Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Imse Vimse -> poradźcie

Chustofanka Awatar magdulinska
    Miejscowość
    Warrington/UK

Question Imse Vimse -> poradźcie

Użytkowniczki pieluch Imse Vimse poradźcie.
    Mam 8 pieluszek Imse Vimse (flanelowe) plus otulacze (chyba bawełniane- oczywiście z PUL-em wymieszane). Niestety stosik leży w szufladzie i rzadko go używam. Chodzi o to, że te otulacze pomimo iż są dopasowane do wagi mojej córy obdzierają ja na udach. Jeden z otulaczy jest nawet na wyrost i też ją obdziera Czy któraś z Was też miała podobny problem
    Bardzo mi zalezy żeby IV weszło w użycie i zasiliło szereg pozostałych pieluszek. Niestety mam ich też 8 i muszę prać codziennie i do tego chuchać i dmuchać, żeby szybko schły, co z BG "organicznymi" jest bardzo trudne.

Chustofanka

Domyślnie

Ja miałam otulacze IV i nic małego nie obcierało. Może za mocno zapinasz?
    Stosowałam je z tetrą składaną w origami, szybko szchnie więc na dzień możesz tak pieluszkować.

Chustomanka Awatar Pasiata
    Miejscowość
    Kraków/ Bochnia

Domyślnie

My uzywamy od samego początku tetry (składanej zwyczajnie w prostokąt) z bawełnianymi otulaczami IV i nic takiego nam się nie działo. Teraz Tośka zasuwa już na własnych nóżkach i też nie ma żadnych obrażeń.
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi® - konsultacje, warsztaty, pogadanki www.pasiata.pl
    Tosia 20.10.2008, Wojcieszek 30.03.2011

Chustofanka
    Miejscowość
    Stolica i okolica

Domyślnie

jesteśmy fanai otulaczy pul iv razem ze składankami, ale zawsze jest to otulacz z kilo na wyrost
    Ula, mama Seweryna (marzec 2008) i Bruno (listopad 2009)

Chustofanka Awatar magdulinska
    Miejscowość
    Warrington/UK

Domyślnie

No to jeśli kobity tak powiadacie to muszę się bliżej przyjrzeć temu jak ją w to zawijam. Pewnie gdzieś błąd robię

Chustofanka
    Miejscowość
    okolice Wadowic

Domyślnie

a u nas też był taki problem mnie się wydaje że to może zależeć od budowy konkretnego dziecka -nasza była grubiutka. U nas najlepiej sprawdzał się otulacz Swaddlebees
    Mama Anieli- 8 lipca 2007 i Antosi - 15 sierpnia 2009

Chustofanka Awatar sawanna
    Miejscowość
    w-wa/puszcza knyszyńska

Domyślnie

U nas też obcierał - wyjątkowo nieudany model. Nasz synek akurat jest chudy, więc jak widać obciera chudych i grubych Ten rzep jest strasznie sztywny i wydaje mi sie ze to dlatego. Ja zaokrągliłam jego brzegi nożyczkami ile się dało bo obok są w koncu szwy. Trochę pomogło, zakładałam je na czas drzemki glównie, kiedy mały mniej się rusza.

Uprawnienia umieszczania postów