właśnie obejrzałam i cóż... dlaczego ja się zawsze łudzę, ze w telewizji śniadaniowej ktoś się sensownie przyłoży do swojej pracy?tak jak reportaż był moim zdaniem naprawdę fajnie zrobiony i dał konkretne informacje-jak na 1 wiadomości o tym kim jest Doula, to nagranie w studio było żenujące, nie na temat i z kim?? po co te celebrytki? by była większa oglądalność??
Powinni wziąć mamy, które najlepiej rodziły w domu przy asyście położnej-takie kobiety najlepiej wiedzą co to znaczy mieć przy sobie zaufaną kobietę która przeprowadzi Cię przez poród. Położne z porodów domowych sa trochę jak Doule właśnie.
Pozatym pieprzenie o tym,z e to obca osoba. Help! Porównywanie jej z obecnością męża? Co ma jedno z drugim??
Dla mnie Doula to ta jedna jedyna osoba przy porodzie, która wie co się dzieje z medycznego punktu widzenia, jest w stanie podjąć decyzję, pomóc nam podejmować odpowiednie kroki-JEDYNA CIEPŁA I BLISKA NAM OSOBA wśród personelu! Ojciec dziecka jest najbliższą i najbardziej pożądaną osobą przez większość rodzących, ale On nie jest medykiem i nie ma przygotowania pod kątem porodu, jest wielkim wsparciem, ale od strony psychicznej a Doula to zupełnie inna bajka dla mnie i tego moim zdaniem nagranie w studio W OGÓLE NIE POKAZAŁO! Dla mnie to było kompletnie nie przygotowanie się do tematu i odwalenie fuchy, niestety...
ale fajnie było Was tam zobaczyć w reportażu dziewczyny![]()