Pokaż wyniki od 1 do 20 z 196

Wątek: Al Melle

Mieszany widok

Chustonoszka Awatar Almelle

Domyślnie

w instrukcji są wiązania zarówno do chusty tkanej, jak i elastycznej...nie rozdzielam ich na dwa osobne...po prostu każdy może znależć wiązania dotyczące swojej chusty.
    nie piszesz jaką chustę miałaś w ręku...muszę w tym miejscu dodać , że wiele osób kupuje u nas chusty osobiście...przychodzą ze swoimi dziećmi i motają się na miejscu...mam wielu zadowolonych klientów...piszą, przysyłają zdjęcia...no cóż nie wszystkim da się dogodzić...niektórzy są zadowoleni...inni nie ...na rynku jest ogromny wybór chust od tych oryginalnych, firmowych ( chociaż i o tych są różne zdania)za duże peniądze...aż po te gorsze...tanie, ale też nadające się do noszenia...nigdy nie porównywałam się z chustami oryginalnymi...zdaję sobie sprawę że moje są od nich gorsze, ale mam klientki które mając stosik chust firmowych kupują mój exotic i owszem zauważają różnicę, ale też w nim noszą.
    bardzo chętnie przyjdę na kolejne spotkanie( jeśli nie masz nic przeciwko temu)...mogę przynieść kilka swoich chust i dać dziewczynom do potestowania....możemy porozmawiać też o różnicach.
    a jeśli chodzi o atesty to na swoich aukcjach piszemy, że materiały z których uszyte są chusty posiadają odpowiednie atesty, a nie że chusty je mają...to jest różnica
    nie wiem czemu jesteś tak źle do mnie nastawiona ...ja staram się dojść do porozumienia.

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wolomin-city

Domyślnie

abstrahując od jakości waszych chust - chyba powinnaś odpowiednią informację umieścić w sygnaturce - warto się zaznajomić z regulaminem forum.

Chusteryczka Awatar jewa
    Miejscowość
    Pochodzę z Łomży aktualnie mieszkam w Białymstoku (daleko nie wyemigrowałam ;) )

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Almelle Zobacz posta
    nie piszesz jaką chustę miałaś w ręku...
    I tak Ci pewnie nic to nie da jak powiem, że to był elastyk w biało-czerwone paski, aktualnie nie masz takiego na allegro, a tam był kupowany.

Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci, współpraca z LennyLamb i TULA
    Krzyżykowy świat Ewy Chustowanie na Podlasiu JEWA BLOG PORADNI

Chustonoszka Awatar Almelle

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jewa Zobacz posta
    I tak Ci pewnie nic to nie da jak powiem, że to był elastyk w biało-czerwone paski, aktualnie nie masz takiego na allegro, a tam był kupowany.
    oczywiście, że wiem który to elasyk...tak sie składa że tą samą chustę kupowała u mnie kiedyś pani bezpośrednio (motała sie z dzieckiem 6 tg. ) i po paru miesiacach przyszła kolejna osoba z polecenia właśnie tamtej pani...więc musiala byc zadowolona...
    tak więc chusta nie jest zła, tylko zdania podzielone.
    AlMelle - producent chust elastycznych i tkanych
    www.almelle.pl

Chusteryczka Awatar jewa
    Miejscowość
    Pochodzę z Łomży aktualnie mieszkam w Białymstoku (daleko nie wyemigrowałam ;) )

Domyślnie

To zależy czy się ma porównanie do czegoś innego czy nie. Mnie osoba która kupiła tą chuste prosiła o pomoc przy motaniu bo myślał, że robi coś nie tak, dziecko jej po 10 minutach leciało w dół nawet gdy chustę zawiązała sobie na maxa!!! To samo mówi za siebie. ...

Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci, współpraca z LennyLamb i TULA
    Krzyżykowy świat Ewy Chustowanie na Podlasiu JEWA BLOG PORADNI

Chustoholiczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jewa Zobacz posta
    To zależy czy się ma porównanie do czegoś innego czy nie.
    A do mnie właśnie przyleciała taka chusta od Almelle bo spytałam (jako, że ciekawska ze mnie straszliwie istota), czy istniałaby możliwość przetestowania i popatrzenia o co w tym wszystkim chodzi.
    Mam dawno kupioną od niej bawełenkę (mnie się przydaje na awaryjne sytuacje bo zajmuje mniej miejsca w torebce niż moja kółkowa) i czytając różne wypowiedzi, ciekawa byłam co jest grane i skąd takie dyszenie i żądza krwi u niektórych osób.

NO więc akurat też MAM PORÓWNANIE teraz.

1. elastyk mi siada, to fakt. Pyza nie jest duża ale siada a chusta wpija mi się w ramiona. Ale dokładnie takie samo odczucie mam przy LD... jak będzie okazja, to jeszcze poćwiczę sobie na MaM jak mi LittleMonster jeszcze kiedyś ją znowu pokaże i pozwoli przymierzyć. Bo może ja po prostu "nieelastyczna mama" jestem a jedynie "tkana mama".

2. tkana (nowa jakaś, bo inna niż ta bawełenka) jest, hmmmm inna. To nie jest ani skośnokrzyżowa ani żakard... takie coś, ale mocny ten materiał (sorki ale ja test rozumiem dosłownie, więc dla testu zawiesiłam się na niej celem pobujania się jak na huśtawce) i wytrzymało mnie. Nosi zdecydowanie lepiej niż bawełenka ale zajmuje więcej miejsca więc pozostanę przy tym co mam.

Tkana lada dzień pofrunie ode mnie ale jakby co, to mogę tego elastyka na pm przekazać dalej, jak Almelle się zgodzi rzecz jasna, bo nie obgadałam z nią co dalej z tym mam zrobić.

BTW: nie można zrobić jakiegoś wątku testowego? Czytałam wypowiedź Meta ale chyba mam zamleczony mózg bo nie wiem co mam reklama do testów... na testach nie tylko się chwali.

Jeśli naruszyłam jakoś regulamin moim postem (bo nie jestem jeszcze biegła w te klocki), to biję się w pierś i o wybaczenie prosząc, liczę na sugestię co mam wyedytować i zmienić.

Chusteryczka
    Miejscowość
    Wolomin-city

Domyślnie

Puszczenie darmowej chusty do testów jest forma reklamy dla producenta bo pokazuje swój produkt czyli go reklamuje. I dlatego zakładanie wątku testowego i formowanie się kolejki jest określone w regulaminie.
    Dodatkowo forum jest przede wszystkim miejscem rozmów użytkowniczek chust a nie placem targowym dla każdego producenta/sprzedawcy który ma ochotę tu zajrzeć - chcemy kupować od osób które znamy, o których wiemy że długo noszą, w czym noszą, jak noszą (żeby umieli DOBRZE doradzić wiązanie, pomóc nowemu użytkownikowi sprzedawanej chusty). Stąd takie a nie inne ograniczenia regulaminowe (jak dla mnie to i tak za słabe jeszcze).

Chustoholiczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Stivel Zobacz posta
    Puszczenie darmowej chusty do testów jest forma reklamy dla producenta bo pokazuje swój produkt czyli go reklamuje.
    No tu masz rację, ale IMO test tak naprawdę służy MNIE i MOJEMU DZIECKU - bo mogąc pomacać i potestować, mogę podjąć świadomą decyzję co jest dobre dla mnie i dla mojego dziecka. A nie każdy mieszka w wielkim mieście tudzież ma dostęp do kominikacji publicznej, aby móc spotykać się z innymi chustomamami i podotykać chusty.

Cytat Zamieszczone przez Stivel Zobacz posta
    Dodatkowo forum jest przede wszystkim miejscem rozmów użytkowniczek chust a nie placem targowym dla każdego producenta/sprzedawcy który ma ochotę tu zajrzeć - chcemy kupować od osób które znamy, o których wiemy że długo noszą, w czym noszą, jak noszą (żeby umieli DOBRZE doradzić wiązanie, pomóc nowemu użytkownikowi sprzedawanej chusty). Stąd takie a nie inne ograniczenia regulaminowe (jak dla mnie to i tak za słabe jeszcze).

Nie gniewaj się, ale to w takim razie sobie mocno przeczysz. Bo jeśli to miejsce służy do rozmów, to mamy wolność słowa i KAŻDEMU wolno się wypowiadać w sposób nieuwłaczający godności drugiej osoby. A jeśli dzielimy ludzi na kategorie (np. ograniczamy możliwość wypowiedzi ze względu na wykonywany zawód) to jest to wręcz PRZESTĘPSTWO.

A do tego jak mamy poznać kogoś, skoro nie wolno mu nic pisać o tym jakie ma doświadczenie, co potrafi i co może zaoferować? Rozumiem, że to forum to jednak nie jest miejsce gdzie mogłabym się RZETELNIE dowiedzieć o noszeniu chust, bo na spotkaniach i w wątkach rozmawia sie o częściach tylnich Maryni a nie o noszeniu.

resztę wyodrębniłam do nowego wątku, bo zaczyna być OT. (http://www.chusty.info/forum/showthr...Forum&p=689807)

Uprawnienia umieszczania postów