no ja też nie wiem o jakie wyciecie chodzi. Ja nosze pyze w mt by irenka - ono jest bez wypelnien (ma szerokie pasy ale dla mnie ciut za szerokie) i nie widze problemow. Hop-tye tez nie ma wypelnienia... i szczerze mowiac jeszcze nie spotkalam wypelnionego mt (a macalam tez mt choco i dwa na warsztatach)
Dlatego mam nadzieję, że Dankin odpowie bardzo jestem ciekawa...
dankin chodziło o wypełniony pas biodrowy ( tak żeby nic się nie wpijało,inaczej rozkłada ciężar),ja mam w domu dwa mt,jedno ma węższe i mniej wypełnione pasy a drugie szersze i mocno wypełnione,zdecydowanie wolę tego drugiego,jak dla mnie wygodniejsze zwłaszcza,że jak miałam w nim młodą ostatni raz to jakieś 12-13 kg ważyła
a co do chust to podzielam zdanie cobry,gdybym miała wybrać pomiędzy cienkim bawełnianym sari a flanelową chustą samoróbką ( te w paski wyglądają na flanelowe) to zdecydowanie wolę to drugie,wszak pouche chusta.pl też są z mięciutkiej flaneliale ja to nawet z zarze bałam się nosić bo miałam wrażenie,że się zaraz porwie
![]()
starsza 27.11.2008
młodsza 28.12.2010
-Niektórzy ludzie są podli ,bo kłamią!- krzyknął Lubiński -A inni są jeszcze bardziej podli ,bo mówią prawdę- odparł doktor.
Domyśliłam, się, że o wypełniony pas biodrowy co zresztą napisałam, pytałam o jakie wycięcia chodzi Dankin bo tego nie rozumiem.
niektóre mt np. szyte przez Alcię mają podcięte panele i wtedy taki dwurozmiarowy się z nich robi
starsza 27.11.2008
młodsza 28.12.2010
-Niektórzy ludzie są podli ,bo kłamią!- krzyknął Lubiński -A inni są jeszcze bardziej podli ,bo mówią prawdę- odparł doktor.
Jesli chodzi o takie wycięcia w panelu to nie bardzo rozumiem dlaczego ich brak miałby być wadą MT. Ja np. nie lubię tych wycięć w panelu i wszystkie moje MT mają prosty panel. Chyba zależy kto co lubi. Nie jestem fanką Al Melle, ale nie rozumiem takiego oceniania produktu ot tak sobie.
moje mają delikatnie podcięte panele i to mi bardzo pasuje,miałam okazję wypróbować taki z mocno wyciętym panelem i bałam się,że młoda z niego wypadnie...ale to oczywiście rzecz gustu,jednym to pasuje innym nie
starsza 27.11.2008
młodsza 28.12.2010
Ja też nosiłam co prawda nie 16 kg, a 10 ale jakoś nie miałam z tym problemu, tzn nic mnie nie bolało i nie uwierało. Materiał był dość gruby i było ok. Ale to moja subiektywna opinia.
zaryzykuje stwierdzenie, ze 6 kg to w cholere duzo w tym wypadku
Pewnie masz rację Jaśnie![]()