Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 41 do 54 z 54

Wątek: Stosik chustowy. Po co? Dlaczego? Na co?!

ulala.v
    Guest

Domyślnie

granica chyba jednak jest w głowie.....
    jak kogoś stać i ma 20 chust bo ładne sa ale nie przywiązuje do tego ogromnej wagi to chyba zdrowsza sytuacja niż ktoś jest mniej zamozny ma tylko np 4 chusty ale kosztem przykładowo butów na zimę czy czegośtam. To czy sytuacja jest zdrowa to raczej zalezy od podejścia danej osoby do chust a nie od ilości ich posiadania-bo ta akurat zalezy już od portfela

Chustoholiczka Awatar Ruda
    Miejscowość
    to tu to tam :)

Domyślnie

ewolucja chust, ktore posiadam wynika z ewolucji preferencji kolorystycznych nie trzymam chust, ktore nie pasuja mi do reszty. zmienia mi sie opcja: kolor, to zmieniam ciuchy i na ogol chusty, ale chyba wiecej niz 2-3 nigdy nie mialam na stanie, nie widzialam potrzeby zreszta kilka czy kilkanascie chust w moim przypadku zielonych - to bylaby choroba
    Hania - 01.01.2007 r.
    http://okiemrudej.wordpress.com/

Chusteryczka Awatar franciszka
    Miejscowość
    53° 07' N 23° 10' E

Domyślnie

Z wielkim żalem rozstawałam się ze swoją jedyną - do tej pory - chustą, którą sprzedałam. Do koperty włożyłam w ostatniej chwili, na poczcie przy okienku będąc.... Ale ja to do chomików należę i mam bardzo silne poczucie własności wiązanek mam 5, 2 kółkowe (jedna skośnokrzyżowa, druga bawełniana) i 1 MT Nie jest to imponujący zbiór, ale.... w zasadzie do każdego stroju jakąś chustę dobiorę, ale i tak jak któraś z poprzedniczek pisała: jeansy, thisert i .... tusz do rzęs (czasem kolczyki, albo korale do ciągania dla dziecia)

M. X.08 [*] M. X.12

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ane Zobacz posta
    po drugie ja te pieniądze ratuję bo mój mąż i tak by je wydał. i to w sposób niekoniecznie gwarantujący zwrot
    mam dokladnie to samo

a moja granica lezy w wielkosci mojej polki na chusty przeznaczonej. Sprawdzilam juz ze miesci sie do niej 12 wiazanek w standardowej dlugosci i zawsze,z eby kupic nowa to sie musze starej pozbyc. A poneiwaz tam jeszcze jakies nosidla i kolkowe sie placza to 12 nigdy sie tam nie zmiesci, weic mam teraz 7 wiazanek, co i tak jest przegieciem, bo w ciazy nie nozsze

Chustoholiczka Awatar MartaS
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Hehe, policzyłam moje - wyszło mi 8 szt. Wiecie co mój mąż na to? "Powinnaś mieć dwie: jedną na zimę i jedną na lato". I stwierdził jeszcze, że się nawzajem podpuszaczamy na chusty
    Ala i Hania 2009, Ewa 2012

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Canada`s armpit :P

Domyślnie

oj sa rozne granice mam chusty niesprzedawalne upolowane ...mam dla dziecka nr 2 mam dla wnukow (synu pamietaj o matce ) w sumie mam ok 10 niesprzedawalnych chust 2 kolkowe na zawsze a reszta jest w ciaglym ruchu

Domyślnie

Chusty to nałóg który prowadzi nie tylko do ogołocenia portfela ale i do płodzenia kolejnych potomków Ja już łapię się na tym, że Igor z chust mi wyrasta więc trzeba sobie następnego chuściocha sprawić
    Co do stosiku to póki co mam dwie niesprzedawalne: skowrony i pawie, może jeszcze szafran miód, co do losów reszt nie jestem pewna.
    Bushido pochwal się czego nam nie oddasz?

Chustoguru Awatar sylvetta
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

hhheee...A to Ci dopiero. Bo jak kupowałam od Ciebie nino szafran miód to myslałam sobie - no to bede miała jedna fajną chuste , ponosze i potem pojdzie na wymiane i ta nowa znów na wymianę....I myslałam ze mi 1 chusta wystarczy. Haaaa, miałam czelność głupio myslec. NIE JESTEM W STANIE JEJ ODDAC. Nie wiem czy to minie. Rozglądam się za czyms nowym

Chusteryczka Awatar matka.kobitka
    Miejscowość
    warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bushido Zobacz posta
    oj sa rozne granice mam chusty niesprzedawalne upolowane ...mam dla dziecka nr 2 mam dla wnukow (synu pamietaj o matce ) w sumie mam ok 10 niesprzedawalnych chust 2 kolkowe na zawsze a reszta jest w ciaglym ruchu
    ja ze stosiku odłożyłam dla dzieci: rozka, jedwab, inke, pawie i foga (jak dojdzie)
    hmm... brakuje mi dzieci
    „Dziecko najwięcej miłości potrzebuje wtedy, gdy najmniej na nią zasługuje”
    Zuzia '02, Janek '04, Ewa '08

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Canada`s armpit :P

Domyślnie

nie oddam kaszmira natura ptakow czerwonych z jedwabiemi rybek czarnych niebieskich rybek , rybek z welna indio cobalt z welna starego indio czarno bialego z fredzlami i bialo czerwonego i paru innych rzeczy no i 2 pslingi sobie zostawiam

Chustoguru
    Miejscowość
    Bydgoszcz

Domyślnie

Mój portfel był zdecydowanie szczęśliwszy zanim weszłam na to zacne forum. Zaczęłam skromnie od Babylonii elastycznej. A teraz to chusty i chustonoszenie są nieodłączną częścią mojego życia. Póki co 4 - wiązanki 3 i kółkowa oraz pouch. Podejrzewam, że na tym się nie skończy - junior ma raptem 3 miechy, a ja myślę o kolejnym dziecięciu .
    Nie wiem dlaczego tak wiele mam nawet nie daje szans chustom. Dla nich wyznaczniekiem macierzyństwa jest pokazanie się z wózkiem sąsiadom. A ja mimo posiadanych wózków (4), korzystam tylko w chust. Nic nie daje mi większego komfortu i poczucia bliskości niż ten kawałek szmatki .

Chustoholiczka Awatar AMK
    Miejscowość
    Leśny zakątek Śląska

Domyślnie

Ja póki co doszłam do sztuk 3 i wydawało mi się, że wystarczy.
    Standardowy pasiak Nati vel perszeron, krótszy, milusi flaming i krótki Hoppek na plecaki.
    Niestety, co wejdę na to przeklęte forum moje rządzące posiadania się uwalniają

Chustonoszka
    Miejscowość
    Podhale

Domyślnie

a ja nawet nie jestem w stanie określić swoich odczuć, jak widzę te stosiki jako baaaardzo początkująca, a właściwie czysto teoretyczna chustonoszka (termin mam na jutro) na razie mam dwie wiązane elastyczne (stwierdziłam, że na sam początek dla mnie i dla noworodka będą lepsze). Przeglądam forum i mam mętlik w głowie bo nie wiem na jaką/jakie chusty tkane się zdecydować. Pewnie już bym się na jakąś skusiła, gdyby nie to, że dziecka jeszcze nie ma. Ale liczę na Gwiazdora-wszak do tego czasu Bartuś już się pojawi Najwyraźniej chustowanie jest jak bakcyl

Chustofanka
    Miejscowość
    Wrocław

Domyślnie

Oj chustowanie wciąga- granica owszem dla mnie też lezy w ...portfelu niestety...
    Choc aby nosic nie trzeba wiele kasy-ja zaczełam od samoróbki, aby sprawdzić czy dziecku się spodoba. Spodobało no i zaszalelismy-BB najpierw, a później kolejne-coraz lepsze...wciąga myśl,że tyle jest chust których jeszcze się nie dotknęło, nie zawiązało. Ale przeszła mi chęć nabywania, w momencie gdy znalazłam swój ideał- jedwab mmmm (swoja droga zakupiony u joawoj )...
    A pamiętam czasy kiedy pukałam sie w głowe, że ktos chce w takiej drogiej chuscie nosić dziecko, przeciez ulewa, prac trzeba recznie itp. Niesprzedawalne mam 4 chusty i pewnie tak zostanie /aha mąż ma jedną/.

Uprawnienia umieszczania postów