www.lydialand.pl - Sklep - chusty Chimparoo, Hoppediz, LennyLamb, Nati, Felizzy, nosidła Bondolino, Tuli, Manduca, Hipseat, pieluszki wielorazowe, Goki, Bajo
Chimparoo - Wyłączny przedstawiciel chust Chimparoo.
Akredytowany Doradca Akademii Noszenia Dzieci
no ja wiem, że o naukę chodziło. ale pamiętam to doskonale jak dopadła andziulindzie i każde wiązanie kazała sobie pokazywać, "szybko wiecej, nastepne..." właśnie na dużym dziecku, które na wiązanie nie miało ochoty... no to się śmiałysmy z dziewczynami z przywiązanego w pionie dziecka na plecach.
Syn 2006
Córa 2008
Syn 09.2014
A. 27.01.2009 B. 22.09.2010 M.14.07.2015
Akredytowana Doradczyni po kursie Akademii Noszenia Dzieci
chustomama.pl
Dziękuję wszystkim. Oki zobaczę, może uda się coś z używanych a wiązać muszę nauczyć się sama bo nikt tu w chustach nie nosi :-D
A jaki gratis - woreczek do chusty i instrukcja wiązania![]()
Kiedy dzieci są małe, daj im korzenie, a kiedy są duże, daj im skrzydła.
o, te zdjęcia były robione 500 m od mojego domu....
Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi®, niepraktykujący ale z sentymentem.
Matka Mateusza (wrzesień 2005) i Małgośki (styczeń 2008), była chustonoszka, ale trzymająca jeszcze szmaty w szafie.
No chustopróchno po prostu.
O ja też tą babkę pamiętam!!!!Była strasznie natarczywa...
Ja kupiłam elastyki u Pentelki. Cena bardzo niska, a chusty dobrej jakości. Piękne kolory. Wiązałam w jedną moją lalkę treningową i jestem bardzo zadowolona z efektu.Tylko to nie są 100% bawełniane chusty, mają domieszkę 5% elastynu.
Marta, mama Zosi, Ignasia, Tosi i Jasia. http://oppamama.blogspot.com
Ja mam tego elastyka - nadaje sie, nie narzekam, ale jest to dośc gruba bawełna i nie taka miekka jak np plekont, czy lenny, generalnie na zime ok, ale na lato moze byc za ciepła, zwłaszcze ze beda jej 3 warstwy na dziecku.
Ja do noszenie po mieszkaniu zakładam tylko cienka koszulke z krótkim. ale u mnie 23 st jest.
Myslę ze jak brak ci funduszy to moze byc - tyle ze nie ponosiś dłuzej jak do 7-8 kg - a póżniej w tkana lepiej zainwestować firmówke jednak
Ja w mojej nosze 6 kg- synka - jest ok ale kuzyneczka waży 10 kg i nie da rady dłużej niz pół godz(, i w dodatku chusta ciagnie , boli kark i kuzynka sie zsuwała a w aukcji napisane ze do 13 kg !! akurat
Ja chust AlMelle nie widziałam i się nie wypowiem w tym temacie. Mam tylko jedno drobne zastrzeżenie do opisu aukcji chusty elastycznej, mianowicie:
W zasadzie jest jedno wiązanie dla elastyka i jego modyfikacja dla noszenia w kołysce - także zbyt wielkiego wyboru wiązań to nie maWymiary to : długość 4,8 m.; szerokość 50 cm, a więc na wszystkie najbardziej "chustożerne" wiązania. Środek wyznacza firmowa naszywka, a jej końce są odpowiednio ścięte, żeby się ładnie układała...chabrowe ogony mają długośc 57 cm.![]()
o właśnie, że nie - sama przeżyłam szok - http://www.loveyduds.com/wrap_instructions - ten link zamieściłam też w dziale instrukcji noszenia - idę zobaczyć czy ktoś może coś odpisał
Almelle poszerzyła ofertę http://allegro.pl/niepowtarzalne-mei...330094673.html
Za darmo takiego brzydkiego bym nie chciała, jak się sprawuje- nie wiem.
Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)
mei tai mi sie nie podoba, no ale zawsze to tania alternatywa dla drozszych mietków. uważam, że to akurat jwest ok lepsze jak chusty z prześcieradła. ale i tak wolałabym uszyć u krawcowej za ta cenę, chyba że sie mylę(co do ceny?)?
K. 2009M. 2012
zdecydowanie wolę mt szyte przez nasze dziewczyny,te są dopiero niepowtarzalne![]()
starsza 27.11.2008
młodsza 28.12.2010
-Niektórzy ludzie są podli ,bo kłamią!- krzyknął Lubiński -A inni są jeszcze bardziej podli ,bo mówią prawdę- odparł doktor.