokra, że z niej cieknie, to na ubranko przeleci, nie ma siły. Dlatego ważne jest dobrać sobie dobre wkłady chłonne lub dać ich kilka, żeby możliwie dużo płynu pochłonęły.

Mojemu małemu zdarzyło się i to w dzień, nie w nocy, że była powódź, ubranko mokre na wylot.
    Ale tez miałam świadomość, że nie dałam super chłonnej wkładki i posiedział w tej pieluszce oj bardzo długo.
    Inne pieluszki sprawiają, że ubranko jest lekko wilgotne w kroku. Powodem może być też źle dobrany rozmiar. Choć my rozmiar mamy dobrany dobrze i czasem różne pieluszki sprawiają, że w kroku i tak lekko wilgotno. Zwykle jest tak wtedy, gdy długo posiedzimy w pieluszce, a sikacz sporo siknie i wkładka mało chłonna założona np tetra.

Częstotliwość zmiany pieluszki? Tu jest też różnie, każdy trzyma w pieluszce tyle ile uważa. Ale nie da sie porównać, która pielucha wielorazowa będzie się równała pampersowi, ja nie widzę sensu takiego porównania.
    Poza tym skoro rodzice używają wielorazówek, to nie bardzo mogą to porównać, bo jak niby, skoro pampersów albo na oczy nie wiedzieli, albo już dawno nie używali.

- jaka konkretnie firma?

Firmę każdy poleci ci inną. Najlepiej tak jak piszą koleżanki, sprawdzić na sobie każdą firmę, albo chociaż niektóre i samemu zadecydować.

- czy coś jeszcze muszę wiedzieć czy też cała reszta to już dokładnie to samo co przy pampersach?

Poczytałeś poradnik ekobaby i pieluszkarni, to zapraszam też do poradnika tutaj: http://www.babyetta.pl/poradnik.html

Widzę, że wybierasz się na spotkanie, gdzie dziewczyny przyniosą pieluszki wielorazowe. I bardzo dobrze, będziesz mógł sobie je wszystkie z bliska zobaczyć i pomacać.
    Ostatnio edytowane przez yetta ; 28-11-2009 o 10:48
    SKLEP INTERNETOWY - www.babyetta.pl ~~~
    Zuzanna i Franciszek
    W Życiu Piękne Są Tylko Chwile, Dlatego Czasem Warto Żyć.

Uprawnienia umieszczania postów